Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δημαιρεσίες στον δήμο Περιστερίου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ 2009( 4 / 1 / 2009 )


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες,

Χρόνια Πολλά σε όλους.Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά καλή χρονιά υγεία σε σας και τις οικογένειές σας, και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επιτυχία.Εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία στο έργο της διοίκησης σε όφελος των δημοτών και της πόλης μας.
Και εύχομαι κύριε Δήμαρχε να αναβαθμιστεί επιτέλους η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ,την οποία συστηματικά υποβαθμίζετε όλα τα προηγούμενα χρόνια
Για μας ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο, είναι χώρος εξυπηρέτησης του πολίτη, είναι χώρος συνάντησης κοινωνικών ομάδων, χώρος ανταλλαγής και σύνθεσης απόψεων, χώρος συγκρότησης δημοτικής πολιτικής με τον πολίτη, σε όφελος του πολίτη.Και θα τον υπερασπιστούμε.

Σας καταθέτω τούτη την ώρα την αγωνία μας για την πόλη, την αγωνία μιας μεγάλης μερίδας του Περιστεριώτικου Λαού που εκπροσωπεί η παράταξή μας, για το που τελικά θέλετε να να οδηγήσετε το Περιστέρι με την νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.
Σας καταθέτω επίσης και τη θέλησή μας να σας βοηθήσουμε στο έργο σας για να πάει μπροστά η Πόλη.
Ομως πρέπει να γνωρίζετε καλά την αταλάντευτη θέση μας και την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε τις αυθαιρεσίες και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στην οποία επιδίδεστε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Εμείς όπως κάνουμε πάντα θα ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση αλλά θα σας ελέγξουμε αυστηρά ώστε να σταματίσει ο οικονομικός κατήφορος του δήμου μας.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συμμετέχουμε στην διαδικασία των δημαιρεσιών, κορυφαία διαδικασία εκλογής προεδρείου και μελών δημαρχιακής επιτροπής.Είναι μια μέρα που εκτός απο την ουσιαστική της συμμασία έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα.Δεν είχα την πρόθεση να κάνω αναφορά στα δυο χρόνια που πέρασαν όμως πήρα το ερέθισμα απο την τοποθέτηση του Δημάρχου.
Ποιό κυρίες και κύριοι είναι το μοντέλο της σημερινής διοίκησης ;


1) Μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας

Τρόπος διοίκησης αυταρχικός ! Κινείται στο πνεύμα του αποφασίζουμε και διατάζουμε.Υποβάθμιση όλων των θεσμικών οργάνων, ακόμα και του Δημοτικού Συμβουλίου.Τα περισσότερα θέματα περνούν απο την Δημαρχιακή επιτροπή και δεν γίνονται αντικείμενο ευρείας συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.Πολλές ενέργειες του Δημάρχου δεν γίνονται γνωστές στο Δημοτικό συμβούλιο το οποίο παρακάμπτεται.Γίνονται αναθέσεις και κατατμήσεις έργων κατά παράβαση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων προφανώς για να ευνούνται οι ημέτεροι εργολήπτες.Η πολιτική της ανάπτυξης όπως την αντιλαμβάνεται ο κύριος Παχατουρίδης εξαντλείται στην φορομπηχτική λογική της μεγάλης αύξησης των δημοτικών τελών.

2) Κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος

Τι και αν απουσιάζει η οργάνωση και ο προγραμματισμός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , αγαπητοί συνδημότες ; περισσεύει ο εντυπωσιασμός. Σπαταλώνται υπερβολικά ποσά σε φιέστες και γιορτές με μοναδικό σκοπό και στόχο την επικοινωνία και την προβολή του προσώπου του δημάρχου.
Τα εξωφρενικά ποσά που δίνονται δεξιά και αριστερά και φυσικά η προβολή σας κύριε δήμαρχε,δεν είναι δικαίωμά σας γιατί οι φιέστες αυτές γίνονται με χρήματα των φορολογούμενων δημοτών και όχι δικά σας.To πολυτελές π.χ. τεύχος που σπάταλα πετάξατε στις λεωφόρους και τα σοκάκια της πόλης και το οποίο «υμνεί» το πρόσωπό σας μπορείτε να μας πείτε πόσο στοίχισε ποιός το πλήρωσε, και αν είναι διαφημιστικό υλικό η όχι .

3) Τρίτο πεδίο πολιτικής
Πολιτικές διώξεις εργαζομένων , εκφοβισμός , άθλιες συνθήκες εργασίας , ιδιαίτερα στο χώρο του γκαράζ. Καθυστερήσεις σε οφειλόμενα στους εργαζόμενους απο υπερωρίες

4) Υπερβολικός δανεισμός, οικονομική διαχείρηση

• Χρεώσατε το δήμο με 40 εκατομμύρια ευρώ .

• Αυξήσατε τα δημοτικά τέλη πάνω απο 25 %

• Αυξήσατε τα δάνεια , και δεν είσαστε σε θέση να πληρώσετε ούτε τους τόκους
• Δεν εισπράξατε ούτε ένα ευρώ απο Ευρωπαϊκά Προγράμματα

• Χαλαρώσατε τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και δεν εισπράττετε τα οφειλόμενα

• Οι δαπάνες είναι ανεξέλεγκτες

• Οι προμηθευτές δεν πληρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και αυτή η έλλειψη φερεγγυότητας κοστίζει ακριβά στο Δήμο.Αλλά για να είμαι πιο ακριβής, πληρώνετε μόνο αυτούς τους προμηθευτές που θέλετε.

5) Αναπτυξιακό όραμα - νέα έργα υποδομής
. Κανένα νέο αναπτυξιακό έργο, κανένας σχεδιασμός , κανένα νέο έργο υποδομής !
.Όσα έργα έγιναν ή γίνονται μέχρι σήμερα είναι συνεχιζόμενα και η χρηματοδότησή τους ήταν απο προγράματα που είχαν ήδη εξασφαλιστεί απο την προηγούμενη διοίκηση, όσο και αν εσείς προσπαθείτε με διαφημιστικές πινακίδες και πολυτελή φυλλάδια να τα παρουσιάσετε δικά σας
Τα υπόλοιπα που πρόκειται να γίνουν είναι έργα της Νομαρχίας η του ΠΕΧΩΔΕ.

Πρέπει ωστόσο να παραδεχθώ,ότι έχουν γίνει και θετικά βήματα κυρίως στον εξωραϊσμό ορισμένων ,κυρίως κεντρικών σημείων της πόλης, με αναπλάσεις πλατειών,πεζοδρομίων και παιδικών χαρών.
.Συμφωνούμε απόλυτα και τα χειροκροτούμε, έτσι πρέπει να γίνει.Όμως κάποια σκόρπια χελιδόνια δεν αρκούν "για να φέρουν την άνοιξη στο Περιστέρι" όπως έλεγε το προεκλογικό σας σλόγκαν.Η πόλη έχει ανάγκη απο ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχει ανάγκη απο ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να πραγματοποιήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν τις μάστιγες που ταλανίζουν και την Πόλη μας, την ανεργία και τα ναρκωτικά.
Πρέπει να λάβει πρόνοια για τα ΑΜΕΑ, για της ανύπαντρες μητέρες,για τους άστεγους,τους οικονομικούς μετανάστες,την ασφάλεια των πολιτών,τα νέα ζευγάρια,τους εμπόρους και τους βιοτέχνες.
Μειώστε τις σπατάλες και ελάτε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί εμείς αλλά και με τους άλλους δήμους της Δυτικής Αθήνας ένα πρόγραμμα προκειμένου να εξομειωθούμε με τους πλούσιους δήμους άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου.
Εμάς κύριε δήμαρχε μας ενδιαφέρει,αυτό που βρίσκεται πίσω από την κουρτίνα,αυτό που βρίσκεται πίσω από την βιτρίνα ,εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για την πόλη.
Εσείς είστε εκφραστές της συντήρησης,είστε εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής,μιας πολιτικής σκληρά αντιλαϊκής.
Πιστεύετε στις αρχές της ελεύθερης αγοράς, και μόνο σ αυτές, οι οποίες καταρρέουν στις μέρες μας και στην χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ετσι λοιπόν κύριε δήμαρχε,ανακαλύψατε εσχάτως ότι τα ρόζ σύννεφα έγιναν μαύρα πάνω από την χώρα και την πόλη μας και όχι μόνο, αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας το χρώμα της οποίας φροντίζετε να κρύβετε.Η στοχευμένη αλληλεγγύη που επαγγέλεστε δεν είναι δυνατόν να κρύψει το χρώμα της ιδεολογίας σας.
Με την ασύστολη προπαγάνδα σας επιχειρείτε να χειραγωγήσετε τον λαό. Εμείς κύριε δήμαρχε θέλουμε να χειραφετηθεί ο λαός για να διεκδικήσει..
Κύριε δήμαρχε είναι λαϊκή επιταγή,απέναντι σε αυτήν την πολιτική που εφαρμόζετε να αντιδράσουμε.
Από αυτό το βήμα καλούμε τις προοδευτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε κοινούς αγώνες ,σε κοινές δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών στα μεγάλα και μικρά ζητήματα της πόλης για να αναχαιτήσουμε την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα όπου και με όποιο τρόπο αυτή εκφράζεται.
Δηλώνω ότι θα υπερψηφίσουμε για τις θέσεις της δημαρχιακής επιτροπής και τον επρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια πλατειά δυναμική ,προοδευτική


Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου