Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Λαλένης: Στις 7 Νοεμβρίου σταματάμε τον οικονομικό κατήφορο

«Στις 7 Νοεμβρίου σταματάμε τον οικονομικό κατήφορο» τόνισε σε εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου.

Αναφέρθηκε στο υπερβολικό χρέος του δήμου, κατηγορώντας τον απερχόμενο δήμαρχο για σπατάλες και κακοδιοίκηση, που χρέωσαν τους Περιστεριώτες με 90.000.000 ευρώ.

Ζήτησε την εμπιστοσύνη των Περιστεριωτών, για να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος και να μπει η πόλη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Λαλένης, δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατήγγειλε την επιβολή τροφείων, από τον απερχόμενο δήμαρχο, γιατί επιβαρύνονται οι νέοι γονείς.

Ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και την ανεργία.

Τόνισε ότι θα μειώσει τα τέλη στις επιχειρήσεις, ενώ, οι νέες επιχειρήσεις, εάν προσλαμβάνουν νέους Περιστεριώτες, για 2 χρόνια δεν θα καταβάλουν δημοτικά τέλη.

Ο κ. Λαλένης, μιλώντας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, σημείωσε ότι έχει συζητήσει με τον εμπορικό σύλλογο την υλοποίηση του μέτρου της Κάρτας του Δημότη.

Πρόσθεσε ότι η τοπική αγορά, θα προβληθεί και πέρα από τα διοικητικά σύνορα της πόλης, με στόχο, το Περιστέρι να γίνει κέντρο για όλη την Αττική και όχι μόνο για το δήμο.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, επισήμανε την ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού, με στόχο, το Περιστέρι, να γίνει μια πόλη φιλική τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Γνωστοποίησε την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Όσον αφορά τα ΚΑΠΗ, σημείωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει τις υπηρεσίες.

Υπενθύμισε ότι την τετραετία 1999 – 2002, ως αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ, παρέλαβε 4 και παρέδωσε 8.

«Ο απερχόμενος δήμαρχος παραδίδει όσα παρέλαβε» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι οι κοινωνική πολιτική του απερχόμενου δημάρχου. Επέβαλε αντίτιμο στα ροφήματα στα ΚΑΠΗ και χάρη στην δική μας παρέμβαση απέσυρε το μέτρο».

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Λαλένης επισκέφτηκε τα καταστήματα του ΙΚΑ στη Νέα, την Ανθούπολη και την Κολοκυνθού, καθώς και την πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου