Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη Κώστα Λαλένη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου στη ΝΕΤ 105.8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5734830

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ 105.8).

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του, τόνισε ότι θα σταματήσει τον οικονομικό κατήφορο, καταγγέλλοντας παράλληλα τον απερχόμενο δήμαρχο, ότι χρέωσε τους Περιστεριώτες με 90.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο, ο δανεισμός να ανταποκρίνεται σε έργο.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαλένης, ο απερχόμενος δήμαρχος για να δικαιολογήσει το χρέος, οικειοποιείται έργα άλλων φορέων.

Μεταξύ αυτών – είπε - είναι οι πλατείες, που είναι συμβατικές υποχρεώσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τα ΚΕΠ του υπουργείου Εσωτερικών και ορισμένα άλλα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Νομαρχία, τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο κ. Παχατουρίδης, με το χρέος που φόρτωσε τους πολίτες – στο βαθμό που του αναλογεί – είναι ένας από τους υπεύθυνους για το μνημόνιο.

«Ο κ. Παχατουρίδης, που κάνει πως δεν ξέρει τίποτε και ότι λυπάται για όσα συμβαίνουν, είναι ο δήμαρχος του μνημονίου. Οι Παχατουρίδηδες της Ελλάδας, έφεραν την Τρόικα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαλένης.

Υπογράμμισε δε, ότι ο απερχόμενος δήμαρχος, μιλά για ευαισθησία, αλλά δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά το ειδικό σχολείο για άτομα με αναπηρία που στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου περί ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του, σημείωσε πως ο κ. Παχατουρίδης είναι αγαπημένο παιδί της ΝΔ και πρόσθεσε ότι 6 αντιδήμαρχοι και 18 δημοτικοί σύμβουλοι είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαλένης, δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και αύξηση του αριθμού τους.

Δεσμεύτηκε επίσης και για αύξηση των ΚΑΠΗ, υπογραμμίζοντας ότι ο απερχόμενος δήμαρχος παραδίδει όσα ΚΑΠΗ και όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς παρέλαβε.

Αναφερόμενος στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόνισε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον εμπορικό σύλλογο για την κάρτα του δημότη.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν τόσο τα καταστήματα όσο και οι πολίτες.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις, ενώ στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα τα μειώσει αρκετά ή και θα τις εξαιρέσει, υπό την προϋπόθεση να προσλαμβάνουν νέους άνεργους Περιστεριώτες.

Ο κ. Λαλένης, αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος, των μονογονεϊκών οικογενειών, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία χώρου για τους άστεγους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου