Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Kώστας Λαλένης:"Ξεκάθαρες θέσεις,καθαρό τοπίο για το 2010"

Τοποθέτηση του Κ.Λαλένη στην κοπή πίτας των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι



Φίλες και φίλοι,


Η δυναμική παρουσία σας σήμερα εδώ, αποδεικνύει την αγωνία σας για την πορεία της χώρας και της πόλης μας αλλά και την αγωνιστική σας διάθεση για μια νικηφόρα πορεία.
Με ευθύνη της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση θεσμών, και αξιών. Η κυβέρνηση κατάφερε με τους χειρισμούς της σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα να πυροδοτήσει μια βαθειά κοινωνική κρίση.
Όλα δείχνουν ότι η λάβα της οργής βράζει και η έκρηξη του ηφαιστείου δεν θα αργήσει.
Χρειάζεται ένας «κοινωνικός σεισμός» για να σαρώσει το σάπιο σύστημα της «γαλάζιας πελατειακής δημοκρατίας» που εγκαθίδρυσε η Ν.Δ. στο πλαίσιο της περίφημης επανίδρυσης του κράτους, αλλά χρειάζεται επίσης και συνεχής εγρήγορση της κοινωνίας για να μην «καπελωθεί» ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ τώρα που ο στόχος είναι κοντά παρά ποτέ.
Η αντιπαράθεσή μας με τον φαρισαϊσμό του κ.Καραμανλή και της παράταξής του που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια με την σημαία του «σεμνά και ταπεινά» είναι διαχρονική.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είμαστε πεισμένοι πως ο αντίπαλος της ιδεολογίας μας του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.
Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτόν τον αγώνα είναι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων που την συγκροτούν, στην βάση αρχών που τουλάχιστον ορίζουν ως κοινό εχθρό, όλους αυτούς που ξεδιάντροπα ξευτελίζουν την Δημοκρατία και τους θεσμούς που θεμελιώσαμε με αγώνες.
Αγαπητοί συντρόφισσες και σύντροφοι είμαστε πολύ κοντά στην διακυβέρνηση της χώρας και πρέπει να αλλάξουμε πολλά από όσα κάναμε και από όσα δεν κάναμε στο παρελθόν.
Πώς λοιπόν δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος; Πώς το παρόν θα οδηγήσει με τις πολιτικές μας σε αισιόδοξο μέλλον;
Μόνο με την σαφή σχέση σεβασμού ανάμεσα στο θεωρητικό μας πλάνο και την πράξη.
Να κάνουμε δηλαδή πράξη αυτά που θεωρητικά πιστεύουμε.
Ο Ούγκο Τσάβες είπε πρόσφατα για να θυμηθούμε τον Μάρξ: « Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΥΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ» η όπως λέει ο ΤΣΕ
«δουλειά στο ήθος και το πνεύμα, αυτό είναι το μεδούλι της μάχης»
Και έρχομαι, φίλες και φίλοι στα δικά μας στο Περιστέρι.
Οι κατευθύνσεις που έδινε η συντρόφισσα Β.Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός εσωτερικών και υπεύθυνη για τα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν ανέλυε τους άξονες πολιτικής των ΟΤΑ ήταν ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία, η πρόνοια, το περιβάλλον.
Αυτοί είναι και οι στόχοι που η παράταξή μας επικεντρώνει την πολιτική της γατί πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στοχεύει τις πολιτικές της στον άνθρωπο.
Τι έχουμε σήμερα στο Περιστέρι;
Τίποτε από όλα αυτά που εμείς πιστεύουμε. Η σημερινή διοίκηση είναι ένα πιστό αντίγραφο της κυβέρνησης την οποία και εκπροσωπεί.
Το περιστέρι διανύει και αυτό μια περίοδο βαθειάς πολιτικής, θεσμικής ,ηθικής και οικονομικής παρακμής.
Αυθαιρεσίες, διαπλοκή σπατάλη, πολιτικές διώξεις υπαλλήλων, έλλειψη σεβασμού στους
Θεσμούς, στο περιβάλλον, τεράστιο χρέος, και θεάματα αντί άρτου.
Είναι καιρός φίλες και φίλοι να γιγαντώσουμε τον αγώνα με γνώμονα πάντα τις αρχές του κινήματός μας ώστε μια άλλη πόλη, μια άλλη κοινωνία, μια άλλη πατρίδα, ένας άλλος κόσμος καλύτερος να προκύψει.
Το Περιστέρι πρέπει να ταχθεί πρώτο στον αγώνα, όχι μόνο γιατί το επιβάλλει η ιστορία του, οι αγώνες και οι θυσίες του, αλλά γιατί υπάρχει μια αμφίδρομη πολιτική σχέση ανάμεσα στις εξελίξεις στην χώρας και στην πόλη μας.
Μια πολιτική υπεροχή στο Περιστέρι στην μάχη που έρχεται θα επηρεάσει θετικά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και αντίστροφα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και τις νίκες μας είναι η ενότητα.
Πιστεύω στην ενότητα και την υπηρετώ με πάθος. Αυτός είναι ο λόγος και όχι από μικροαστική μεγαλοψυχία που δεν απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις κάποιων παλιών και νέων συναγωνιστών, που με την στάση τους αυτή δυναμώνουν τους αντιπάλους και αποδυναμώνουν την παράταξή μας.
Βασικός σκοπός και επιδίωξή μου είναι η πιο βαθειά και πλατειά ενότητα της παράταξής μας γιατί συντρόφισσες και σύντροφοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν κουραστεί να μετρούν απώλειες από ενδοπαραταξιακές αντιπαραθέσεις.
Στην επίτευξη αυτού του σκοπού θυσίασα πάντα το «εγώ» και δεν μετρώ θυσίες.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, όποιος πορεύεται με κυρίαρχο το «εγώ» αποτελεί εμπόδιο στην προκοπή αυτού του τόπου, αντίθετα όποιος θυσιάζει στον βωμό του κοινού καλού τις προσωπικές του φιλοδοξίες έχει ήδη προσφέρει βοήθεια στον κοινό μας αγώνα και μπορεί να λογίζεται συναγωνιστής και σύντροφος.
Αλλά πρέπει να δούμε πως εννοούμε την ενότητα έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη;
Η ενότητα είναι σαφώς προσδιορισμένη έννοια και δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες.

Συντρόφισσες και σύντροφοι τελειώνοντας θεωρώ ότι έχω και ευθύνη και χρέος απέναντί σας να σας μιλήσω με ειλικρίνεια δεν επιτρέπω άλλο να κουκουλώνουμε τα τραύματα γιατί έτσι δεν περιορίζουμε την σήψη ,δεν μπορούμε άλλο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας γιατί διαιωνίζουμε το πρόβλημα και αποσυσπειρώνουμε τον χώρο.
Υπάρχει θέμα. Είναι γνωστό σε όλους ότι το πρώην στέλεχος της παράταξης Δ.Κελάφας έχει από μήνες τώρα αποχωρήσει από την παράταξη με δήλωση ανεξαρτητοποίησης χωρίς να εκφράσει ποτέ στα όργανα κάποια πολιτική του διαφωνία. Είναι, επιλογή, δικαίωμά του και ευθύνη του και θα κριθεί.
Ωστόσο δεν μπορεί να δηλώνει δημόσια και σε όλους τους χώρους ότι είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ότι έχει λάβει το χρίσμα, διότι με αυτές τις ενέργειες έχει υπερβεί τα όρια και διαταράσσει την ενότητά μας.
Τέτοιες ενέργειες από όπου και αν μεθοδεύονται δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν στο Περιστέρι και θα τις αποδοκιμάσει ο λαός της πόλης.
Εν πάση περιπτώσει είναι ευθύνη της Νομαρχιακής να μας πει αν έτσι έχουν τα πράγματα ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε, αν όχι, πρέπει να διαψεύσει δημόσια και να αποδοκιμάσει αυτή την ενέργεια για να διασφαλίσει την ενότητα.
Απαιτούνται ξεκάθαρες λύσεις, καθαρό τοπίο για τις εκλογές του 2010.Διώξτε τα σύννεφα από το ΠΑΣΟΚ
Καλή αγωνιστική χρονιά. Εμπρός για την νίκη για μια Ελλάδα αξιών.

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΚΥΡΙΕ ΛΑΛΕΝΗ
    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

    Όπως έλεγε ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ
    «ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ»

    Εγώ ανησυχούσα την..δράση του κυρίου Δ. Κελάφα και πριν τις εκλογές ,ίσως γιατί διαισθανόμουν την ..απόδρασή του μετά τις εκλογές.
    Χαιρετούρες δεξιά…πολύ δεξιά. Χαιρετούρες αριστερά…λιγότερο. Χαιρετούρες κεντρώες…mixed ε!!! δεν θέλουν και πολύ τα μυαλά να πάρουν αέρα.
    Ο απόλυτος star σκέφθηκε: « Εχω προσόντα για ΔΗΜΑΡΧΟΣ»
    Όμως επιτέλους, τέλος στην αδράνεια που έδειξε η παράταξη και επιτέλους βγήκε από αυτή και εξέφρασε τις πολιτικές, κοινωνικές, και ηθικές προεκτάσεις των ενεργειών του «ανεξάρτητου» αποφάσισε να ξεσκεπάσει, να ξεκουκουλώσει καταστάσεις και πρόσωπα.
    Ναι υπήρχε θέμα. Ναι υπάρχει θέμα.
    Είχα απορίες, ερωτήματα και ερωτηματικά .Ευχαριστώ την παράταξη και τον επικεφαλής που τοποθετήθηκε στο θέμα του «ανεξάρτητου» κ.Δ.Κελάφα
    Όμως περιμένω και από το ΠΑΣΟΚ μια ξεκάθαρη θέση, ξεκάθαρη απάντηση εδώ και τώρα. Για να αποφασίσω και εγώ το ΠΑΣΟΚΑΚΙ ποιόν θα ψηφίσω η τι θα ψηφίσω!
    STAR; η ΝΟΝ STAR;
    Ενα ταλαιπωρημένο Πασοκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή