Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο δαίμων... της συνωνυμίας

Στο blog μας, αναρτήθηκε κείμενο με τον τίτλο «Ο ευεργετημένος κρίνει τον ευεργέτη» και αφορούσε δήλωση του πρώην ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου για τις υπηρεσίες του δήμου Περιστερίου.
Εκ παραδρομής η δήλωση σχολιάστηκε με αφορμή υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά και αφορά ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Περιστερίου για το γραφείο του επιθεωρητή Θεόδωρου Γεωργακόπουλου.
Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, δεν έχει καμία σχέση με τον επιθεωρητή κ. Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση που αφορούσε τη στέγασή της υπηρεσίας του στο «σπίτι της γυναίκας» με τη βοήθεια δημάρχων.
Για το λόγο αυτό, αφαιρούμε από το blog το κείμενο με τον παραπάνω τίτλο και ζητούμε συγνώμη από τον κ. Χαράλαμπο Γεωργακόπουλο.
Ωστόσο, το θέμα που αφορά το «σπίτι της γυναίκας», το οποίο κατασκευάστηκε από χρήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος URBAN, αλλά στεγάστηκε τελικά ο επιθεωρητής Θεόδωρος Γεωργακόπουλος είναι υπαρκτό.
Είναι θέμα που οδήγησε τον απερχόμενο δήμαρχο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Παρακολουθούμε τη δικαστική εξέλιξη του θέματος και θα σας ενημερώνουμε.

Δημοσιεύματα
*** Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων το όλου θέμα του Επιτρόπου στο Περιστέρι, ξεκίνησε στα 2005 και ολοκληρώθηκε το 2006, με πρωταγωνιστές, τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και τον τότε Επίτροπο του Ελεγκτικού κ. Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, οι οποίοι και –όπως μαρτυρούν τα στοιχεία- συνεννοήθηκαν για την εγκατάσταση του δεύτερου, σε κτίριο του Δήμου Περιστερίου. Η δικαιολογία που βρήκαν, ήταν ότι η εγκατάσταση του Επιτρόπου στο Περιστέρι, θα διευκόλυνε στις μετακινήσεις, μια και δεν …θα χρειαζόταν να τρέχουν στην οδό Τσόχα (πίσω από την λ. Αλεξάνδρας) όπου ήταν έως τότε, τοποθετημένος ο Επίτροπος στα γραφεία του Ελεγκτικού. Με αυτό το πρόσχημα, ο Δήμαρχος Παχατουρίδης, βρήκε ως …πρόσφορο κτίριο, ένα διώροφο κτίσμα το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001 (μέσω του προγράμματος URΒAN), αποκλειστικά για την εργαζόμενη γυναίκα!!! Επομένως, η ενέργεια του Δημάρχου Περιστερίου να …ξηλώσει από το κτίριο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εργαζόμενης γυναίκας, για να τοποθετήσει τον Επίτροπο του Ελεγκτικού, ήταν πέρα για πέρα παράνομη, μια και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει τα χρήματα της πίσω και να στείλει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την χώρα μας .
Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο ζήτημα που προέκυπτε και με δεδομένο ότι από τον δήμο Περιστερίου άρχισαν ήδη οι αντιδράσεις, κυρίως από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, έστειλε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου