Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία του Κώστα Λαλένη στο Μπουρνάζι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, περιόδευσε στο Μπουρνάζι.

Συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, ο κ. Λαλένης, συνομίλησε με θαμώνες και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Το απόγευμα, ο κ. Λαλένης μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στην πλατεία Μπουρναζίου.

Ο κ. Λαλένης, κατήγγειλε τον απερχόμενο δήμαρχο για το χρέος των 90.000.000 ευρώ που φόρτωσε στους δημότες και επισήμανε την ανάγκη αλλαγής διοίκησης, προκειμένου να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος.

Κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο για πόρους που δεν εισπράττει και πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, ως δήμαρχος θα φέρει το ΣΔΟΕ στον δήμο για να εξετάσει που πήγαν τα χρήματα.

«Θέλω να ξέρετε που πήγαν τα λεφτά σας» υπογράμμισε ο κ. Λαλένης και δεσμεύτηκε για διαφανή διοίκηση.

Αναφερόμενος στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, επισήμανε ότι προωθεί την κάρτα του δημότη, μέσω της οποίας οι δημότες θα έχουν εκπτώσεις, με αποτέλεσμα, να μένουν στην αγορά της πόλης και να αυξάνεται ο τζίρος των καταστημάτων.

Επίσης δεσμεύτηκε για στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και αντιμετώπιση της ανεργίας με κίνητρα που θα δώσει στους επιχειρηματίες που θα προσλαμβάνουν νέους, άνεργους Περιστεριώτες, όπως τα χαμηλά δημοτικά τέλη.

Αντικρούοντας την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, για κλείσιμο των ΚΑΠΗ, ξεκαθάρισε δεν δέχεται τεχνοκρατικές εκθέσεις που βάλλουν εναντίον της κοινωνικής πολιτικής.

Σημείωσε μάλιστα ότι θα αυξήσει τον αριθμό των ΚΑΠΗ και θα διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος, στην τετραετία 1999 – 2002 διπλασίασε τα ΚΑΠΗ, από 4 σε 8.

Κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι παραδίδει όσα ΚΑΠΗ παρέλαβε, κάτι που έκανε και με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπογράμμισε ότι στην ίδια τετραετία, παρέλαβε 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς και παρέδωσε 13, όσους δηλαδή παραδίδει ο απερχόμενος δήμαρχος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο για επιβολή τροφείων, κάτι που επιβαρύνει τις οικογένειες.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι 1.500 βρέφη και νήπια βρίσκονται σε ιδιωτικούς σταθμούς, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος αδιαφόρησε και σ’ αυτό το θέμα.

Ο κ. Λαλένης, δεσμεύτηκε για κατάργηση των τροφείων και για αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να ανακουφίσει τους νέους γονείς.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου