Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τριτοκοσμική εικόνα από τον χώρο εργασίας στο γκαράζ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα"Το ψωμί των εργαζομένων"των εργαζόμενων του δήμου Περιστερίου
Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου γνωρίζουμε και ειδικότερα εκείνοι της καθαριότητας και του πρασίνου, πως τα κτίρια όπου στεγάζονται τα γραφεία μας, οι χώροι συγκέντρωσης, (κυλικείο, αίθουσα καθαριότητας, λουτρά κ.λ.π.) είναι αυθαίρετα και πολλά κατασκευασμένα με αμίαντο.
Επίσης πλάι στους χώρους εργασίας παρκάρουν τα απορριμματοφόρα, (γκαράζ) λειτουργεί παράνομο πλυντήριο απορριμματοφόρων, σε διπλανό χώρο γίνεται συσκευασία σκουπιδιών, και (σκούπες) συνεργεία λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.
Κανείς δεν γνωρίζει πως αυτά τα κτίρια θα συμπεριφερθούν σε ακραίες συνθήκες (πυρκαγιά, σεισμός κτλ) και σε ποιο βαθμό κινδυνεύουν οι εντός αυτών εργαζόμενοι.
Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα goulag του Δήμου, υπάρχουν και άλλα, βλέπε τμήμα αλλοδαπών (συνηθίζουν να τοποθετούν τους μη αρεστούς και μη υποτακτικούς υπαλλήλους σ’ αυτό το τμήμα).
Και για όποιον έχει περισσότερη όρεξη να ασχοληθεί τα κτίρια της Ξυλοτεχνείας λεπτό δεν αντέχουν σε έναν έλεγχο, σύμφωνα με τους κανόνες της Νομοθεσίας της Ε.Ε.
Αυτή η κατάσταση, δεν είναι πρόσφατα διαμορφωμένη. Έχει την ιστορία της, γύρω στα 30 χρόνια συνολικά. Κάθε Διοίκηση, έκανε την αυθαιρεσία της.
Επίσης είναι αδήριτη ανάγκη, η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Υπερτερεί το κοινωνικό σύνολο οι Δημότες και οι ανάγκες τους. Ενώ λοιπόν εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου, κατανοούμε πλήρως τα πάρα πάνω και χρόνια τώρα τοποθετούμε τους κατοίκους του Δήμου πάνω από τα εργασιακά μας συμφέροντα, η Διοίκηση Παχατουρίδη μας θεωρεί εργαζόμενους τρίτης και τέταρτης κατηγορίας.
Και για να γίνουμε σαφέστεροι. Οι προαναφερθέντες εργασιακοί χώροι δεν μπορούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν (χρειάζονται χρήματα αρκετά και χώροι).
Είναι όμως χώροι που ενδημούν επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες, (ηπατίτιδες τύφοι κτλ) ποντίκια, (λεπτοσπείρωση) και στο τμήμα αλλοδαπών, συσσωρεύονται δύστυχοι οικονομικοί μετανάστες και όλοι γνωρίζουμε πως κάτι φυματιώσεις έχουν κάνει πάλι την εμφάνιση τους έντονα στην χώρα μας.
Και λέει ο ΝΟΜΟΣ κ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ιατρικές εξετάσεις (προληπτικές) και εμβόλια στους εργαζόμενους σ’ αυτούς τους επικίνδυνους χώρους καθαριότητας, πρασίνου, μηχανολογικού, αλλοδαπών, με έξοδα του εργοδότη.
Ενάμιση χρόνο τώρα μας γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου, και μιας και η Διοίκηση δεν υλοποιεί την συλλογική σύμβαση εργασίας 2007-2008 όπου προβλέπει μέτρα ατομικής προστασίας (ρούχα), εξετάσεις, εμβολιασμοί και γάλατα ίσως ήρθε η ώρα για πιο δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων και ο νοών νοήτω
Κ.Δ.






Οι πρωτιές του Δημάρχου
Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να κρίνω εάν το έργο που παράγει ο Δήμαρχος στον Δήμο μας είναι πρωτοποριακό ή όχι. Μπορώ όμως, μέσα από την 26χρονη εργασιακή μου εμπειρία, να αποδώσω τις πρωτιές του Δημάρχου στον τομέα της εργασίας μας.
Έχουμε και λέμε.
Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος Περιστερίου, και ένας από τους ελάχιστους πανελλαδικά, που παρακράτησε εφ’ άπαξ, τα ημερομίσθια των εργαζομένων που απήργησαν επί δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσουν και την σύνταξη του Δημάρχου.
Είναι ο μοναδικός που απέλυσε εκατό περίπου εργαζόμενους αορίστου χρόνου από τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, σαν υπεράριθμο προσωπικό, και την ίδια στιγμή προσέλαβε εκατοντάδες εργαζόμενους με ανασφάλιστη εργασία (STAGE) και άλλους με σύμβαση έργου, που πληρώνονται με μισθούς πείνας (αλήθεια γνωρίζει κανείς πόσοι στον αριθμό συμβασιούχοι απασχολούνται στον Δήμο σήμερα;).
Για δύο συνεχή έτη αρνείται να υλοποιήσει την Συλλογική Σύμβαση εργασίας και να παρέχει στους εργαζόμενους μέσα ατομικής προστασίας, ιατρικές εξετάσεις.
Μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων είναι οι πρώτοι Δημοτικοί Άρχοντες που εγκατέστησαν στους Δήμους τους κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης (κάμερες).
Κατήργησε από την πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων του, την επιδότησης της χριστουγεννιάτικης γιορτής για τα παιδιά των εργαζομένων.
Από το 2002 έως το 2008, έγιναν υπερδιπλάσιες αναφορές και επιβολές ποινών προς εργαζόμενους, από όσες είχαν γίνει από το 1983 έως και το 2002.
Τέλος, είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμαρχος που μέλος της Διοίκησης του και συνάμα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χειροδίκησε σε εργαζόμενο και ο Δήμαρχος του παρείχε κάλυψη με την άρνησή του να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!
Ι.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου