Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κ. Λαλένης: Οι Περιστεριώτες θα μάθουν που πήγαν τα χρήματά τους

Για άμεση κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεσμεύτηκε ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μπουρνάζι.

Ο κ. Λαλένης κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο για την επιβολή τροφείων, καθώς επιβαρύνονται οι νέοι γονείς και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και την ανεργία.

Τόνισε ότι θα μειώσει τα τέλη στις επιχειρήσεις, ενώ, οι νέες επιχειρήσεις για 2 χρόνια δεν θα καταβάλουν δημοτικά τέλη εάν προσλαμβάνουν νέους Περιστεριώτες.

Αναφέρθηκε επίσης, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, με την Κάρτα του Δημότη, αλλά και με την προβολή της αγοράς εκτός Περιστερίου, προκειμένου, η τοπική αγορά, να γίνει κέντρο για όλη την Αττική και όχι μόνο για το δήμο.

Για το κυκλοφοριακό, επισήμανε την ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού, με στόχο, το Περιστέρι, να γίνει μια πόλη φιλική τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Αναφερόμενος στα ΚΑΠΗ σημείωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει τις υπηρεσίες. Υπενθύμισε ότι την τετραετία 1999 – 2002, ως αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ, παρέλαβε 4 και παρέδωσε 8. «Ο απερχόμενος δήμαρχος παραδίδει όσα παρέλαβε» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «αυτή είναι οι κοινωνική πολιτική του τους απερχόμενου δημάρχου. Επέβαλε αντίτιμο στα ροφήματα στα ΚΑΠΗ και χάρη στην δική μας παρέμβαση απέσυρε το μέτρο».

Ο κ. Λαλένης, έκανε εκτενή αναφορά στις σπατάλες, που οδήγησαν στο χρέος των 90.000.000 ευρώ.

Υπογράμμισε ότι το ΣΔΟΕ θα κάνει ελέγχους, για να ξέρουν οι πολίτες που πήγαν τα χρήματά τους.

Ζήτησε την εμπιστοσύνη των Περιστεριωτών, για να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος και να μπει η πόλη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου