Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Νίκος, το blog του και τα σενάρια



Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση σε blog αναφορικά με προσπάθεια εντοπισμού όσων διέρρευσαν μέρος τοποθετήσεων στελεχών της παράταξης κατά τη διάρκεια της εκλογο-απολογιστικής ολομέλειας που διεξήχθη πρόσφατα δήλωσε:

«Ακόμη και πρωτάρηδες δημοσιογράφοι, προσπαθούν να αποκτήσουν πηγές για να έχουν ρεπορτάζ από συνεδριάσεις που είναι κλειστές.

Είναι γνωστό στο δημοσιογραφικό κόσμο ότι όπου δεν φτάνουν οι κάμερες, φτάνουν οι πηγές και οι διαρροές.

Όποια εφημερίδα και αν πάρουμε, θα διαβάσουμε ρεπορτάζ που είναι βασισμένα σε πληροφορίες.

Γι αυτό, είναι τουλάχιστον αφελές να αναρτάται ένα κείμενο σε αυτή την κατεύθυνση.

Και επειδή ως επικεφαλής της παράταξης, γνωρίζω τις απόψεις των στελεχών, μπορώ να γνωρίζω και από που προέρχονται οι διαρροές, άλλωστε ό,τι ελέχθη από τους ομιλητές και εμένα, ελέχθη στο «πλήρες φως» και δεν υπήρχε λόγος διαρροών.

Λυπάμαι που ως καρδιολόγος, κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά όταν ορισμένοι κρύβονται πίσω από έναν κλάδο για να συκοφαντήσουν ανθρώπους και να ξετυλίξουν τα κουβάρια του παρασκηνίου, τότε τα μαθήματα δημοσιογραφίας είναι αναγκαία.

Όπως έχω ξαναπεί οι σεναριογράφοι της επόμενης ημέρας, καλά θα κάνουν να αλλάξουν σενάριο, πρωταγωνιστές και σκηνικά.

Όσο και αν στήνεις σενάρια στο παρασκήνιο Νικολάκη, να είσαι βέβαιος ότι το σενάριο του προσκηνίου, το σενάριο της επόμενης ημέρας, δεν σε έχει συμπεριλάβει στους πρωταγωνιστές. Αυτό, πρέπει να το κατανοήσεις και εσύ και όσοι είναι γύρω σου.

Αναφορικά με την διαφήμιση που επιδιώκεις να σου κάνω κατονομάζοντας την ιστοσελίδα σου, δεν θα σου κάνω την χάρη.

Διάβασα με ενδιαφέρον το κείμενο ενός θυμωμένου ανθρώπου. Αντιλαμβάνομαι τον θυμό σου και την αμηχανία σου και από τους χαρακτηρισμούς σου και από τον τρόπο γραφής σου, αλλά η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να σε ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Νικολάκη, εάν παρακολουθούσες τα δημοτικά συμβούλια, θα γνώριζες και τους αγώνες που έχω δώσει γι αυτά που με κατηγορείς για την πόλη και για τον τόπο.

Περιμένω το άρθρο σου με τη φωτογραφία σου. Όποιος θέλει να πρωταγωνιστήσει πρέπει να κριθεί από το λαό και όχι να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία ενός blog γράφοντας ανακρίβειες.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Μόνο όταν γράψεις με το όνομά σου και τη φωτογραφία σου. Όπως κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι στα sites όλης της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου