Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Δήμος για το δημότη

Τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξή του, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» κ. Κώστας Λαλένης, κατά τον χαιρετισμό του στην κατάμεστη αίθουσα του νυχτερινού κέντρου «Κεραμεικός», όπου – στις 30 Ιανουαρίου - πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση του συνδυασμού του.
Ο κ. Λαλένης, άσκησε κριτική τόσο στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στη διοίκηση Παχατουρίδη που την εκπροσωπεί στο Περιστέρι.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τις προτάσεις του, ώστε οι Περιστεριώτες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να νιώσουν σιγουριά, με μια διοίκηση που θα είναι δίπλα τους, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της πόλης.
Ο κ. Λαλένης, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σε μια εποχή που η χώρα περνά μια πρωτοφανή κρίση θεσμών και αξιών, σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται στην δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης που τα αίτιά της αρχίζουν πολύ πριν εκδηλωθεί η διεθνής οικονομική κρίση και για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Σε μια εποχή που ο χειρισμός από την πολιτική εξουσία, όχι μόνον των θεμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και εκείνων με τα ομόλογα, τους κουμπάρους, με την ακρίβεια και την ασυδοσία στην αγορά, με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των θεμάτων υγείας και παιδείας, ανέδειξε την βαθιά κοινωνική κρίση.
Σε μια εποχή που η νέα γενιά έδειξε ότι μπορεί να εξεγερθεί για ζητήματα που θεωρούνται λυμένα από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης: ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
Σε μια εποχή που η ανεργία των νέων μας μεγαλώνει ταχύτατα, και η απόσταση που έχουν να διανύσουν ανάμεσα στις προσδοκίες τους και την πραγματικότητα είναι τεράστια.
Σε μια εποχή που η νεολαία μας «κραυγάζει» και ζητά απελπισμένη βοήθεια γιατί δέχεται έναν πρωτοφανή ηλικιακό ρατσισμό.
Σε μια εποχή που η διεθνής κοινότητα γυμνή, ασύνδετη και ανύπαρκτη παρακολουθεί από μακριά το δράμα του Παλαιστινιακού λαού με τις εκατόμβες αθώων θυμάτων παιδιών και άμαχου πληθυσμού.
Σε μια εποχή που η πόλη μας, το Περιστέρι διανύει μια περίοδο πολιτικής, ηθικής και οικονομικής παρακμής και χρησιμοποιείται ως «λάφυρο» από την ανεκδιήγητη διοίκηση του συντηρητικού Δημάρχου της.
Ανταποκριθήκατε όλοι εσείς στο κάλεσμά μας για να διατρανώσουμε την θέλησή μας αλλά και την απόφασή μας να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε το μικρό και το πολύ μεγάλο άδικο, να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να δώσουμε ελπίδα στους νέους μας!
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας δηλώνω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου αλλά και το σύνολο της δημοτικής μας παράταξης ότι είμαστε σε διάταξη μάχης, αποφασισμένοι παρά ποτέ να κάνουμε πάλι το Περιστέρι μας μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη προοδευτική, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη.
Να δώσουμε στον δημότη την σιγουριά πως η δημοτική του αρχή είναι ο «άνθρωπος της διπλανής πόρτας» γι’ αυτόν και που μπορεί να «ακουμπήσει» επάνω του, να βρει λύση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ευχαριστώ όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους, αλλά πάνω απ’ όλα ευχαριστώ όλους εσάς για την αγάπη σας και για την συνδρομή σας στον αγώνα.
Σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή διασκέδαση που τόσο την έχουμε ανάγκη όλοι μας».
Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν οι: Απ. Κακλαμάνης, Β. Παπανδρέου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Κ. Γείτονας, Στ. Τζουμάκας, Αλ. Μητρόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Σπ. Κουβέλης, Ντ. Μπέη, Χ. Πασβαντίδης, Λ.Αποστολίδης Δ. Τσατσαμπάς, Ν. Ζενέτος και Αρ. Πεδουλάκης.
Χαιρετισμό απέστειλαν οι: Αλ. Παπαδόπουλος, Τ. Χυτήρης, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Καρχιμάκης και Μ. Αποστολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου