Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ 40.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ………….ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ

Του Κώστα Καράμπελα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΌΓΟΥ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και με κύριο χαρακτηριστικό του την απουσία σχεδιασμού έργων στη πόλη μας, ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του 2009 του Δήμου Περιστερίου.
Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» καταψήφισε τον προυπολογισμό, ενώ το ίδιο έκαναν και οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αύξηση 5% στα δημοτική τέλη
Σε στιγμές έντονης οικονομικής κρίσης, που πλήττουν σοβαρά όλους τους δημότες και πιο πολύ τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες και ενώ όλοι σχεδόν οι Δήμοι τις χώρας δεν αύξησαν για το 2009 τα δημοτικά τέλη στο Περιστέρι αυξήθηκαν 5%!!!
Η πρόταση της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» ήταν να μην γίνει αύξηση των δημοτικών τελών το 2009 και να μη υπάρχουν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Πάνω από 3.000.000 το χρόνο οι τόκοι !!!
Ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ το χρόνο οι τόκοι που πρέπει να πληρώνει ο Δήμος Περιστερίου εξ αιτίας του υπέρογκου δανεισμού της σημερινής διοίκησης. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις αγορές με LEASING που αποτελεί πιά καθεστώς στο Δήμο και στην ουσία είναι ακριβός δανεισμός τότε οι τόκοι γίνονται πολύ περισσότεροι.
Όμως η πληρωμή τόσων μεγάλων ποσών για τόκους σημαίνει ότι ο Δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει έργα και μάλιστα για πολλά χρόνια στο μέλλον, καταδικάζοντας έτσι σε μαρασμό την πόλη μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της σπατάλης της σημερινής διοίκησης η οποία για να πετύχει την επανεκλογή της το 2006 υπερχρέωσε το Δήμο για να κάνει φιέστες.

Από το 2006 έως το 2010 δεν πληρώνουν τα δάνεια!!!
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου που δεν πληρώνονται τα δάνεια. Αυτό γίνεται από τον Ιούνιο του 2006. Με τη μέθοδο της κεφαλαιοποίησης των τόκων και της επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων τα πηγαίνουν όλα να πληρωθούν μετά το 2010 που οι ίδιοι δεν θα είναι πιά στη διοίκηση. Άλλοι παίρνουν τα δάνεια και άλλοι θα τα πληρώσουν. Έτσι όμως επιβαρύνεται με τόκους ακόμα πιο πολύ ο Δήμος.
Μηδενικό έργο το 2007 και το 2008
Από το Ισολογισμό του Δήμου του 2007 προκύπτει ότι ο Δήμος δεν έκανε καθόλου έργα το 2007. Το ίδιο φαίνεται και από τα στοιχεία που δόθηκαν στην συζήτηση του προυπολογισμού για το 2008. Ο δήμος Περιστερίου εξ αιτίας του υπερδανεισμού του και της σπατάλης δεν κάνει πια έργα. Ότι έργο γίνεται στην πόλη γίνεται από το μετρό και κρατικούς φορείς. Και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών και να δείξουν έργο ανακατασκεύασαν δύο μικρές πλατείες σε κεντρικούς δρόμους η μία απέναντι στον ΟΤΕ και η άλλη Θηβών και Κέννεντυ.
Ούτε 1 τ.μ. γης δεν αγόρασαν το 2007 και το 2008 !!!!
Το Περιστέρι όπως και οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας έχει χαμηλό ποσοστό πρασίνου. Γι αυτό και όλες οι διοικήσεις από 1934 που ιδρύθηκε ο Δήμος μέχρι το 2002 έδιναν μεγάλη σημασία στην αγορά ακινήτων προκειμένου να αυξηθεί το πράσινο και να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες ζωής.
Τα Χρόνια που ήταν δήμαρχος ο Θ. Δημητρακόπουλος ο Δήμος Περιστερίου αγόραζε κατά μέσο όρο 8.000 τ.μ. το χρόνο. Το 2007 και το 2008 ο σημερινός Δήμαρχος δεν αγόρασε ούτε ένα τ.μ. ενώ και την πρώτη τετραετία του στις αγορές ακινήτων δεν τα πήγε καθόλου καλά.
Φυσικά δεν μιλάμε για προγραμματισμό και μελέτες. Έρχεται το ΕΣΠΑ 2007-2013 και ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει μελέτες ούτε έχει κάνει προετοιμασία για να διεκδικήσει κονδύλια από τα ευρωπαικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου