Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Λαλένης: Έτσι θα αναζωογονήσω την τοπική αγορά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον FLASH 96



Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό FLASH 96.

Αναφερόμενος στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα την κάρτα του δημότη, προκειμένου να έχουν έκπτωση οι πολίτες από τα καταστήματα της πόλης, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα, ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Με την κάρτα του δημότη, οι Περιστεριώτες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος» τόνισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτό ο δημότης, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Ο κ. Λαλένης, υπογράμμισε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα της κάρτας του δημότη με τον εμπορικό σύλλογο.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι ο δήμος θα προβάλει την τοπική αγορά πέρα από τα διοικητικά όρια της πόλης, με στόχο η αγορά του Περιστερίου, να προσελκύσει αγοραστικό κοινό από όλο το λεκανοπέδιο.

Επιπροσθέτως – όπως είπε ο κ. Λαλένης - θα μειώσει τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων, ενώ οι νέες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν τέλη για 2 χρόνια εάν προσλαμβάνουν άνεργους Περιστεριώτες.

Ερωτηθείς για το μνημόνιο επισήμανε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, είναι δήμαρχος του μνημονίου γιατί χρέωσε τον δήμο με περισσότερα από 90.000.000 ευρώ χωρίς να κάνει έργο που να ανταποκρίνεται στο δανεισμό.

Και πρόσθεσε: «Οι παχατουρίδηδες σε όλη την Ελλάδα φέρουν ευθύνη για το μνημόνιο στο βαθμό που τους αναλογεί».

Όσον αφορά τον «Καλλικράτη» υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, γιατί βάζει τέλος στα φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης, μειώνει τις σπατάλες και αυξάνει τον αριθμό των αρμοδιοτήτων.

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι το παρελθόν του, αποτελεί εγγύηση για το μέλλον. Και εξήγησε: «Εγώ ήμουν αυτός που διπλασίασε τον αριθμό των ΚΑΠΗ στο Περιστέρι. Το 1999, όταν ανέλαβα αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ ήταν 4 και την τετραετία 1999 – 2002 τα διπλασίασα. Ως πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών, παρέλαβα 10 και παρέδωσα 13. Ο κ. Παχατουρίδης παραδίδει όσους παρέλαβε. Ούτε τα ΚΑΠΗ αύξησε ούτε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Ο κ. Λαλένης κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι επέβαλε τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ 1.500 βρέφη και νήπια είναι σε ιδιωτικούς σταθμούς, γεγονός που επιβαρύνει τις οικογένειες.

Δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση των τροφείων και για σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση και στήριξη της οικογένειας, των νέων ζευγαριών και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Επίσης, δεσμεύτηκε για αύξηση των ΚΑΠΗ και για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τέλος, αναφερόμενος στα άτομα με ειδικές ικανότητες τόνισε ότι «θα σταθούμε με ευλάβεια μπροστά στα άτομα με ειδικές ικανότητες και θα βοηθήσουμε κάνοντας όσα πρέπει να καλυτερεύσει η ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου