Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Blog σεναρίων και ασκούμενοι… σεναριογράφοι





Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας”, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες αναρτήσεις σε blog για την πιθανότητα κοινής δράσης των συνδυασμών Λαλένη – Κελάφα με ταυτόχρονη παραίτηση των δυο επικεφαλείς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σεναριογράφοι της επόμενης ημέρας, πρέπει να αλλάξουν πρωταγωνιστές, σενάριο και σκηνικά.

Το σήριαλ «επόμενη ημέρα στο Περιστέρι» το οποίο ετοιμάζουν ορισμένοι εδώ και αρκετό καιρό έχει σημαντικά κενά και ατέλειες.

Εκείνοι που εμφανίζουν τον τρόπο προώθησης του εκλεκτού τους υποψηφίου, θα μείνουν εκεί που εξυφαίνουν τα σχέδια τους. Στο παρασκήνιο, πίσω από τον λαό της πόλης.

Και αυτό γιατί γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν διαδικασίες ανοιχτές.

Ο λαός, γνωρίζει. Δεν εκβιάζεται και δεν πείθεται με ψευτοδιλήμματα.

Θέλει καθαρές προτάσεις.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του Δημαρχείου, πρέπει προηγουμένως να ανοίξει τις πόρτες των Περιστεριωτών. Και αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρα, στο φως και με προτάσεις.

Συνενόχους στη «διάρρηξη» που επιχειρούν δεν θα βρουν.

Αναφορικά δε, με τους ασκούμενους… συγγραφείς πολιτικών σεναρίων, που προέκυψαν εσχάτως, ας γνωρίζουν ότι η ιστορία δεν παραποιείται.

Γι’ αυτό, όταν γράφουν θα πρέπει να είναι σίγουροι για τα γεγονότα, ή να έχουν εμπιστοσύνη στους απεσταλμένους τους, στους τόπους που γράφεται η ιστορία.

Αλλιώς, είτε εκτίθενται είτε παραποιούν εσκεμμένα τα γεγονότα.

Σε αυτούς, απαντώ πως οι αναρτήσεις σε blog που με εμφανίζουν να αποποιούμαι ευθυνών ή να κατηγορώ συγκεκριμένους παράγοντες για συγκεκριμένους λόγους, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Όταν θέλουν ρεπορτάζ ας μην απουσιάζουν.

Αυτό είναι το πρώτο μάθημα δημοσιογραφίας.

Το δεύτερο μάθημα αφορά τη διασταύρωση των στοιχείων. Ειδικά όταν πρόκειται να αναφερθούν σε πρόσωπα.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα δημοσιεύματα έχουν στόχο την παραπλάνηση των αναγνωστών τους και τη δυσφήμηση του προσώπου στο οποίο αναφέρονται.

Αυτό βέβαια, λύνεται νομικά και όχι δημοσιογραφικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους όποιοι νεόκοποι και μη, επιθυμούν να πρωταγωνιστούν ας έρθουν στο φως. Τα σενάρια που γράφουν στο σκοτάδι, θα μείνουν στο σκοτάδι. Δεν «παίζουν» στο Περιστέρι. Ιδού η Ρόδος...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου