Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κώστας Λαλένης: «Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν διαπραγματεύονται την προσωπική και την εθνική τους αξιοπρέπεια»



Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων πολιτών» δήλωσε:

« Η μαζικές συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας αποτελεί μια νέα παράμετρο στις πολιτικές εξελίξεις.

Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να ακολουθεί το παράδειγμα των Ισπανών στην ουσία όμως τροφοδοτείται από το αίσθημα αυτοσυντήρησης λόγω της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης του λαού.

Το κίνημα είναι αυθόρμητο, ποικιλόχρωμο ιδεολογικά και πολιτικά θέλω να πιστεύω ακηδεμόνευτο. Με τα παραδοσιακά κριτήρια ,το κίνημα των «αγανακτισμένων» μοιάζει απολίτικο. Στην πραγματικότητα είναι βαθειά πολιτικό και με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Πηγάζει από τα σπλάχνα της κοινωνίας και απηχεί την εξέγερση της σιωπηλής πλειοψηφίας που βλέπει να απειλούνται τα στοιχειώδη της αξιοπρεπούς διαβίωσης και το πολιτικό σύστημα ανίκανο να τα εγγυηθεί.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πέρα και έξω από κόμματα, διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Ζητούν μέλλον. Πολλά πράγματα άλλαξαν από έναν ακομμάτιστο, όμορφο αγώνα. Το αίτημά τους είναι υποχρέωση του πολιτικού συστήματος.

Έχω επισημάνει αρκετές φορές τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη που φτάνουν στα 1974. Τότε άνοιξε η πληγή, η οποία σήμερα έγινε αιμορραγία. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά συμφέροντα.

Πρέπει εκείνες να αντιλαμβάνονται την κοινωνία και να είναι μπροστά. Άλλωστε, για να έχουν μέλλον θα πρέπει να έχει μέλλον η κοινωνία στην οποία απευθύνονται.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, δίνουμε όλοι εξετάσεις. Βλέπουμε το δρόμο που μας δείχνουν τα νέα παιδιά και όχι το δάχτυλο. Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να περπατήσουμε μαζί τους το δρόμο του αγώνα, γιατί γνωρίζουμε ότι στο τέλος, ο δρόμος του αγώνα συναντά το δρόμο της ευημερίας.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι πολιτικοί στο σύνολό τους πρέπει να λάβουν σοβαρά και άμεσα υπ όψιν τους το κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών, οι οποίοι δεν διαπραγματεύονται την προσωπική και την εθνική τους αξιοπρέπεια, πριν είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου