Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ελεγκτές στον δήμο Αθηναίων Στο Περιστέρι πότε;


Ιδού η… απρόσμενη κρίση του κ. Παχατουρίδη

Σε πέντε τομείς επικεντρώνεται το υπουργείο Οικονομικών για να νοικοκυρέψει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, επισημαίνει η Καθημερινή της Κυριακής.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι σπατάλες σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομεία και υπουργεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μέτρα που επεξεργάζονται αφορούν:
1. ΔΕΚΟ. Υπερωρίες και επιδόματα θα βρεθούν στο στόχαστρο των περικοπών. Το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει περιπτώσεις κατά τις οποίες εργαζόμενοι εμφανίζονται να έχουν δουλέψει 500 ώρες υπερωρία.
2. Υπουργεία. Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα έχει «πλαφόν» στις δαπάνες που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία.
3. ΟΤΑ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
4. Επιχορηγήσεις. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: θα μειωθούν στο ελάχιστο.
5. Νοσοκομεία. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

(ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής 24-10-2010)

Επειδή ο κ. Παχατουρίδης προσποιείται τον άνθρωπο που «πέφτει από τα σύννεφα» για τη μη αναμενόμενη κρίση, του υπενθυμίζουμε ότι οκταμελές κλιμάκιο της eurostat και της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε τον δήμο Αθηναίων για τα χρέη.

Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για την καταγραφή του ελλείμματος του ελληνικού κράτους για το 2009 και ο κ. Παχατουρίδης δηλώνει έκπληκτος.

Λέμε στον κ. Παχατουρίδη, ότι είναι ό δήμαρχος του μνημονίου.

Ο δήμαρχος που φέρνει τους ελεγκτές στο Περιστέρι.

Δεν μας ταιριάζει τέτοια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου