Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Γυμνή η διεθνής κοινότητα Μόνο με τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους θα επέλθει ειρήνη




Οι σφοδρότερες επιχειρήσεις των τελευταίων 40 ετών των Iσραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, ξεγυμνώνουν με τον πλέον πασίδηλο τρόπο τη διεθνή κοινότητα.
Σπάνε τη «βιτρίνα» που προβάλλει την δήθεν αγωνία εκείνων που δηλώνουν την επιθυμία και την ανάγκη δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους και της ειρήνης στην περιοχή.
Φέρνουν στο προσκήνιο την αλήθεια. Τη στήριξη των ισραηλινών επιθέσεων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ολοκληρώνει τη θητεία και συγχρόνως τις υποσχέσεις του, σε όσους τον στήριξαν. Δηλαδή το Ισραηλινό λόμπυ.
Χαρακτηρίζει – όπως και αρκετοί άλλοι – τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση» και με τον τρόπο αυτό επιτρέπει το θάνατο εκατοντάδων παιδιών και άμαχου πληθυσμού γενικότερα.
Ο Μπάρακ Ομπάμα με την εκκωφαντική σιωπή του, δίνει δείγματα γραφής για τη θητεία του. Για το θέμα της οικονομικής κρίσης και για τη Βομβάη, λειτούργησε ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην περίπτωση της Γάζας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα πρόεδρο. Η υποκρισία σκίασε ήδη τις προσδοκίες που καλλιέργησε.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου, αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές. Δημιούργησαν άλλοθι με τα φέιγ – βολάν και τα τηλεφωνικά μηνύματα προς τους Παλαιστίνιους, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πρόκειται για άλλοθι, γιατί η Γάζα είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς καταφύγια.
Στη συνέχεια χωρίς τύψεις, βομβαρδίζουν και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Οι Εβραίοι, χρησιμοποιούν χιτλερικές μεθόδους, μετατρέποντας τη Γάζα σε Άουσβιτς του 1946.
Προφανώς, όσοι επιτρέπουν τις σφοδρές επιχειρήσεις, ξεχνούν ότι κάποτε χαρακτήριζαν τρομοκράτη τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, αλλά στην συνέχεια συνομίλησαν μαζί του. Ξεχνούν ότι ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Προσπαθούν να φιμώσουν ακόμη και τις φωνές εκείνων των Ισραηλινών που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή των Παλαιστινίων.
Ακόμη και τα φιλοαμερικανικά καθεστώτα των αραβικών χωρών γίνονται γρανάζια στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ, την οποία κίνησαν οι ΗΠΑ, ανάβοντας πράσινο φως. Έφτασαν σε σημείο να απαγορεύουν στους γιατρούς της ειρήνης και του κόσμου, να μπουν στην περιοχή. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν με τα όπλα, το κάνουν με την πείνα και τις ασθένειες.
Από την άλλη πλευρά η ΕΕ, παραμένει ανύπαρκτη και ασύνδετη στα μεγάλα γεγονότα. Πάντα όμως καλά δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ. Τόσο στο Λίβανο, όσο και στη Γάζα, δεν μπόρεσε – γιατί δεν θέλησε – να πρωταγωνιστήσει. Απέδειξε πως είναι γίγαντας με μυαλό και βούληση νηπίου.
Άπαντες περιόρισαν την αντίδρασή τους σε ένα συνηθισμένο, παλιομοδίτικο και ξεθωριασμένο ευχολόγιο για την ανάγκη ειρήνης στην περιοχή.
Δεν πείθουν κανέναν γιατί όλοι είναι πλέον γνώστες του παζλ συμφερόντων που θέλουν να συμπληρώσουν στην ευρύτερη περιοχή. Η λύση είναι μία και γνωστή. Πρέπει οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν πατρίδα. Ο διάλογος μπορεί να δώσει λύση για τα σύνορα και για τα προβλήματα που δημιουργούν οι εχθροί της ειρήνης, οι οποίοι εξυφαίνουν σχέδια για την περιοχή. Ο δρόμος είναι ακανθώδης αλλά όχι απροσπέλαστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου