Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Στην έναρξη της συνέντευξης, ο κ. Λαλένης σχολίασε τη νέα απουσία του απερχόμενου δημάρχου από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποφύγει τον διάλογο για τα πεπραγμένα του και τη σύγκριση των προγραμμάτων των δυο συνδυασμών.

«Αν και ο κ. Παχατουρίδης κλήθηκε από το κανάλι σας για να συζητήσουμε για τα προβλήματα του Περιστερίου δεν ήρθε. Είναι κάτι που κάνει επανειλημμένως, όταν μας καλούν τα μέσα ενημέρωσης, για να αποφύγει την αντιπαράθεση» τόνισε ο κ. Λαλένης και εξέφρασε την επιθυμία του να κληθεί τηλεφωνικά ο απερχόμενος δήμαρχος και να του παραχωρήσει το μισό τηλεοπτικό χρόνο που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του.

Η λιποταξία του κ. Παχατουρίδη σχολιάστηκε και από τους συντελεστές της εκπομπής, καθώς τους εμπαίζει επί μέρες λέγοντας πως θα συμμετάσχει στην εκπομπή και τελικά δεν εμφανίζεται προκαλώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα του καναλιού.

Στη συνέχεια ο κ. Λαλένης, αναφερόμενος στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις συστάσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου για την κατάργηση των ΚΑΠΗ, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κοινωνική παροχή και θα αυξήσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο κ. Λαλένης υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια που ήταν αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ από το 1999 έως το 2002 τα διπλασίασε.

«Παρέλαβα 4 και παρέδωσα 8» είπε και σημείωσε ότι τόσο τα ΚΑΠΗ όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο.

Υπογράμμισε ότι είχε παραλάβει 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς και παρέδωσε 13 και δεσμεύτηκε για κατάργηση των τροφείων που επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για στήριξη της οικογένειας, των νέων γονέων και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Όσον αφορά το χρέος των 90.000.000 ευρώ, είπε ότι η υπερχρέωση είναι πλέον ένα γνωστό σε όλη την Ελλάδα θέμα, καθώς το Περιστέρι είναι στους πρώτους δήμους στη λίστα της ΚΕΔΚΕ με τους πιο χρεωμένους δήμους.

Κατήγγειλε τις σπατάλες του απερχόμενου δημάρχου και την τακτική του υπερβολικού δανεισμού που έχει φέρει σε δεινή θέση την πόλη, αλλά και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Αναφερόμενος στην τοπική οικονομία ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα την κάρτα του δημότη.
«Με την κάρτα του δημότη, οι Περιστεριώτες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος» τόνισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτό ο δημότης, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Τέλος, ο κ. Λαλένης, στο μήνυμά του, ζήτησε την εμπιστοσύνη των Περιστεριωτών για να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος και να μπει η πόλη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου