Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ


Αγαπητοί γονείς.

Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε σας, αυτή την δύσκολη συγκυρία, που η κοινωνική αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας είναι αναγκαίοι όροι για να ανταπεξέλθουμε όλοι και ειδικά όσοι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις στην οικονομική κρίση, που δοκιμάζει τον τόπο μας.

Ως εργαζόμενος, ως γονέας και ως γιατρός, γνωρίζω καλά τις θυσίες των γονιών, για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους και να συμβάλουν στην οικογενειακή οικονομία. Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που και η γυναίκα είναι αναγκασμένη να είναι ταυτόχρονα νοικοκυρά, μητέρα και εργαζόμενη.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι ότι η σημερινή δημοτική διοίκηση του Α. Παχατουρίδη, δεν χαρακτηρίζεται από την κοινωνική ευαισθησία που απαιτούν οι καιροί.

Στα οκτώ χρόνια της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος δεν αύξησε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – όπως είχε υποσχεθεί - με αποτέλεσμα 1.500 βρέφη να είναι σε ιδιωτικούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά επέβαλε τροφεία, επιβαρύνοντας τους γονείς.

Είμαι αποφασισμένος, ως άνθρωπος, ως γιατρός που επί 37 χρόνια εργάζομαι στο Περιστέρι και ως αυριανός δήμαρχος να αλλάξω αυτή την κατάσταση.

Έχω αποδείξει τις προθέσεις μου και την περίοδο 1999 -2002 όταν ως πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών Περιστερίου, κατάφερα να τους αυξήσω από 10 σε 13, χωρίς ποτέ να βάλω τροφεία.

Από τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου, δεσμεύομαι απέναντι σας, ότι θα προωθήσω πολιτικές στήριξης της οικογένειας, των νέων γονέων και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Έτσι, η δέσμη πρωτοβουλιών που θα λάβω, περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση των τροφείων, αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών,δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά με αναπηρία και αναβάθμιση των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι πάρκινγκ παιδιών.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας προκειμένου να υλοποιήσω, το όραμά μου, το ελάχιστο δηλαδή χρέος που έχει η δημοτική αρχή απέναντι στα νέα ζευγάρια και την οικογένεια.

Με εκτίμηση

Κώστας Λαλένης

Υπ.Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου