Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Kώστας Λαλένης: «Οι ύβρεις δεν αποπληρώνουν δάνεια κ. Δήμαρχε. Σπείρατε χρέη θα θερίσετε πτώχευση»



Ο συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» με αφορμή την υβριστική επίθεση του δημάρχου στον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Κώστα Λαλένη, ανακοινώνει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19.5.2011, ο κ. Παχατουρίδης, έχασε την ψυχραιμία του – από τις αλήθειες που ειπώθηκαν για τα οικονομικά του δήμου - και φανερά εκνευρισμένος και αρνούμενος να κατανοήσει ότι η αντιπολίτευση ασκεί θεσμικό ρόλο, εξαπέλυσε σφοδρή, προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας», Κώστα Λαλένη.

Η επίθεση του δημάρχου, άγγιξε τα όρια του ρατσισμού και πέρασε τα όρια της ύβρης.

Επίσης, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον υπουργό Εσωτερικών ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρέη των δήμων.

Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει λόγω των οικονομικών στοιχείων που φέρνουν στη δημοσιότητα οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αντιλαμβανόμαστε το άγχος και την αγωνία του, γιατί τα επίσημα έγγραφα... τσαλακώνουν το επικοινωνιακό προφίλ του.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε στον κ. Παχατουρίδη, ότι οι ύβρεις και οι προσωπικές επιθέσεις δεν θα αλλάξουν το βιοτικό επίπεδο των Περιστεριωτών, τους οποίους συνεχώς επικαλείται.

Μακάρι να είχαμε άδικο, αλλά δυστυχώς για την πόλη έχουμε δίκιο.

Αντί για ρατσιστικές επιθέσεις, θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει συγνώμη από τους... πολίτες της καρδιάς του, για τα οικονομικά δεινά που ο ίδιος και στελέχη της παράταξής του, επεφύλαξαν για την πόλη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όλα άρχισαν από άρθρο του κ. Λαλένη για τα οικονομικά του δήμου.

Στο άρθρο αποτυπώνεται η αλήθεια για τον οικονομικό κατήφορο της πόλης, με στοιχεία.

Ο κ. Λαλένης παρέπεμπε σε έγγραφα του δήμου, τα οποία φέρουν την υπογραφή του δημάρχου και αποδεικνύουν τη δυσχερή θέση της πόλης με ευθύνη του ίδιου.

Στο άρθρο – με στοιχεία που παρουσιάστηκαν και κατά την προεκλογική περίοδο – απεδείκνυαν ότι ο κ. Παχατουρίδης γνώριζε για το χρέος, αλλά και για τον τρόπο που εμφάνιζε το έλλειμμα σαν πλεόνασμα (το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο www.lalenis.blogspot.com στο www.westview.gr και στο www.peristerinews.gr με τίτλο «Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα. Δυστυχώς κ.Παχατουρίδη πτωχεύσατε το δήμο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παχατουρίδης εξοργίστηκε στην αναφορά «οι Παχατουρίδηδες έφεραν το μνημόνιο στην Ελλάδα»

Σαφώς η φράση είναι πολιτική και αναφέρεται στην ανα την Ελλάδα διοίκηση αξιωματούχων, που με τις πολιτικές τους και την σπατάλη τους υποθήκευσαν το μέλλον των δήμων, των δημόσιων οργανισμών, και της χώρας, κάτι που εσκεμμένα παραβλέπει ο δήμαρχος.

Διερωτόμαστε γιατί η συγκεκριμένη αναφορά ενοχλεί τον κ. Παχατουρίδη τώρα και όχι προεκλογικά, που λεγόταν κατα κόρον;

Δεν τον ενοχλούσε τότε που διακυβευόταν η επανεκλογή του και τον ενόχλησε τώρα;

Μήπως η δικαίωσή μας είναι αυτή που τον εξοργίζει και επιχειρεί να δώσει προσωπική χροιά στην παραπάνω καθαρά πολιτική φράση;

Μήπως αναζητεί τρόπους να μας φιμώσει;

Ό,τι και αν προσπαθήσει να κάνει ο έλεγχος είναι πια σε άλλους φορείς.

Όσο και αν προσπαθήσει να μας φιμώσει, τα στοιχεία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Προφανώς το άρθρο του κ. Λαλένη – και οι αλήθειες που ανέφερε - έκανε τον δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του και να εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον κ. Λαλένη, στον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, και σε όσους παρουσιάζουν από τη θέση που κατέχουν, οικονομικά στοιχεία του δήμου Περιστερίου.

Ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο να εκφράσει ρατσιστικές απόψεις, του τύπου, «εγώ είμαι Περιστεριώτης», «αποβάλλοντας» τον κ. Λαλένη από την πόλη και όσους δεν γεννήθηκαν σε αυτήν αλλά και ολοκληρωτικές απόψεις του τύπου «εμένα με ψηφίζει η κοινωνία» και άρα μπορεί να συμπεριφέρεται ως… Λουδοβίκος 14ος.

Κραδαίνοντας, το άρθρο, ύβριζε τόσο τον κ. Λαλένη, όσο και τον κ. Ραγκούση, του οποίου τις ανακοινώσεις αποκάλεσε «μούφα»!

Αντιλαμβάνεται κανείς το επίπεδο στο οποίο κατεβάζει το δημοτικό συμβούλιο ο πρώτος πολίτης της πόλης, με τις πρωτοφανείς εκφράσεις του!.

Αντί να ζητήσει συγνώμη, αρνήθηκε το υπέρογκο χρέος που φόρτωσε στους πολίτες και αμφισβήτησε επίσημα στοιχεία που φέρουν ακόμη και την υπογραφή του.

Σε καμία όμως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – και παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της παράταξής μας , δεν παρουσίασε έγγραφα, τα οποία να δικαιολογούν το τεράστιο χρέος με αντίστοιχα δημοτικά έργα.

Καλούμε τον κ. Παχατουρίδη για πολλοστή φορά, να πει την αλήθεια στους Περιστεριώτες.

Οι ύβρεις δεν αποπληρώνουν δάνεια κ. Δήμαρχε.

Γνωρίζουμε ότι τον ταράσσει η αλήθεια, αλλά στον ίδιο οφείλεται η χείριστη οικονομική κατάσταση της πόλης.

Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες κ. δήμαρχε.

Σπείρατε χρέη, θα θερίσετε πτώχευση.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο και λέμε στον κ. Παχατουρίδη ότι ο έλεγχός που ασκούμε πηγάζει από τη θέση που μας ανέθεσε ο Περιστεριώτικος λαός.

Όσο και αν τον ενοχλεί, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, την οποία, δεν σέβεται με τις απόψεις που εκθέτει, δίνοντας κακό παράδειγμα στη νεολαία.

Αναφορικά με ορισμένους που απαιτούν από εμάς, να πούμε όσα εκείνοι θέλουν για να μας κατηγορήσουν στη συνέχεια, τους επισημαίνουμε ότι στην Ελλάδα, ακόμη υπάρχουν πολιτικοί φορείς τα μέλη των οποίων δεν φορούν στολές και μπαλάσκες.

Δυστυχώς, αναζητούν στρατιωτάκια και επαγγελματικά στελέχη σε λάθος χώρους.

Ας αλλάξουν τακτική και ας μην κάνουν όσα κατηγορεί ο δημοκρατικός λαός με μανδύα άλλου χρώματος.


Επίκαιρο δημοσίευμα στο «Καρφί του Σαββάτου» 21.5.11

Τέλος τα... λούσα!

Τι σημαίνει όμως όταν λέμε «συμμόρφωση»; Σημαίνει ότι οι δήμοι που έχουν χτυπήσει... κόκκινο στα χρέη, θα υποστούν μια σειρά περιορισμών. Δηλαδή παγώνουν οι προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που γίνονται με συμβάσεις. Περιορισμός ή κατάργηση θα υπάρξει και στις χρηματοδοτήσεις για δημόσιες σχέσεις, ταξίδια, εκδηλώσεις, αλλά και πάγωμα αναπτυξιακών έργων.

Εν ολίγοις τα «πανηγύρια» και οι γκλαμουράτες εκδηλώσεις, προσφιλείς δραστηριότητες πολλών δημάρχων, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Επιπρόσθετα, οι δήμοι θα αναλάβουν την υποχρέωση να διαθέτουν μέρος ή το σύνολο των εσόδων τους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος εξυγίανσης και δεν θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να πραγματοποιούν έργα, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων υποδομών. Επιπρόσθετα, αυτό το πρόγραμμα εξυγίανσης θα έχει και ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις κάθε δήμου.

Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς την δυσχερή θέση στην οποία πλέον βρίσκεται ο δήμος Περιστερίου.

Κώστας Λαλένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου