Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Αναζητούμε την ασφάλεια σε μία ανασφαλή Χώρα






Και ξαφνικά από την ασφάλεια ζούμε στην ανασφάλεια… οι οδομαχίες έγιναν τρόπος αντίδρασης στο κατεστημένο… οι κουκουλοφόροι έγιναν ήρωες… η αστυνομία μπαίνει στο στόχαστρο αντιδράσεων…
Και εμείς, απλοί θεατές ή συμμέτοχοι-άθελά μας- μιας κατάστασης που θυμίζει Άγρια Δύση.
Οι νέοι, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι κάθε άλλο παρά η γενιά του καναπέ είναι, βγαίνουν στους δρόμους και δολοφονούνται!!!
Οι μεγαλύτεροι βγαίνουν στους δρόμους και διώκονται!!!
Η διαμαρτυρία, με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, φιμώνεται, θυμίζοντας άλλες εποχές της μαύρης ιστορίας μας, τότε που η αντίδραση θεωρείτο ‘’κακούργημα’’, η διαφορετικότητα ‘’πλημμέλημα’’ και η δημοκρατία φάνταζε ως ένα μακρινό όνειρο.
Γίναμε όλοι θεατές της δολοφονίας του Αλέξανδρου στα Εξάρχεια, του ύποπτου χτυπήματος του συμπολίτη μας στο Περιστέρι, της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού- παιδιού κατά τα άλλα-, των καταστροφών των περιουσιών όσων συνανθρώπων μας έχουν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας!
Και δημιουργείται το ερώτημα…τελικά πόσο ασφαλείς είμαστε στη Χώρα που ζούμε; Κατά πόσο απέχουμε από τις Χώρες της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας; Ίσως υπερβολικό, αλλά δεν παύει να περιγράφει μέρος της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι το τελευταίο διάστημα.
Μαζί με μας, βέβαια, το ρόλο του θεατή παίζει και η Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, η οποία μέχρι και σήμερα αρνείται πεισματικά να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και ακόμα περισσότερο την πολιτική ευθύνη για όσα έκτροπα έχουν διαδραματισθεί το τελευταίο διάστημα.
Διότι, όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο από πλευράς αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να προστατευτούν οι διαδηλωτές και οι περιουσίες των πολιτών από την καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων, αλλά αντιθέτως, οι εντολές προς τα αστυνομικά όργανα ήταν να μην αντιδράσουν, προκειμένου να μην προκαλέσουν μεγαλύτερο μένος στους γνωστούς-αγνώστους.
Εάν αυτό θεωρείται υπεύθυνη πολιτική, τότε αυτά ήταν τα αποτελέσματα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας: Δολοφονία, Βία, καταστροφές, αναρχία, χάος, κοινωνική αναταραχή…
Ζούμε σε ένα Κράτος που η επικίνδυνη Κυβέρνησή του ασκεί επικίνδυνη πολιτική εις βάρος των πολιτών του…Σε ένα κράτος που ο επικίνδυνος Πρωθυπουργός του απέχει επικίνδυνα-και ίσως συνειδητά-από την καθημερινότητα, προκειμένου να αποφύγει τυχόν ανάληψη ευθυνών.
Εμείς, ο κόσμος που εμπιστεύεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο πλευρό του Προέδρου του, του Γιώργου Παπανδρέου, οραματίζεται μια ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, μια ΔΙΚΑΙΗ Ελλάδα, μια ΑΣΦΑΛΗ Χώρα, που πιστεύει στις ανθρώπινες αξίες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κ. Καραμανλή να πάρει θέση απέναντι στο φαινόμενο της αναρχίας που μαστίζει και πάλι τη Χώρα μας! Να διαφυλάξει τους Έλληνες από κάθε είδους τρομοκρατία που απειλεί την κοινωνική ειρήνη! Να φανεί πολιτικά υπεύθυνος , μέσα στην ανευθυνότητά του….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κ. Καραμανλή να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κ. Καραμανλή να προστατέψει τις περιουσίες μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κ. Καραμανλή να σταθεί στο ύψος του αξιώματος για το οποίο τον εξέλεγξε ο ελληνικός λαός!
Διαφορετικά….να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!!!

Νανά Σ. Βρυώνη
Δικηγόρος
Γραμματέας Τ.Ο. 2 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου