Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Παιδικοί σταθμοί Περιστερίου: Δυσβάσταχτα τροφεία έβαλε ο Δήμαρχος αλλά οι σταθμοί είναι χωρίς προσωπικό. Κινδυνεύει η ασφάλεια νηπίων και βρεφών

Ο δήμαρχος Περιστερίου, παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αναγκάζει τα νέα ζευγάρια που έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό.


Τρίτος βρεφονηπιακός σταθμός Περιστερίου σε ακατάλληλο κτίριο δίπλα σε βενζινάδικο


Τέταρτος βρεφονηπιακός σταθμός Περιστερίου. Ακατάλληλο ισόγειο δίχως αύλειο χώρο για να παίζουν τα παιδιά


Ωστόσο, δεν φρόντισε για πρόσληψη προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, ενώ τίθεται πρόβλημα και ως προς την ασφάλεια των βρεφών και των νηπίων.

Στις αρχές Ιουνίου 2008 οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς επέδωσαν υπόμνημα, στη διοίκηση των παιδικών σταθμών με κοινοποίηση στον δήμαρχο Περιστερίου και την αρμόδια αντιδήμαρχο, στο οποίο εκφράζουν την αγωνία τους για τα προβλήματα τα οποία αντί να μειώνονται όπως τους υπόσχονται επί έξι χρόνια να αυξάνονται.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δίνουν τις απαντήσεις και δημοσιοποιούν – με το υπόμνημά τους – το κάλπικο ενδιαφέρον του δημάρχου.

Παραθέτουμε σημεία του υπομνήματος.

«Ενώ ο 1ος δήμος της χώρας, ο δήμος Αθηναίων, αλλά και οι όμοροι δήμοι λειτουργούν τους σταθμούς τους σύμφωνα με τους νόμους, δηλ.44 προνήπια πρέπει να εποπτεύονται από 2 παιδαγωγούς, 2 βοηθούς, και μία προϊσταμένη απαλλαγμένη από καθήκοντα παιδαγωγού, ο 4ος δήμος της χώρας το Περιστέρι, λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα, πέρα από τους νόμους.».Περισσότερα από 75 προνήπια εξαναγκάζονται από την διοίκηση να εποπτεύουν μία η στην καλύτερη περίπτωση δύο παιδαγωγοί

Ειδικότερα αναφέρουμε:

1.Την έλλειψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους ιδιαίτερα δε στους εκπαιδευτικούς

Οι ελάχιστοι παιδαγωγοί που προσλαμβάνονται είναι μόνο για 8 μήνες με σύμβαση και συνήθως μαθήτριες του ΟΑΕΔ 17-18 ετών που κάνουν την πρακτική τους.

2. Την έλλειψη ανάλογων χώρων σε σχέση με τα νήπια-βρέφη

Στους περισσότερους σταθμούς οι χώροι απασχόλησης των παιδιών είναι δυσανάλογα μικροί με τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών.

3. Την ακατάλληλη κτιριακή υποδομή

Πολλά κτίρια είναι πλήρως ακατάλληλα, χωρίς αντισεισμική θωράκιση και χωρίς αύλειους χώρους, κτίρια δίπλα σε βενζινάδικα.

4. Την έλλειψη υποδομών και εξοπλισμού

Οι σταθμοί λειτουργούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς πλυντήρια πιάτων, χωρίς ψύξη-θέρμανση, χωρίς παιδικές χαρές. με λιγοστή κάλυψη σε γραφική ύλη και σε εποπτικό-ψυχαγωγικό υλικό.

5.Την μη εφαρμογή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών και κοινοτικών παιδικών σταθμών, ο οποίος προβλέπει την συγκρότηση των σταθμών σε τμήματα και την αναλογία παιδιών και προσωπικού ώστε και σωστή εκπαίδευση να παρέχεται αλλά κυρίως σωστή φροντίδα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις κάθε βρεφικό τμήμα πρέπει να φιλοξενεί δώδεκα βρέφη[12], με δύο παιδαγωγούς και μία βοηθό.

Κάθε παιδικό τμήμα πρέπει να φιλοξενεί είκοσι πέντε [25] παιδιά με μία παιδαγωγό και μία βοηθό.

Ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα στους παιδικούς σταθμούς κύριε δήμαρχε;

Η μειωμένη δύναμη προσωπικού τόσο εκπαιδευτικού όσο και βοηθητικού, σε συνδυασμό με τα υπεράριθμα παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς δημιουργούν προϋποθέσεις άκρως επικίνδυνες για τα βρέφη και τα νήπια παρά τις φιλότιμες και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων για τον αγώνα που δίνει καθημερινά να υπερβεί τις δυσκολίες.

Και καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο υπόμνημά τους:

Η μειωμένη δύναμη προσωπικού, έχει επιπτώσεις, στην ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών, στην αύξηση του κινδύνου για σφάλματα η παραλήψεις, στην ασφάλεια των παιδιών, στην μείωση του ηθικού και την σωματική και ψυχική κόπωση του προσωπικού κ.α.

«Με αγανάκτηση παρακολουθούμε να θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων βασικές αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης και κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων…

…Θεωρούμε ότι η προσχολική αγωγή-εκπαίδευση των παιδιών και η εξυπηρέτηση του εργαζόμενου γονέα, αποτελεί θεμελιώδη και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.»

Και ο κύριος δήμαρχος καλείται να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα.

Γνωρίζετε τα σοβαρά αυτά ζητήματα των παιδικών σταθμών; Αν ναι τι κάνατε επί έξι χρόνια για να τα αντιμετωπίσετε;

Βάλατε τροφεία και «χαρατσώσατε» τα νέα ζευγάρια. Πού πήγανε αυτά τα χρήματα κύριε δήμαρχε; Γιατί δεν προσλαμβάνετε προσωπικό; Γιατί είναι τα βρέφη σε ακατάλληλα κτίρια; Γιατί δεν υπάρχουν εποπτικά όργανα και υποδομές για την εκπαίδευση των παιδιών; Γιατί δεν ακούτε τις κραυγές αγανάκτησης και αγωνίας των παιδαγωγών;

Ποιος θα «πληρώσει» όταν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα;

Εσείς κύριε δήμαρχε έχετε ακέραια την ευθύνη. Αναλάβετέ την πριν είναι πολύ αργά.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ 40.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ………….ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ

Του Κώστα Καράμπελα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΌΓΟΥ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και με κύριο χαρακτηριστικό του την απουσία σχεδιασμού έργων στη πόλη μας, ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του 2009 του Δήμου Περιστερίου.
Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» καταψήφισε τον προυπολογισμό, ενώ το ίδιο έκαναν και οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αύξηση 5% στα δημοτική τέλη
Σε στιγμές έντονης οικονομικής κρίσης, που πλήττουν σοβαρά όλους τους δημότες και πιο πολύ τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες και ενώ όλοι σχεδόν οι Δήμοι τις χώρας δεν αύξησαν για το 2009 τα δημοτικά τέλη στο Περιστέρι αυξήθηκαν 5%!!!
Η πρόταση της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» ήταν να μην γίνει αύξηση των δημοτικών τελών το 2009 και να μη υπάρχουν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Πάνω από 3.000.000 το χρόνο οι τόκοι !!!
Ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ το χρόνο οι τόκοι που πρέπει να πληρώνει ο Δήμος Περιστερίου εξ αιτίας του υπέρογκου δανεισμού της σημερινής διοίκησης. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις αγορές με LEASING που αποτελεί πιά καθεστώς στο Δήμο και στην ουσία είναι ακριβός δανεισμός τότε οι τόκοι γίνονται πολύ περισσότεροι.
Όμως η πληρωμή τόσων μεγάλων ποσών για τόκους σημαίνει ότι ο Δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει έργα και μάλιστα για πολλά χρόνια στο μέλλον, καταδικάζοντας έτσι σε μαρασμό την πόλη μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της σπατάλης της σημερινής διοίκησης η οποία για να πετύχει την επανεκλογή της το 2006 υπερχρέωσε το Δήμο για να κάνει φιέστες.

Από το 2006 έως το 2010 δεν πληρώνουν τα δάνεια!!!
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου που δεν πληρώνονται τα δάνεια. Αυτό γίνεται από τον Ιούνιο του 2006. Με τη μέθοδο της κεφαλαιοποίησης των τόκων και της επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων τα πηγαίνουν όλα να πληρωθούν μετά το 2010 που οι ίδιοι δεν θα είναι πιά στη διοίκηση. Άλλοι παίρνουν τα δάνεια και άλλοι θα τα πληρώσουν. Έτσι όμως επιβαρύνεται με τόκους ακόμα πιο πολύ ο Δήμος.
Μηδενικό έργο το 2007 και το 2008
Από το Ισολογισμό του Δήμου του 2007 προκύπτει ότι ο Δήμος δεν έκανε καθόλου έργα το 2007. Το ίδιο φαίνεται και από τα στοιχεία που δόθηκαν στην συζήτηση του προυπολογισμού για το 2008. Ο δήμος Περιστερίου εξ αιτίας του υπερδανεισμού του και της σπατάλης δεν κάνει πια έργα. Ότι έργο γίνεται στην πόλη γίνεται από το μετρό και κρατικούς φορείς. Και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών και να δείξουν έργο ανακατασκεύασαν δύο μικρές πλατείες σε κεντρικούς δρόμους η μία απέναντι στον ΟΤΕ και η άλλη Θηβών και Κέννεντυ.
Ούτε 1 τ.μ. γης δεν αγόρασαν το 2007 και το 2008 !!!!
Το Περιστέρι όπως και οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας έχει χαμηλό ποσοστό πρασίνου. Γι αυτό και όλες οι διοικήσεις από 1934 που ιδρύθηκε ο Δήμος μέχρι το 2002 έδιναν μεγάλη σημασία στην αγορά ακινήτων προκειμένου να αυξηθεί το πράσινο και να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες ζωής.
Τα Χρόνια που ήταν δήμαρχος ο Θ. Δημητρακόπουλος ο Δήμος Περιστερίου αγόραζε κατά μέσο όρο 8.000 τ.μ. το χρόνο. Το 2007 και το 2008 ο σημερινός Δήμαρχος δεν αγόρασε ούτε ένα τ.μ. ενώ και την πρώτη τετραετία του στις αγορές ακινήτων δεν τα πήγε καθόλου καλά.
Φυσικά δεν μιλάμε για προγραμματισμό και μελέτες. Έρχεται το ΕΣΠΑ 2007-2013 και ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει μελέτες ούτε έχει κάνει προετοιμασία για να διεκδικήσει κονδύλια από τα ευρωπαικά προγράμματα.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Αγαπητοί Συνδημότες στα προηγμένα Κράτη οι άνθρωποι που έχουν πρόθεση να θέσουν τον εαυτόν τους στην υπηρεσία των πολιτών, στις τοπικές κοινωνίες, οι σκέψεις και οι απόψεις τους είναι διυλισμένες με γνώμονα την προσφορά που ορισμένες φορές φτάνει στα όρια του αλτρουισμού. Όταν οι κάτοικοι αναφέρονται στον πρώτο πολίτη ως είθισται να λέμε, τον Δήμαρχο προσβλέπουν στο πρόσωπό του και με τον τρόπο που θα πολιτευθεί ότι έχει τις ενδεδειγμένες λύσεις για τα οποία προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, η οποία τον ανέδειξε στο αξίωμα που καλείται να υπηρετήσει. Στο Βέλγιο π.χ. οι κατέχοντες το αξίωμα του Δημάρχου, όχι μόνο δεν διανοούνται να αυτοπροβάλλονται, δαπανώντας χρήματα από οποιαδήποτε πηγή και χορηγούς. Αλλά τους ξενίζουν και ως άκουσμα αυτού του είδους οι μεθοδολογίες. Η δε προσήλωσή τους σε έργα υποδομών πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος είναι πρώτης προτεραιότητας. Τα χρήματα δε που μπαίνουν στα ταμεία ενός οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις πηγές, Κρατικές επιχορηγήσεις, δημοτικοί φόροι κ.τ.λ. τα διαχειρίζονται με προσοχή και με φειδώ. Τα δε φαινόμενα των αναθέσεων είναι άγνωστα. Δεν προχωρούν σε σύναψη δανείων με τα πιστωτικά ιδρύματα παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και δεν υποθηκεύουν το μέλλον των συμπολιτών τους.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα καλούν σε συγκεντρώσεις φορείς, προσωπικότητες και πολίτες τους αφουγκράζονται κάνοντας διορθωτικές κινήσεις. Εμείς εδώ τι τηρούμε από αυτά ?
Ας πάρουμε για παράδειγμα την πόλη μας και ας δούμε πως πολιτεύονται αυτοί που ασκούν διοίκηση. Πρώτο και κυρίαρχο θέμα κατά την άποψη αρκετών είναι η προβολή του Δημάρχου όπου και όποτε δει. Επ’ ευκαιρία των εορτών μαζί και τα κάλαντα και τον Άγιο Βασίλη μας προέκυψε και άλλος με «ΔΩΡΑ». Τώρα θα ήταν υπερβολή να πω και να θυμίσω εκείνο το αρχαίο ρητό «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Για πολλοστή φορά επαναλαμβανόμενα, κουραστικά και ανούσια κυκλοφόρησε τεύχος πολυτελέστατο σε συσκευασία, σε χιλιάδες αντίτυπα, κύριος γνωρίζει πόσο στοίχισε και από βρέθηκαν τα χρήματα, μπορούν οι Περιστεριώτες να το μάθουν ? Το έχουμε ξαναδεί το έργο τα προηγούμενα χρόνια. Ορισμένοι έχουν πάθει αμνησία και δεν θυμούνται ή δεν κουράστηκαν να προβάλουν με φωτογραφίες και πλαστικά χαμόγελα τα ίδια και τα ίδια και την ενός ανδρός αρχή.
Κάτι καινούργιο έχουν να μας δείξουν ? Η απάντηση είναι ναι. Στην πρώτη σελίδα του εντύπου ο Δήμαρχος «δείχνει ότι όταν ανεβαίνουμε στους κλωβούς του Αττικό Μετρό πρέπει να φοράμε κράνος, ασκώντας χρέη επιβλέποντος μηχανικού, μηχανολόγου, γεωλόγου, ή παρατηρητή εδάφους αέρος και ότι άλλο ήθελε προκύψει.
Μετά το ζεϊμπέκικο στο ΑΛΤΕΡ, επιβάλλεται μια ξενάγηση στις στοές του ΜΕΤΡΟ, εορταστικά για να δεθεί το γλυκό ….. το είχαμε υποσχεθεί το κάνουμε πράξη!!! Μόνο που δεν είδαμε πουθενά στο έντυπο φωτογραφίες από τις ξεχασμένες γειτονιές στην πόλη με δρόμους που μοιάζουν «βομβαρδισμένο τοπίο» από τις λακκούβες.
Δεν είδαμε καμία φωτογραφία με κομμένα δέντρα που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στις τοπικές εφημερίδες. Δεν είδαμε φωτογραφίες με αυθαιρεσίες όπως καταλήψεις πεζοδρομίων και άλλων Δημοσίων χώρων. Να γράψουν για την αύξηση των Δημοτικών Τελών και αυτό δικό τους έργο είναι, γιατί δεν το προβάλλουν στο έντυπο? Να γράψουν ότι δεν έφτιαξαν ούτε ένα Πάρκινγκ στην πόλη που ασφυκτιά. Όπως έργο δικό τους είναι και ή μη αξιοποίηση και προβολή του έργου των πνευματικών ανθρώπων της πόλης, βαπτίζοντας π.χ. φεστιβάλ εικαστικών τεχνών την παρουσία ενός καταξιωμένου εικαστικού με τα δυο μέλη της οικογένειάς του! Δεν είδαμε φωτογραφίες από τα δεκάδες αδέσποτα τετράποδα που κυκλοφορούν στην πόλη και ρυπαίνουν το περιβάλλον και ελλοχεύει κίνδυνος για τη Δημόσια υγεία. Και αυτό έργο δικό τους είναι. Αυτά τα λίγα παραδείγματα φτάνουν συμπολίτες για να μάθουμε ότι όχι μόνο το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία αλλά και άλλα πράγματα είναι « ανθυγιεινά» για τους πολίτες όταν δεν προβάλλονται και αποκρύπτονται.
Για όλα αυτά και όχι μόνο οι Περιστεριώτες θυμωμένοι συζητούν σε παρέες ότι επιβάλλεται να γίνει ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα με δράσεις κοινές από τη βάση πρώτα όλης της αντιπολίτευσης. Με τους πνευματικούς ανθρώπους και άλλων προσωπικοτήτων της πόλης για να σταματήσει επιτέλους αυτό το μοντέλο της απολιτικής ιλουστρασιόν παρωδίας κατά την άποψη των περισσοτέρων. Η αρχή συμπολίτες μου έγινε σε επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία του Κώστα Λαλένη και της παράταξης Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας, εκπροσωπούνται πλέον ισότιμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή . Άντε καλή αρχή…… Για το Περιστέρι μας, την πόλη μας. Η ισχύς εν τι ενώσει.
Λύτρας Δημήτρης
Γλύπτης-Περιστέρι

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Δικαίωση εν μέρει για το κτήμα Πουλή


Έφερε κέρδη η πίεση αλλά…κιδυνεύει να χαθεί το υπόλοιπο του κτήματος Μετά από πιέσεις των πολιτών και της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση απαλλοτρίωσε μέρος του κτήματος Πουλή στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στο Μπουρνάζι. Ωστόσο, ο κίνδυνος να χαθεί το υπόλοιπο τμήμα , παραμένει καθώς ο δήμαρχος δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες. Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τότε ο κίνδυνος να «χαθεί» το κτήμα Πουλή είναι πολύ μεγάλος. Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έχει ζητήσει από τον δήμαρχο την άμεση αγορά του συνόλου του κτήματος, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής που έχει ανάγκη η πυκνοκατοικημένη περιοχή. Αντίστοιχο αίτημα έχουν διατυπώσει και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και η επιτροπή κατοίκων για το κτήμα Πουλή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες η επιτροπή κατοίκων και ο επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης βρέθηκαν στον χώρο του κτήματος και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την «περίεργη» αδράνεια του δημάρχου σε σχέση με την αγορά του συνόλου του κτήματος. «Η αδικαιολόγητη αυτή στάση του δημάρχου μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας και για τον σκοπό αυτό θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση», τονίζουν τα μέλη της επιτροπής κατοίκων για το κτήμα Πουλή. Και προσθέτουν: «Προειδοποιούμε ότι θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στο διαμερισματικό συμβούλιο, θα απαιτήσουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να αποδοθούν οι χώροι στους κατοίκους». Ερωτηθείς ο κ. Λαλένης δήλωσε ότι τίθεται αλληλέγγυος με την επιτροπή των κατοίκων και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι όλοι οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να αγοραστούν από τον δήμο με διαφανείς διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν στους κατοίκους, διότι το Περιστέρι έχει το λιγότερο πράσινο από τους υπόλοιπους δήμους του Λεκανοπεδίου. «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμιά περίπτωση στην οικοδόμηση του κτήματος Πουλή» κατέληξε ο Κώστας Λαλένης.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ξυπνάμε μέσα μας την ανθρωπιά...



Ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό των Παλαιστινίων, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, στην οποία ζει χιλιάδες χρόνια. Ως απόδειξη ότι δεν είμαστε αδιάφοροι στο θέαμα χιλιάδων κατακρεουργημένων παιδιών, γυναικών και αμάχων.

Καλέστε φίλους σας από παντού, μέσα κι έξω από το fb. Μπορούμε. Προλαβαίνουμε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ 21 Ιανουαρίου στις 20.30 να έχουμε κινητοποιηθεί όλοι και να το κάνουμε. Όπου κι αν είμαστε, στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, παντού, για ένα λεπτό, μόνο. Ενός λεπτού σιγή! Τίποτε άλλο, αυτό το τόσο απλό. Με τα φώτα σβηστά. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος δεν είναι υπεξούσιο κανενός! Ότι δεν μπορούν να αφανίζονται απο τον παγκόσμιο χάρτη χιλιάδες ανθρώπινες ζωές με ένα κλίκ. Ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί... να βρέχει επί ημέρες ανθρώπινες σάρκες εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκρήξεων, για κανένα λόγο.

Ότι δεν μπορείς όποιος... πούστης κι αν είσαι σε όποιον Θεό κι αν πιστεύεις να διατάζεις την μαζική εκτέλεση παιδιών που καλά-καλά δεν πρόφτασαν να δουν το φως του Ήλιου.

Μπορούμε, προλαβαίνουμε, πιστέψτε το. Μπορούμε να το κάνουμε. Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 20.30 το βράδυ. Πείτε το παντού. Ελάτε όλοι. Οι Έλληνες έχουμε τεράστια ψυχή και μνήμη και ξέρουμε από αυτά... Ξέρουμε τι θα πει πόλεμος, διωγμός, γενοκτονία, θάνατος!

Γι' αυτά τα παιδιά τα οποία μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες απο την Γάζα, που δεν θα ακούσουμε ποτέ το γέλιο τους!

Δεν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση σε όλους αυτούς τους σοφούς μαλάκες που κυβερνάνε τον κόσμο, ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όλο αυτό. Και εν πάση περιπτώσει αν θέλουνε πολέμους, να βάζουν τα δικά τους παιδιά πρώτα κάτω απο τις βόμβες τους!
oichalia

Διάβασε τη συνέχεια...

buzz it!

Προοδευτικό μέτωπο –Ανάγκη για μια νέα δημοτική συνεργασία

Η ανάγκη για αλλαγή στο Περιστέρι είναι επιτακτική.
Η δημοτική αρχή έχει φέρει το δήμο μας σε δυσχερή θέση.
Τα χρέη από τα δάνεια που «φόρτωσε» στην πόλη, είναι δυσβάσταχτα, ενώ η πρόθεση για νέους δανεισμούς έχει ήδη εκδηλωθεί.
Η καθημερινότητα του πολίτη επιβαρύνεται συνεχώς. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι οι τελευταίες προτεραιότητες της διοίκησης Παχατουρίδη.
Η κοινωνική πολιτική δεν υφίσταται καθόλου σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δέχονται τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Παιδεία και πολιτισμός είναι πολιτικές «άγνωστες» στην σημερινή διοίκηση.
Εμείς πιστεύουμε ότι το Περιστέρι έχει ανάγκη μιας άλλης πολιτικής.
Πρέπει να έρθει μια διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική, διάφανη, που να ακούει τη φωνή των πολιτών, μια διοίκηση προσανατολισμένη στη λύση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Μια διοίκηση που να έχει όραμα και σχέδιο δράσης για το Περιστέρι και την ανάπτυξή του.
Μια ανάπτυξη όμως που θέτει τον πολίτη στο προσκήνιο,
που θέλει τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις που τον αφορούν,
μια ανάπτυξη που θέτει ως προτεραιότητα την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες,
μιας ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμη και δεν θα βασίζεται μόνο στην ευημερία των οικονομικών μεγεθών.
Η Παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» είναι ανοικτή στο διάλογο. Πιστεύει στη δύναμη της συνεργασίας. Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες, σε νέες δράσεις, σε ρήξεις και ανατροπές. Δεν θεωρούμε την κατάληψη της εξουσίας αυτοσκοπό. Πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή και συνδιαμόρφωση των πολιτικών και των δράσεών μας. Το αποδείξαμε στο παρελθόν και αποδεικνύουμε τη βούλησή μας εμπράκτως.
Η παράταξή μας καλεί όλη την Κοινωνία των Πολιτών του Περιστερίου, όλους τους ενεργούς πολίτες, όλες τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε διάλογο, για τη δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Συνεργασίας που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της πόλης. Στόχος μας είναι μια άλλη πολιτική, η διατύπωση και εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος δράσης.
Πιστεύουμε πως με όλους όσους οραματίζονται μια άλλου είδους πολιτική για την πόλη μας, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διατυπώσουμε ένα ριζοσπαστικό και μακρόπνοο πρόγραμμα δράσης για το Περιστέρι. Οι τυχόν διαφορές του παρελθόντος, οι διαφορετικές ιδεολογικές μας προσεγγίσεις και οι κομματικές εντάξεις και δεσμεύσεις δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο.
Πρέπει να διδαχτούμε όλοι μας και πρώτοι εμείς από τα λάθη του παρελθόντος.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τα μικροκομματικά συμφέροντα που μας χώριζαν στο παρελθόν και να καθίσουμε άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου σε ισότιμη βάση. Είμαστε έτοιμοι για τη θεσμική κατοχύρωση όλων των απόψεων στη νέα δημοτική συνεργασία, υποστηρίζουμε την ισότιμη συγκρότηση των οργάνων της νέας διοίκησης και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συνδιαμόρφωση του προγράμματος που έχει ανάγκη η πόλη μας και των προτεραιοτήτων που θα δοθούν.
Βασικό «εργαλείο» στη δημιουργία της νέας δημοτικής συνεργασίας θα είναι η συμμετοχή των πολιτών και όχι η κομματική προέλευση ή η κομματική δύναμη.
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα παλιά πρότυπα της κομματικής εξάρτησης.
Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός. Μια άλλη πολιτική για το δήμο Περιστερίου. Μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη.
Είναι η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, είναι η ώρα των τολμηρών αποφάσεων και των υπερβάσεων, είναι ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα. Μόνο έτσι θα το πάρουμε στα χέρια μας και θα διαμορφώσουμε την τύχη της πόλης μας.
Είναι τώρα η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ας τις πάρουμε όλοι μαζί.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΕ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖA

Άνοιγμα συνεργασίας σε ΚΚΕ και ΣΥΝ έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κώστας Λαλένης, κατά την τοποθέτησή του στις Δημαιρεσίες.
Ο κ. Λαλένης, κάλεσε τις προοδευτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε κοινούς αγώνες, σε κοινές δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών στα μεγάλα και μικρά ζητήματα της πόλης για να αναχαιτίσουμε την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα όπου και με όποιο τρόπο αυτή εκφράζεται.
Κάνοντας ακόμη ένα βήμα υπερψήφισε για τις θέσεις της δημαρχιακής επιτροπής και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω ότι θα υπερψηφίσουμε για τις θέσεις της δημαρχιακής επιτροπής και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια πλατειά δυναμική, προοδευτική αντιπολίτευση».
Παράλληλα, κατηγόρησε τη διοίκηση Παχατουρίδη για υπερχρέωση του δήμου, για κακοδιαχείριση. Επιπρόσθετα έκανε λόγο, για πολιτικές διώξεις εργαζομένων , εκφοβισμό , άθλιες συνθήκες εργασίας , ιδιαίτερα στο χώρο του γκαράζ και καθυστερήσεις σε οφειλόμενα στους εργαζόμενους από υπερωρίες

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ για ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ, σε συνεργασία με την «Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία», και την «Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», που είχε και την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη που έγινε χθες 7-1-09 στα γραφεία της τριτοβάθμιας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης.
Λεπτομέρειες για τα είδη που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία στη Γάζα, καθώς και για τα σημεία συγκέντρωσης των εφοδίων, που θα γίνει με το συντονισμό δήμων και νομαρχιών, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη σφαγή των παλαιστινίων, το ερχόμενο Σάββατο 10-1-09, στις 13.30 στο Σύνταγμα.

ΑΘΗΝΑ, 7-1-09

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑ

(Έδρα: Βρυξέλλες,
Εκπρόσωπος στην Ελλάδα :

Γιώργος ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ- 6944595100)

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Διαμαντής – Αλέξης: Δυο θύματα της ίδια κοινωνίας


Περιμένουμε μια συγγνώμη από αυτούς που ευθύνονται…

Αλέξης: μαθητής, ετών 15. Διαμαντής: αστυνομικός ετών 21.
Δυό παιδιά, της Ελληνικής κοινωνίας που δημιούργησαν παλαιότερες γενιές.
Παιδιά νέα με όνειρα και ελπίδες.
Δυο παιδιά, που το αύριο σταμάτησε στο σήμερα με μία σφαίρα, από ένα χθες για το οποίο δεν ευθύνονται. Για ένα χθες που μάχονταν και οι δυο από άλλο μετερίζι.
Ο Αλέξης, νεαρός μαθητής, έβλεπε να σβήνουν ένα – ένα τα όνειρά του. Οι σπουδές, σε αναντιστοιχία με την αγορά εργασίας. Η αγωνία για το μέλλον, ορθώθηκε μπροστά στο όπλο ενός ανεγκέφαλου αστυνομικού. Ο θάνατός του φυτίλι, που πυροδότησε το δυναμίτη της εξέγερσης. Μαθητές, χωρίς κουκούλες, εναντιώθηκαν απέναντι στην κοινωνία του ρουσφετιού, του δήθεν, στην «πελατειακή μας δημοκρατία». Στην κοινωνία που σφυροκοπά τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων παιδιών. Η κοινωνία της βιτρίνας.
Από την άλλη, ο 21χρονος αστυνομικός Διαμαντής. Ένα ακόμη παιδί της γενιάς των 700 ευρώ. Καλός μαθητής, αλλά προτίμησε την αστυνομία για να αποκατασταθεί επαγγελματικά.
Δεν προτίμησε τα τηλεπαιχνίδια για την επαγγελματική του αποκατάσταση.
Και τους δυο όμως τους σταμάτησαν οι σφαίρες.
Σφαίρες που πρέπει να γίνουν οβίδες χτυπώντας τις ψευτοαξίες, τις δήθεν ευκαιρίες.
Τα δυο περιστατικά, πρέπει να γίνουν οι σφαίρες που θα διακόψουν την παρακμιακή πορεία της κοινωνίας, των θεσμών και των αξιών.
Η βία δεν είναι λύση. Ούτε τα σπασμένα καταστήματα αλλάζουν την κοινωνία, ούτε η τρομοκρατία νομοθετεί. Χρειάζεται ψυχραιμία και ειλικρίνεια. Και σίγουρα μια συγγνώμη από όσους ευθύνονται για την κοινωνία της αρπαχτής που δημιούργησαν.


Κώστας Λαλένης

Περιστέρι 7.1.2009

Γυμνή η διεθνής κοινότητα Μόνο με τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους θα επέλθει ειρήνη




Οι σφοδρότερες επιχειρήσεις των τελευταίων 40 ετών των Iσραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, ξεγυμνώνουν με τον πλέον πασίδηλο τρόπο τη διεθνή κοινότητα.
Σπάνε τη «βιτρίνα» που προβάλλει την δήθεν αγωνία εκείνων που δηλώνουν την επιθυμία και την ανάγκη δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους και της ειρήνης στην περιοχή.
Φέρνουν στο προσκήνιο την αλήθεια. Τη στήριξη των ισραηλινών επιθέσεων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ολοκληρώνει τη θητεία και συγχρόνως τις υποσχέσεις του, σε όσους τον στήριξαν. Δηλαδή το Ισραηλινό λόμπυ.
Χαρακτηρίζει – όπως και αρκετοί άλλοι – τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση» και με τον τρόπο αυτό επιτρέπει το θάνατο εκατοντάδων παιδιών και άμαχου πληθυσμού γενικότερα.
Ο Μπάρακ Ομπάμα με την εκκωφαντική σιωπή του, δίνει δείγματα γραφής για τη θητεία του. Για το θέμα της οικονομικής κρίσης και για τη Βομβάη, λειτούργησε ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην περίπτωση της Γάζας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα πρόεδρο. Η υποκρισία σκίασε ήδη τις προσδοκίες που καλλιέργησε.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου, αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές. Δημιούργησαν άλλοθι με τα φέιγ – βολάν και τα τηλεφωνικά μηνύματα προς τους Παλαιστίνιους, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πρόκειται για άλλοθι, γιατί η Γάζα είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς καταφύγια.
Στη συνέχεια χωρίς τύψεις, βομβαρδίζουν και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Οι Εβραίοι, χρησιμοποιούν χιτλερικές μεθόδους, μετατρέποντας τη Γάζα σε Άουσβιτς του 1946.
Προφανώς, όσοι επιτρέπουν τις σφοδρές επιχειρήσεις, ξεχνούν ότι κάποτε χαρακτήριζαν τρομοκράτη τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, αλλά στην συνέχεια συνομίλησαν μαζί του. Ξεχνούν ότι ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Προσπαθούν να φιμώσουν ακόμη και τις φωνές εκείνων των Ισραηλινών που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή των Παλαιστινίων.
Ακόμη και τα φιλοαμερικανικά καθεστώτα των αραβικών χωρών γίνονται γρανάζια στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ, την οποία κίνησαν οι ΗΠΑ, ανάβοντας πράσινο φως. Έφτασαν σε σημείο να απαγορεύουν στους γιατρούς της ειρήνης και του κόσμου, να μπουν στην περιοχή. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν με τα όπλα, το κάνουν με την πείνα και τις ασθένειες.
Από την άλλη πλευρά η ΕΕ, παραμένει ανύπαρκτη και ασύνδετη στα μεγάλα γεγονότα. Πάντα όμως καλά δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ. Τόσο στο Λίβανο, όσο και στη Γάζα, δεν μπόρεσε – γιατί δεν θέλησε – να πρωταγωνιστήσει. Απέδειξε πως είναι γίγαντας με μυαλό και βούληση νηπίου.
Άπαντες περιόρισαν την αντίδρασή τους σε ένα συνηθισμένο, παλιομοδίτικο και ξεθωριασμένο ευχολόγιο για την ανάγκη ειρήνης στην περιοχή.
Δεν πείθουν κανέναν γιατί όλοι είναι πλέον γνώστες του παζλ συμφερόντων που θέλουν να συμπληρώσουν στην ευρύτερη περιοχή. Η λύση είναι μία και γνωστή. Πρέπει οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν πατρίδα. Ο διάλογος μπορεί να δώσει λύση για τα σύνορα και για τα προβλήματα που δημιουργούν οι εχθροί της ειρήνης, οι οποίοι εξυφαίνουν σχέδια για την περιοχή. Ο δρόμος είναι ακανθώδης αλλά όχι απροσπέλαστος.


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δημαιρεσίες στον δήμο Περιστερίου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ 2009( 4 / 1 / 2009 )


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες,

Χρόνια Πολλά σε όλους.Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά καλή χρονιά υγεία σε σας και τις οικογένειές σας, και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επιτυχία.Εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία στο έργο της διοίκησης σε όφελος των δημοτών και της πόλης μας.
Και εύχομαι κύριε Δήμαρχε να αναβαθμιστεί επιτέλους η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ,την οποία συστηματικά υποβαθμίζετε όλα τα προηγούμενα χρόνια
Για μας ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο, είναι χώρος εξυπηρέτησης του πολίτη, είναι χώρος συνάντησης κοινωνικών ομάδων, χώρος ανταλλαγής και σύνθεσης απόψεων, χώρος συγκρότησης δημοτικής πολιτικής με τον πολίτη, σε όφελος του πολίτη.Και θα τον υπερασπιστούμε.

Σας καταθέτω τούτη την ώρα την αγωνία μας για την πόλη, την αγωνία μιας μεγάλης μερίδας του Περιστεριώτικου Λαού που εκπροσωπεί η παράταξή μας, για το που τελικά θέλετε να να οδηγήσετε το Περιστέρι με την νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.
Σας καταθέτω επίσης και τη θέλησή μας να σας βοηθήσουμε στο έργο σας για να πάει μπροστά η Πόλη.
Ομως πρέπει να γνωρίζετε καλά την αταλάντευτη θέση μας και την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε τις αυθαιρεσίες και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στην οποία επιδίδεστε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Εμείς όπως κάνουμε πάντα θα ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση αλλά θα σας ελέγξουμε αυστηρά ώστε να σταματίσει ο οικονομικός κατήφορος του δήμου μας.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συμμετέχουμε στην διαδικασία των δημαιρεσιών, κορυφαία διαδικασία εκλογής προεδρείου και μελών δημαρχιακής επιτροπής.Είναι μια μέρα που εκτός απο την ουσιαστική της συμμασία έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα.Δεν είχα την πρόθεση να κάνω αναφορά στα δυο χρόνια που πέρασαν όμως πήρα το ερέθισμα απο την τοποθέτηση του Δημάρχου.
Ποιό κυρίες και κύριοι είναι το μοντέλο της σημερινής διοίκησης ;


1) Μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας

Τρόπος διοίκησης αυταρχικός ! Κινείται στο πνεύμα του αποφασίζουμε και διατάζουμε.Υποβάθμιση όλων των θεσμικών οργάνων, ακόμα και του Δημοτικού Συμβουλίου.Τα περισσότερα θέματα περνούν απο την Δημαρχιακή επιτροπή και δεν γίνονται αντικείμενο ευρείας συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.Πολλές ενέργειες του Δημάρχου δεν γίνονται γνωστές στο Δημοτικό συμβούλιο το οποίο παρακάμπτεται.Γίνονται αναθέσεις και κατατμήσεις έργων κατά παράβαση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων προφανώς για να ευνούνται οι ημέτεροι εργολήπτες.Η πολιτική της ανάπτυξης όπως την αντιλαμβάνεται ο κύριος Παχατουρίδης εξαντλείται στην φορομπηχτική λογική της μεγάλης αύξησης των δημοτικών τελών.

2) Κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος

Τι και αν απουσιάζει η οργάνωση και ο προγραμματισμός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , αγαπητοί συνδημότες ; περισσεύει ο εντυπωσιασμός. Σπαταλώνται υπερβολικά ποσά σε φιέστες και γιορτές με μοναδικό σκοπό και στόχο την επικοινωνία και την προβολή του προσώπου του δημάρχου.
Τα εξωφρενικά ποσά που δίνονται δεξιά και αριστερά και φυσικά η προβολή σας κύριε δήμαρχε,δεν είναι δικαίωμά σας γιατί οι φιέστες αυτές γίνονται με χρήματα των φορολογούμενων δημοτών και όχι δικά σας.To πολυτελές π.χ. τεύχος που σπάταλα πετάξατε στις λεωφόρους και τα σοκάκια της πόλης και το οποίο «υμνεί» το πρόσωπό σας μπορείτε να μας πείτε πόσο στοίχισε ποιός το πλήρωσε, και αν είναι διαφημιστικό υλικό η όχι .

3) Τρίτο πεδίο πολιτικής
Πολιτικές διώξεις εργαζομένων , εκφοβισμός , άθλιες συνθήκες εργασίας , ιδιαίτερα στο χώρο του γκαράζ. Καθυστερήσεις σε οφειλόμενα στους εργαζόμενους απο υπερωρίες

4) Υπερβολικός δανεισμός, οικονομική διαχείρηση

• Χρεώσατε το δήμο με 40 εκατομμύρια ευρώ .

• Αυξήσατε τα δημοτικά τέλη πάνω απο 25 %

• Αυξήσατε τα δάνεια , και δεν είσαστε σε θέση να πληρώσετε ούτε τους τόκους
• Δεν εισπράξατε ούτε ένα ευρώ απο Ευρωπαϊκά Προγράμματα

• Χαλαρώσατε τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και δεν εισπράττετε τα οφειλόμενα

• Οι δαπάνες είναι ανεξέλεγκτες

• Οι προμηθευτές δεν πληρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και αυτή η έλλειψη φερεγγυότητας κοστίζει ακριβά στο Δήμο.Αλλά για να είμαι πιο ακριβής, πληρώνετε μόνο αυτούς τους προμηθευτές που θέλετε.

5) Αναπτυξιακό όραμα - νέα έργα υποδομής
. Κανένα νέο αναπτυξιακό έργο, κανένας σχεδιασμός , κανένα νέο έργο υποδομής !
.Όσα έργα έγιναν ή γίνονται μέχρι σήμερα είναι συνεχιζόμενα και η χρηματοδότησή τους ήταν απο προγράματα που είχαν ήδη εξασφαλιστεί απο την προηγούμενη διοίκηση, όσο και αν εσείς προσπαθείτε με διαφημιστικές πινακίδες και πολυτελή φυλλάδια να τα παρουσιάσετε δικά σας
Τα υπόλοιπα που πρόκειται να γίνουν είναι έργα της Νομαρχίας η του ΠΕΧΩΔΕ.

Πρέπει ωστόσο να παραδεχθώ,ότι έχουν γίνει και θετικά βήματα κυρίως στον εξωραϊσμό ορισμένων ,κυρίως κεντρικών σημείων της πόλης, με αναπλάσεις πλατειών,πεζοδρομίων και παιδικών χαρών.
.Συμφωνούμε απόλυτα και τα χειροκροτούμε, έτσι πρέπει να γίνει.Όμως κάποια σκόρπια χελιδόνια δεν αρκούν "για να φέρουν την άνοιξη στο Περιστέρι" όπως έλεγε το προεκλογικό σας σλόγκαν.Η πόλη έχει ανάγκη απο ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχει ανάγκη απο ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να πραγματοποιήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν τις μάστιγες που ταλανίζουν και την Πόλη μας, την ανεργία και τα ναρκωτικά.
Πρέπει να λάβει πρόνοια για τα ΑΜΕΑ, για της ανύπαντρες μητέρες,για τους άστεγους,τους οικονομικούς μετανάστες,την ασφάλεια των πολιτών,τα νέα ζευγάρια,τους εμπόρους και τους βιοτέχνες.
Μειώστε τις σπατάλες και ελάτε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί εμείς αλλά και με τους άλλους δήμους της Δυτικής Αθήνας ένα πρόγραμμα προκειμένου να εξομειωθούμε με τους πλούσιους δήμους άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου.
Εμάς κύριε δήμαρχε μας ενδιαφέρει,αυτό που βρίσκεται πίσω από την κουρτίνα,αυτό που βρίσκεται πίσω από την βιτρίνα ,εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πόλη.
Εσείς είστε εκφραστές της συντήρησης,είστε εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής,μιας πολιτικής σκληρά αντιλαϊκής.
Πιστεύετε στις αρχές της ελεύθερης αγοράς, και μόνο σ αυτές, οι οποίες καταρρέουν στις μέρες μας και στην χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ετσι λοιπόν κύριε δήμαρχε,ανακαλύψατε εσχάτως ότι τα ρόζ σύννεφα έγιναν μαύρα πάνω από την χώρα και την πόλη μας και όχι μόνο, αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας το χρώμα της οποίας φροντίζετε να κρύβετε.Η στοχευμένη αλληλεγγύη που επαγγέλεστε δεν είναι δυνατόν να κρύψει το χρώμα της ιδεολογίας σας.
Με την ασύστολη προπαγάνδα σας επιχειρείτε να χειραγωγήσετε τον λαό. Εμείς κύριε δήμαρχε θέλουμε να χειραφετηθεί ο λαός για να διεκδικήσει..
Κύριε δήμαρχε είναι λαϊκή επιταγή,απέναντι σε αυτήν την πολιτική που εφαρμόζετε να αντιδράσουμε.
Από αυτό το βήμα καλούμε τις προοδευτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε κοινούς αγώνες ,σε κοινές δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών στα μεγάλα και μικρά ζητήματα της πόλης για να αναχαιτήσουμε την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα όπου και με όποιο τρόπο αυτή εκφράζεται.
Δηλώνω ότι θα υπερψηφίσουμε για τις θέσεις της δημαρχιακής επιτροπής και τον επρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια πλατειά δυναμική ,προοδευτική


Σας ευχαριστώ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Πρόσκληση


Την Παρασκευή 30.1.2009 θα πραγματοποιηθεί η συνεστίαση της παράταξής μας," Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας".

Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 9.00 μμ στο κέντρο "Κεραμικός", κεραμεικού 58 και μαραθώνος, τηλ 2105222222 με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική.

Συμμετέχουν οι:


Μπάμπης Τσέρτος
Τζέση Παπουτσή

Νάντια Καραγιαννη
Ελένη Φιλίνη
Ειρήνη Τουμπάκη

Φώτης Θεοδωρίδης





Είναι ευκαιρία να βρεθούμε και να κουβεντιάσουμε.

Τιμή 25 €

Τηλεφωνείτε για κρατήσεις στο τηλ.210 5738205 (Απο Δευτέρα ως Παρασκευή 5-8 μ.μ.) μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Προϋπολογισμός δήμου Περιστερίου 2009

Τοποθέτηση του Κώστα Λαλένη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Περιστερίου για τον προϋπολογισμό του 2009

Ακουσα την πεντάλεπτη(!) εισήγησή σας για τον προυπολογισμό του 2009, που είναι μια μικρή εισήγηση, ενός μεγάλου θέματος, ενός μεγάλου δήμου.
Εκτος χρόνος της διοίκησης σας κ.δήμαρχε και θα περίμενε κανείς και από την εμπειρία που έπρεπε να έχετε αποκτήσει ότι θα συντάσσατε ένα προυπολογισμό,ο οποίος αν μη τι άλλο θα ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ένα προυπολογισμό που θα αποτύπωνε την πραγματική κατάσταση του δήμου, η περίπου την πραγματική κατάσταση και εν πάσει περιπτώσει θα είχε στοιχεία κοινωνικού και ανθρώπινου χαρακτήρα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο λαός ασφυκτιά οικονομικά, που είναι σε απόγνωση, που παλεύει να κρατήσει τα νοικοκυριά του μέσα από την λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Αντ αυτού φέρατε ένα προυπολογισμό που δεν έχει κανένα στοιχείο κοινωνικής ευαισθησίας, αντίθετα μάλιστα φορτώνετε στις πλάτες των δημοτών νέα βάρη και φόρους, τους δίνετε με άλλα λόγια την χαριστική βολή.

Η ουσία είναι ότι, πέντε χρόνια τώρα, στην διοίκηση του Δήμου κ.Παχατουρίδη, δεν έχετε καταφέρει τίποτε σημαντικό!
Τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας του Δήμου μας έχουν χειροτερεύσει σημαντικά και το χρέος στο οποίο βυθίσατε τον Δήμο προκαλεί ήδη επικίνδυνους κλυδωνισμούς.
Οι κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των περιοχών του κέντρου και των παρυφών (συνοικιών) της πόλης διευρύνονται. Οι δημότες μας δεν περνάνε καλύτερα, η ποιότητα ζωής τους ολοένα και χειροτερεύει.
Η σπατάλη σας κύριοι της διοίκησης «καλά κρατεί», ενώ το «τίμημα» αυτής της πολιτικής καλούνται να το πληρώσουν οι Δημότες με την φορομπηχτική σας πολιτική!
Η γραφειοκρατία σας όχι απλά παραμένει αλλά
διευρύνεται, η «αδιαφάνεια» και αυτή διευρύνεται, το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχετε στόχους συγκεκριμένους και προτεραιότητες που να στηρίζονται σε μεταρρυθμιστικές τομές και νέα οργάνωση που να προοιωνίζουν καλύτερες μέρες για την πόλη και τους Δημότες.
Θα φτιάξετε μια πόλη φιλική στον πολίτη; θα φτιάξετε μια πόλη σύγχρονη; θα σκύψετε επιτέλους στα προβλήματα των κατοίκων; θα βοηθήσετε να λυθεί το κυκλοφοριακό; η ρύπανση; θα αυξήσετε το πράσινο; θα βελτιώσετε τα σχολεία; θα ασκήσετε κοινωνική μέριμνα; πώς; και πότε;
Όλα αυτά χρειάζονται πόρους, οργάνωση, αλλαγές, παρακολούθηση και αξιολόγηση μετρήσιμων αποτελεσμάτων, χρειάζεται και οικονομικό νοικοκύρεμα και πολιτική βούληση που δεν την έχετε!
Και δυστυχώς από ότι φαίνεται ούτε ο προϋπολογισμός σας του 2009 περιέχει ανάλογα στοιχεία!
Ωστόσο κινείται όπως και ο προϋπολογισμός του 2008 με εκπληκτική συνέπεια, με ένα ισοπεδωτικό σύστημα εσόδων – εξόδων, με λογιστικούς ακροβατισμούς και λογιστικά τρίκ που δεν οδηγεί το Δήμο πουθενά, αντίθετα οδηγεί σε μεγάλα αδιέξοδα!
Οι ρυθμοί ανάπτυξης της Πόλης που «λαχανιάζουν» τα τελευταία χρόνια, προβλέπετε το 2009 να σταματήσουν πλήρως δηλαδή να περιπέσουν «σε κώμα».
Η πόλη κ.Δήμαρχε, με τον νέο αυτόν προϋπολογισμό που φέρνετε για ψήφιση και με την ανυπαρξία νέων μεγάλων έργων υποδομών δεν θα μείνει, απλά στάσιμη, αλλά θα κάνει «βήματα πίσω»

Πράγματι κύριε Παχατουρίδη, σύμφωνα με μια προσφιλή σας έκφραση, αξίζουμε μια καλύτερη πόλη
Ποια πόλη όμως;
- Την πόλη της «εικονικής» πραγματικότητας, μέσα από μυριάδες λαμπάκια και ασύστολο γκλάμουρ;
- Την πόλη της έλλειψης έργων υποδομής και έργων που θα ανακούφιζαν το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, την υποβάθμηση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας!
- Την πόλη των ανισοτήτων, όπου ακολουθείτε την ευαγγελική αποστροφή των εξωραϊσμένων εξωτερικά σημείων και την βρωμιά και την έλλειψη φροντίδας για τις συνοικίες του Περιστερίου;
- Την πόλη που ξέχασε την διεκδίκηση και τον αγώνα και περιήλθε όπως εσείς θεωρείτε, σε ευτυχία και νάρκη από τις πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δίνοντας την εντύπωση ενός διαχρονικού show;


Δημιουργήσατε κ. δήμαρχε,μια εικονική πραγματικότητα, που την χρηματοδοτείτε απλόχερα, με υπέρογκες αυξήσεις των βασικών τελών και τις δημοτικές επιβαρύνσεις, με μεταφορά κονδυλίων, με σπατάλες και χλιδή.
Μια πραγματικότητα που μόνο στόχο και σκοπό έχει την προσωπική σας προβολή!

Περιφρονείτε το άξιο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου. Παροπλίζετε άξιους υπαλλήλους με γνώση και εμπειρία με κριτήρια πολιτικά.
Φιμώσατε και εξακολουθείτε να φιμώνετε ακόμη και εκείνες τις φωνές των συνεργατών σας, που τολμούν να προτείνουν, που τολμούν να αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.
Αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε και αυτή ακόμη την ύψιστη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου με περιφρόνηση.Κρύβετε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε ώρες ακατάλληλες και μακρυά από το δημαρχείο γιατί δεν αντέχετε την συμμετοχή των δημοτών.
Πού είναι η συνεργασία σας με τις δημοτικές δυνάμεις;
Που είναι η εμπλοκή, με εισηγήσεις των κοινωνικών φορέων;
Που είναι η συμμετοχή των διαμερισμάτων στον προυπολογισμό;
Γιατί δεν συνεδρίασαν τα διαμερισματικά συμβούλια να πάρετε υπόψιν σας τις προτάσεις τους;
Και με την ευκαιρία να σας ρωτήσω έχετε πρόθεση να στεγάσετε τα διαμερίσματα να διαθέστε προσωπικό και να δώσετε αρμοδιότητες;
Μήπως δεν θέλετε να λειτουργήσουν διότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις αυθαιρεσίες της διοίκησής σας; Και μη μου πείτε ότι περιμένετε το ΥΠΕΣΔΑ εύκολη δικαιολογία, διότι εφόσον θέλετε μπορείτε.

Κύριε δήμαρχε, ο περσινός προυπολογισμός ήταν ύψους 117.000.000 Ευρώ τα βεβαιωθέντα μέχρι τον Οκτώβρη είναι 60.000.000 είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να κλείσει στο επόμενο δίμηνο.Για το 2009 έχετε ένα ποσό 120.000.000 Ευρώ θέλω να ξέρω ποιόν κοροιδεύετε;
Παραλάβατε ένα χρέος 9.000.000 ευρώ από τις διοικήσεις Φωλόπουλου-Δημητρακόπουλου είκοσι ετών που αφορούσε έργα υποδομής και αγορά γης και σε πέντε χρόνια το φτάσατε 40.000.000 ευρώ, χωρίς να κάνετε κανένα μεγάλο έργο και χωρίς να αγοράσετε ούτε ένα μέτρο γης. Και μην μου πείτε ότι δεν σας αφήνει η αντιπολίτευση να αγοράσετε τα συγκεκριμένα οικόπεδα που με τόση σπουδή και με τέτοιους όρους φέρατε στο Δ.Σ. όταν επί 6 χρόνια αδιαφορείτε για τα 7.000 στρέμματα που διεκδικεί η μονή Λαμίας στο Ποικίλο όρος
Δεν έχετε την δυνατότητα να πληρώσετε τα 3.000.000 ευρώ των τόκων τον χρόνο που «φορτώσατε» με τον δανεισμό σας στους δημότες έτσι ώστε να πολλαπλασιάζετε το χρέος μεταθέτοντάς το στις επόμενες διοικήσεις και τις επόμενες γενιές της πόλης.
Πού διοχετεύσατε κύριε δήμαρχε τα κονδύλια που πήρατε από την Σ.Α.Τ.Α και που είναι αποκλειστικά για τεχνικά έργα;
Ποια μεγάλα έργα έχετε να επιδείξετε; Μήπως αυτά που εκτέλεσαν η χρηματοδότησαν άλλοι φορείς και τα «βαφτίσατε» δικά σας;
Να υπενθυμίσω.
Στρατόπεδο Καραισκάκη από τον ΑΣΔΑ ,πλατεία στην οδό Ραβινέ από τον ΑΣΔΑ.
Η παρέμβαση που πρόκειται να γίνει στην οδό και οδοστρωμάτων με καθυστέρηση 6 ετών από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
Ανάπλαση του Αλσους του οποίου πρέπει να θυμίσω την τσιμεντοποίηση απέτρεψαν στο παρά 5΄’ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι φορείς και ο λαός της πόλης, γίνεται με χρήματα της Νομαρχίας μετά από επίμονες παρεμβάσεις της παράταξής μας.
Τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται επίσης από την Νομαρχία.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ είσαστε τελευταίοι στις εντάξεις και απορροφητικότητα από τους όμορους δήμους με πρώτη την Αγ.Βαρβάρα και αυτό αποδεικνύει την ανικανότητά σας και 69 στις εντάξεις σε όλη τη χώρα.
Να αναφερθώ επιγραμματικά και στις «επιδόσεις»σας στην κοινωνική πολιτική. Απευθύνομαι στην «κοινωνία μπροστά» και στην κοινωνική σας ευαισθησία.
Παραλάβατε ένα αξιοσημείωτο έργο, το οποίο, όχι μόνο δεν το αναπτύξατε αλλά το υποβαθμίσατε και τείνετε να το εξαφανίσετε.

Σπεύσατε να βάλλετε τροφεία στους ΒΝΠ σταθμούς και να επιβαρύνετε έτσι τα νέα ζευγάρια.
Είχαμε 4 ΚΑΠΗ στην τελευταία θητεία μας τα κάναμε 8. Τόσα σας παραδώσαμε τι κάνατε 6 χρόνια; Ούτε φυσικοθεραπευτήρια δεν μπορέσατε να οργανώσετε.
Υποβαθμίσατε όλες τις κοινωνικές παροχές που παραλάβατε.
Αυξήσατε τα δημοτικά τέλη 5% όταν ο δήμος Πειραιά τα έχει καθηλωμένα για τρία χρόνια και ο δήμος Αθηναίων επίσης για φέτος. Προφανώς τα εισοδήματα στο Κολωνάκι και στον Προφήτη Ηλία έπεσαν κάτω από τα αντίστοιχα στο Περιστέρι.
Ένα είναι βέβαιο ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις που σχεδιάζετε στις υπηρεσίες του Πράσινου και τις καθαριότητας θα έχετε περισσότερα έξοδα. Αλλά βέβαια λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο προϋπολογισμός αυτός είναι αφενός μεν πλασματικός ως προς το μέρος των εσόδων και εξόδων, είναι εξωφρενικά πλασματικός και αφετέρου διογκωμένος με υπερχρέωση η του Δήμου μέσω, δανεισμού και αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να το γνωρίζει ο Περιστεριώτικος Λαός.
Σας προτείνω κύριε δήμαρχε σήμερα που η οικονομική συγκυρία έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, πολύ περισσότερο στο Περιστέρι να δείξετε μια ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία να καταργήσετε τα τροφεία από τους ΔΒΝΠΣταθμούς να άρετε την αύξηση των δημοτικών τελών και αντ αυτών να εισπράξετε τα τέλη από τις διαφημιστικές πινακίδες που ουσιαστικά τα χαρίζετε τα τελευταία χρόνια και είναι μεγάλη η απώλεια εσόδων από τον δήμο.


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο προϋπολογισμός που φέρνει ο κ.Δήμαρχος είναι
- Πλασματικός
- Αντιαναπτυξιακός
- Φορομπηχτικός
- Αντικοινωνικός
- Κάλπικος!

Για όλα αυτά:
Καταψηφίζουμε στο σύνολό του τον προϋπολογισμό πλην όμως των δαπανών για έξοδα μισθοδοσίας των υπαλλήλων, κάθε μορφής και σχέσεων εργασίας.
Αναγνωρίζουμε ως Παράταξη το έργο τους, τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους, πάνω από εφήμερες Διοικήσεις και σλόγκαν.
Καταψηφίζουμε την εικονική πραγματικότητα και το ζοφερό όραμά σας για το άμεσο μέλλον.
Εμείς δεν είμαστε «αντί» αλλά «μαζί».
Η παράταξή μας πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να αποτελεί προϊόν σύνθεσης απόψεων, όλων των ενδιαφερομένων: των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, των κοινωνικών φορέων της πόλης , του κάθε απλού δημότη.
Η ευθύνη για τον ελλιπή, άχρωμο, αντιαναπτυξιακό, πλασματικό και διογκωμένο προϋπολογισμό που μας καταθέτετε είναι αποκλειστικά δική σας κ.Παχατουρίδη.