Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Προοδευτικό μέτωπο –Ανάγκη για μια νέα δημοτική συνεργασία

Η ανάγκη για αλλαγή στο Περιστέρι είναι επιτακτική.
Η δημοτική αρχή έχει φέρει το δήμο μας σε δυσχερή θέση.
Τα χρέη από τα δάνεια που «φόρτωσε» στην πόλη, είναι δυσβάσταχτα, ενώ η πρόθεση για νέους δανεισμούς έχει ήδη εκδηλωθεί.
Η καθημερινότητα του πολίτη επιβαρύνεται συνεχώς. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι οι τελευταίες προτεραιότητες της διοίκησης Παχατουρίδη.
Η κοινωνική πολιτική δεν υφίσταται καθόλου σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δέχονται τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Παιδεία και πολιτισμός είναι πολιτικές «άγνωστες» στην σημερινή διοίκηση.
Εμείς πιστεύουμε ότι το Περιστέρι έχει ανάγκη μιας άλλης πολιτικής.
Πρέπει να έρθει μια διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική, διάφανη, που να ακούει τη φωνή των πολιτών, μια διοίκηση προσανατολισμένη στη λύση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Μια διοίκηση που να έχει όραμα και σχέδιο δράσης για το Περιστέρι και την ανάπτυξή του.
Μια ανάπτυξη όμως που θέτει τον πολίτη στο προσκήνιο,
που θέλει τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις που τον αφορούν,
μια ανάπτυξη που θέτει ως προτεραιότητα την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες,
μιας ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμη και δεν θα βασίζεται μόνο στην ευημερία των οικονομικών μεγεθών.
Η Παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» είναι ανοικτή στο διάλογο. Πιστεύει στη δύναμη της συνεργασίας. Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες, σε νέες δράσεις, σε ρήξεις και ανατροπές. Δεν θεωρούμε την κατάληψη της εξουσίας αυτοσκοπό. Πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή και συνδιαμόρφωση των πολιτικών και των δράσεών μας. Το αποδείξαμε στο παρελθόν και αποδεικνύουμε τη βούλησή μας εμπράκτως.
Η παράταξή μας καλεί όλη την Κοινωνία των Πολιτών του Περιστερίου, όλους τους ενεργούς πολίτες, όλες τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε διάλογο, για τη δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Συνεργασίας που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της πόλης. Στόχος μας είναι μια άλλη πολιτική, η διατύπωση και εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος δράσης.
Πιστεύουμε πως με όλους όσους οραματίζονται μια άλλου είδους πολιτική για την πόλη μας, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διατυπώσουμε ένα ριζοσπαστικό και μακρόπνοο πρόγραμμα δράσης για το Περιστέρι. Οι τυχόν διαφορές του παρελθόντος, οι διαφορετικές ιδεολογικές μας προσεγγίσεις και οι κομματικές εντάξεις και δεσμεύσεις δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο.
Πρέπει να διδαχτούμε όλοι μας και πρώτοι εμείς από τα λάθη του παρελθόντος.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τα μικροκομματικά συμφέροντα που μας χώριζαν στο παρελθόν και να καθίσουμε άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου σε ισότιμη βάση. Είμαστε έτοιμοι για τη θεσμική κατοχύρωση όλων των απόψεων στη νέα δημοτική συνεργασία, υποστηρίζουμε την ισότιμη συγκρότηση των οργάνων της νέας διοίκησης και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συνδιαμόρφωση του προγράμματος που έχει ανάγκη η πόλη μας και των προτεραιοτήτων που θα δοθούν.
Βασικό «εργαλείο» στη δημιουργία της νέας δημοτικής συνεργασίας θα είναι η συμμετοχή των πολιτών και όχι η κομματική προέλευση ή η κομματική δύναμη.
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα παλιά πρότυπα της κομματικής εξάρτησης.
Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός. Μια άλλη πολιτική για το δήμο Περιστερίου. Μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη.
Είναι η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, είναι η ώρα των τολμηρών αποφάσεων και των υπερβάσεων, είναι ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα. Μόνο έτσι θα το πάρουμε στα χέρια μας και θα διαμορφώσουμε την τύχη της πόλης μας.
Είναι τώρα η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ας τις πάρουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου