Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

«Τόσα δίνω, πόσα θες...»

Το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου «Τόσα δίνω, πόσα θες...»
αναφέρεται στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης και είναι πολύ γνωστό.
Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η διοίκηση Παχατουρίδη φέρνει στο Περιστέρι γεύση και ουσία από τα Λαδάδικα της εποχής στην οποία αναφέρεται το τραγούδι.
Με εισήγησή της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 3 Μαρτίου, στις 17: 00 προωθεί την ίδρυση 2 οίκων ανοχής στην περιοχή Τσαλαβούτα. Πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή, στους κατοίκους της οποίας, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί αναβάθμιση. Σε βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί προεκλογικά μάλιστα, τον αποθανάτισε ο φακός της φωτογραφικής μηχανής με γαλότσες, μέσα στα νερά να δίνει υποσχέσεις. Και ιδού η αναβάθμιση. Εισήγηση για 2 μπορντέλα.
Στο όλο θέμα αξίζει να προστεθεί και ότι σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παρέμβαση» γινόταν αναφορά στην επιλογή του δημάρχου να συνεχίζει να υποβαθμίζει την συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η υποβάθμιση συντελεί ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες υποδοχής των οίκων ανοχής.Ετσι δεν είναι κ.δήμαρχε;
Η κάθε επιχείρηση διέπεται από τη νομοθεσία του κράτους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι παραπάνω δραστηριότητες δεν μπορούν να συνυπάρξουν με δυο εκκλησίες, πέντε σχολεία και δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αντιλαμβάνεται άραγε ο δήμαρχος τις επιπτώσεις από παράπλευρες δράσεις;

4 σχόλια:

  1. Χαμός σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.


    http://citypress-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_5331.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που ειναι το κακο να ανοιξουν μερικοι
    οικοι ανοχης στην συγκεριμενη περιοχη???ισα ισα
    αν ειναι νομιμοι και οι κοπελες περνανε
    απο γιατρο δε βλεπω κατι το αρνητικο σε αυτο!
    σε ολες τις προηγμενες ευρωπαικα χωρες
    οι οικοι ανοχης ειναι κανονικες επιχειρησεις
    που φορολογουνται απο το κρατος και μαλιστα
    παρεχουν αξιολογες υπηρεσιες.βλεπε γερμανια-ολλανδια!!!
    ας αφησουμε τις υποκρισιες κατα μερους.
    υποτιθεται πως πρεσβευεται ενα προοδευτικο χωρο
    κυριε Λαλένη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε ασφαλώς και δεν έχουμε κανενός είδους ρατσισμό για τις εκδιδόμενες γυναίκες,ωστόσο αυτές οι δραστηριότητες έχουν και παράπλευρες δράσεις,όπως διακίνηση,"νονοί","προστάτες" και δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν σε μιά ήδη υποβαθμισμένη συνοικία η οποία εκτός των άλλων είναι πυκνοδομημένη έχει 3 σχολεία, 2 εκκλησίες, 2 νηπιαγωγεία,παιδικές χαρές και δεν αντέχει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση.Διερωτηθήκατε γιατί δεν ανοίγουν οίκοι ανοχής στην Κηφισιά,και στο Κολωνάκι;Τι θα λέγατε για παράδειγμα εάν έπαιρνε άδεια εγκατάστασης δίπλα στο σπίτι σας;Συμφωνούμε ότι τα παράνομα"σπίτια" πρέπει να κλείσουν διότι εκτός των άλλων είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία.Ευχαριστώ για την παρέμβασή σας.Κώστας Λαλένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα όντως δεν είναι οι κοπέλες και το προσωπικό των οίκων,αλλά οι κακοί πελάτες.Ο υπόκοσμος που δραστηριοποιείται γύρω από αυτές τις επιχειρήσεις.Κανείς δε θέλει γι'αυτό το λόγο οίκους ανοχής στο Περιστέρι.Ανάπτυξη των περιοχών μας θέλουμε όχι υποβάθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή