Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Κ. Λαλένη στο ALTER

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, το πρωί της Τετάρτης, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

Ερωτηθείς, για την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, στην οποία υπάρχει αναφορά για μείωση των ΚΑΠΗ, ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι η έκθεση Προβόπουλου είναι τεχνοκρατική και ασχολείται με νούμερα.

«Εμείς, ασχολούμαστε με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Στο κέντρο της πολιτικής μας έχουμε τον άνθρωπο. Εγώ ήμουν αυτός που διπλασίασε τα ΚΑΠΗ στο Περιστέρι.

Το 1999, όταν ανέλαβα αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ ήταν 4 και την τετραετία 1999 – 2002 τα διπλασίασα.

Παρέδωσα 8 και βελτίωσα τις υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε:

«Τα ΚΑΠΗ είναι κοινωνική πολιτική, είναι άνθρωποι και όχι νούμερα. Δεσμεύομαι για αύξηση των ΚΑΠΗ και διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών. Οι άνθρωποι αυτοί έκτισαν την Ελλάδα. Τους χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε. Η φροντίδα τους είναι υποχρέωσή μας, δεν είναι νούμερα στον προϋπολογισμό».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του, σημείωσε ότι ως δήμαρχος θα σταματήσει τον οικονομικό κατήφορο, κατηγορώντας τον κ. Παχατουρίδη ότι χρέωσε τους Περιστεριώτες 90.000.000 ευρώ.

Για την τοπική οικονομία, σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί η κάρτα του δημότη, με την οποία θα ωφεληθούν τόσο τα καταστήματα όσο και οι πολίτες.

«Με την κάρτα του δημότη, οι κάτοικοι του Περιστερίου, θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος.

Παράλληλα, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προβάλει την τοπική αγορά και εκτός Περιστερίου, με στόχο να γίνει η αγορά της πόλης, εμπορικό κέντρο της Αττικής και όχι μόνο του δήμου.

Επίσης, ανακοίνωσε κίνητρα, όπως τη μείωση δημοτικών τελών για τους επιχειρηματίες που θα προσλαμβάνουν άνεργους του Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου