Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Κάθε δημοκράτης με όραμα για την χώρα πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή 7/6/09

Εδώ που έχουμε φτάσει, με την διαφθορά, την κατάρρευση της παιδείας και της υγείας, την ακρίβεια, την ανεργία, την κρίση των αξιών και των θεσμών και τα τόσα άλλα προβλήματα που «φόρτωσε»» στην χώρα και τους πολίτες η σημερινή διακυβέρνηση της χώρας, είναι προφανές ότι «δεν πάει άλλο».
Όπως είπε και ο Γ.Παπανδρέου, «η αλλάζουμε η βουλιάζουμε» και η βύθιση του σκάφους έχει ήδη αρχίσει.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα!
Με την συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την αποχή άλλοι αποφασίζουν για μας.
Τα μέσα ενημέρωσης ενορχηστρωμένα προσπαθούν να μας στείλουν στις παραλίες, ευνοούν την αποχή γιατί θέλουν ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα, ένα πολιτικό σύστημα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τους, μια εξουσία πλήρως διαχειρίσημη προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Πρέπει όλοι να πάμε στις κάλπες, καμιά ψήφος δεν πρέπει μα πάει χαμένη.
Είναι εξίσου αλήθεια ότι το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί απογοήτευσαν τους πολίτες. Ο Γ.Παπανδρέου ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ, κατανοεί τους πολίτες και ζητά ευθέως μια ευκαιρία για να κερδηθεί το «στοίχημα για την Ελλάδα».
Η «παραίτηση» δεν βοηθά την χώρα, δεν βοηθά τον πολίτη.
Εξάλλου η ψήφος μας στις 7/6 είναι σημαντική για να αποτυπωθεί τι ζητά ο Ελληνικός λαός. Είναι σημαντική για να μην μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι η πολιτική του έχει την ανοχή και την έγκριση της κοινής γνώμης.
Με την ψήφο μας θα δείξουμε τι ζητάμε. Σοσιαλισμό η κοινωνική βαρβαρότητα.
Ολοι στις κάλπες. Επιλογή ΠΑΣΟΚ.
Με την κίνηση αυτή πετυχαίνουμε την αλλαγή στην χώρα και δίνουμε την εντολή στον Γ.Παπανδρέου να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, να προστατεύσει το περιβάλλον, να αποκαταστήσει τις αρχές και τις αξίες, να τιμωρήσει την παραγραφή και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου, να εγκαταστήσει την διαφάνεια και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.
Ο λαός ζητά μια νέα πορεία.
Ο μόνος τρόπος για να την πετύχει, όμως, είναι η συμμετοχή στις εκλογές!
Στις δημοκρατίες αυτή είναι η οδός…

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Διαχρονικό πρόβλημα της πόλης έχει γίνει πλέον ο δήμαρχός της. Αυθαιρετεί, παρατυπεί, επιβάλλει στην πόλη λογικές που δεν ταιριάζουν στην ιστορία της και την κουλτούρα της. Η συγκεκριμένη παράλογη παρέμβασή του με τον κούρο τον ισορροπιστή είναι άσκοπη χωροταξικά, πάσχει λειτουργικά, επιβαρύνει το μικροκλίμα, δεν συμβάλλει στην μείωση της υπερθέρμανσης. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι σπάταλη οικονομικά.
Αισθητικά επιβάλλει στην πόλη την «αισθητική της εξουσίας» μιας εξουσίας που πάσχει από έλλειψη φαντασίας, έλλειψη αισθητικής, πολιτικής, μορφωτικής, και κοινωνικής κουλτούρας. Μιας πολιτικής του «πολύ», και της λογικής του Λουδοβίκου του 14ου «L’Etat c’est Moi» , “το κράτος είμαι εγώ».

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ισορροπιστής με... ανισορροπίες [ κόστος κατασκευής 500.000 ευρώ, κόστος εγκαινίων 15.000 ευρώ]



Ένα ακόμη πολιτιστικό θαύμα πρόσφερε η διοίκηση Παχατουρίδη στους Περιστεριώτες. Και το όνομα αυτού «Κούρος ο ισορροπιστής».
Ωστόσο, το ζήτημα είναι ότι ο ισορροπιστής, ισορροπεί πάνω σε 500.000 ευρώ, σε χώρο που κόπηκαν δένδρα και πάνω στην αλλαγή του μικροκλίματος.
Η συγκεκριμένη πλατεία - παιδική χαρά δεν προβλέπεται στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Περιστερίου γιατί αποτελεί αδόμητο τμήμα των προσφυγικών πολυκατοικιών. Με απλά λόγια είναι παράνομη αυθαίρετη και δύσκολα ο οργανισμός Αθήνας θα ενέκρινε αντίστοιχη πρόταση τροποποίησης σχεδίου πόλης.
Πρόκειται για 7 στρέμματα υποχρεωτικά αδόμητου τμήματος των Προσφυγικών πολυκατοικιών που η ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία προβλέπει μόνο δενδροφυτεύσεις. Ο αδικαιολόγητος τρόπος παρέμβασης στο αδόμητο περιβάλλον της πόλης μειώνει σημαντικά τις δυνατότητες νόμιμης δενδροφύτευσης.
Είναι κοινή διαπίστωση ότι το Περιστέρι υποφέρει τους θερινούς μήνες. Σε περιόδους καύσωνα παρουσιάζει υψηλότερη θερμοκρασία κατά 7 βαθμούς Κελσίου από τους προνομιούχους δήμους του Λεκανοπεδίου λόγω τσιμεντοποίησης και έλλειψης πρασίνου.
Έτσι, η αλλαγή, εκτός από παράνομη είναι περιβαλλοντικά βάρβαρη, προσβάλει, επιβαρύνει βάναυσα το μικροκλίμα της πόλης. Όταν πλακοστρώνεται η συγκεκριμένη έκταση, προκαλείται θερμοκρασιακή επιβάρυνση.
Η παρέμβαση, πάσχει και λειτουργικά, ενώ δεν δημιουργεί φιλική σχέση επικοινωνίας μεταξύ των χρήσεων που περιλαμβάνει.
Επίσης, στο άμεσο μέλλον, θα προκύψει η ανάγκη κατασκευής καναλιού απορροής όμβριων γιατί το δάπεδο της παιδικής χαράς έχει κατασκευασθεί χαμηλότερα από το φυσικό έδαφος και σίγουρα θα λιμνάζουν νερά.
Οι γονείς δεν μπορούν να κάθονται στην πλατεία και να επιτηρούν με ασφαλή τρόπο το παιχνίδι των παιδιών τους στη παιδική χαρά.
Σαν (αδαείς) πολίτες δεν θαμπωνόμαστε από τις ακριβές επενδύσεις σε αμερικανικό μάρμαρο για το δάπεδο και τις σκάλες της πλατείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος, πλησίασε τα 500.000 ευρώ, ενώ η φιέστα των λίγων ωρών, στοίχισε 15.000 ευρώ.
Η πόλη αξίζει καλύτερης τύχης. Δεν ανέχεται άλλο την προχειρότητα και επιπολαιότητα. Δεν μπορεί το ένα να γίνεται σε βάρος του άλλου. Μπορούν να γίνουν έργα, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται το περιβάλλον και ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Άλλωστε, ο δήμαρχος, οφείλει να γνωρίζει την προσφορά των δένδρων σε οξυγόνο απορρύπανση, ηχορύπανση, σκίαση και πανίδα στη ζωή της πόλης.

Περιστέρι. Η δημοτική αρχή.. βιάζει το περιβάλλον




1. Εκθεσιακό Κέντρο.

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, καθημερινά γίνεται... έκθεση φορτηγών.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο προαύλιος χώρος έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.
Εάν η διοίκηση Παχατουρίδη, αποφάσισε να μετατρέψει το εκθεσιακό κέντρο σε πάρκινγκ φορτηγών, ας μας το πει.
Να ρωτήσουμε που είναι τα 3 πάρκινγκ που υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμα τον Νοέμβριο του 2007;
Μήπως το εκθεσιακό κέντρο είναι το πρώτο από τα 3 και δεν το γνωρίζουμε;
Μήπως έχει δοθεί ο χώρος σε κάποιον έμπορο φορτηγών;
Πάντως αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία, εκθεσιακό κέντρο δεν είναι.

2. Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα πρέπει να μετονομαστεί σε «πλατεία στύλων».
Ο κ. Παχατουρίδης, αποφάσισε ότι οι στύλοι είναι πιο «πράσινοι» απ’ το πράσινο. Έτσι, με πρόσχημα την αναβάθμιση του περιβάλλοντος υποβάθμισε το περιβάλλον και... φύτεψε κολώνες. Έκοψε δεκάδες δέντρα, τοποθέτησε περίπου 120 στύλους και... αναβάθμισε την περιοχή. Όπως μπορούμε να δούμε άλλωστε, πρόκειται για ένα χώρο που οι γονείς μπορούν να πάνε τα παιδιά τους να παίξουν. Μένει να διευκρινιστεί εάν θα παίζουν πάνω, κάτω ή δίπλα από τα τραπεζοκαθίσματα. Και τελικά οι μόνοι που κέρδισαν από την... Παχατουρίδιο αναβάθμιση είναι οι επιχειρηματίες, καθώς ο λογαριασμός για τον φωτισμό είναι... μια φιλική προσφορά του Περιστεριώτικου Λαού.

3. Πλατεία στην Μπουκάλα.[Λόφος Αξιωματικών]

«Μπουκάλα» θα αφήσει τον δήμαρχο ο γλύπτης Τάκης. Προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τη διοίκηση Παχατουρίδη για κλοπή του έργου του. Όπως υποστηρίζει, οι κατασκευές της φωτογραφίας, μοιάζουν πολύ με τα αιολικά σινιάλα που έχει σχεδιάσει και σήμερα βρίσκονται στο μουσείο Μπενάκη.
Οι σιδερένιοι μηχανισμοί – σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου – αποτελούν εικαστική παρέμβαση. Αυτό θα πει να έχει άποψη ο «καλλιτέχνης δήμαρχος»

4. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία μπορούμε να απολαύσουμε ακόμη μια εικαστική παρέμβαση της διοίκησης Παχατουρίδη. Έκοψε δεκάδες δένδρα και στη συνέχεια... τα ζωγράφισε. Και σε αυτή την περίπτωση φυτεύτηκαν στύλοι. Όχι όμως σκέτοι. Με γαρνιτούρα. Πάντως ήταν εξαιρετική η σκέψη τους να ζωγραφίσουν λουλούδια σε στύλους. Πρόλαβαν τα παράπονα. Έτσι, όποιος εκφράσει την αντίθεσή του με την κοπή των δένδρων, η διοίκηση θα απαντήσει ότι τα ζωγράφισαν. Μπράβο σπουδαία σκέψη. Αυτό σημαίνει περισσότερο πράσινο. Αυτή είναι σκέψη. Πάντως οι πολλοί στύλοι μας βάζουν και εμάς σε σκέψεις.

Που είναι το Περιστέρι στην Ευρώπη κύριε δήμαρχε;

Στις 7 Ιουνίου διεξάγονται οι ευρωεκλογές.
Το ερώτημα «τι Ευρώπη θέλουμε;» απασχολεί τους ψηφοφόρους.
Τους Περιστεριώτες τους απασχολεί και ένα άλλο ερώτημα. Εάν το Περιστέρι, η ολυμπιακή πόλη, υπάρχει ή όχι στην ΕΕ.
Η απάντηση είναι όχι. Η διοίκηση Παχατουρίδη, κρατά την πόλη μας μακριά από τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά δρώμενα και κατά συνέπεια από τα ωφελήματα που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Θα πρέπει να μας απαντήσει εάν δεν γνωρίζει, ή εάν συνειδητά απομακρύνει το Περιστέρι από τα ευεργετήματα που θα είχε η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Έως σήμερα, στην πόλη μας δεν έχει κατασκευαστεί κάποιο έργο από ευρωπαϊκά κονδύλια. Και αυτό γιατί η διοίκηση Παχατουρίδη, ουδέποτε διεκδίκησε χρήματα από ταμείο που προωθεί μελέτες δήμων. Προτιμά να χρεώνει τους πολίτες. Αρκετά έργα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από συγκεκριμένα ταμεία, αλλά δεν υπάρχουν ούτε στα χαρτιά.
Την ώρα, που πληθώρα ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών δήμων χρηματοδοτούνται, η πόλη μας μένει εκτός προγραμμάτων.
Στο συνέδριο που διοργάνωσε το δίκτυο eurocities, αρκετοί δήμαρχοι, δήλωσαν ότι «η αυτοδιοίκηση πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής κοινωνίας».
Ενημερώνουμε τον δήμαρχο, ότι το δίκτυο eurocities περιλαμβάνει πάνω από 130 πόλεις-μέλη από 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Ιδρύθηκε το 1986 με στόχο να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές αρχές προσφέροντας στα μέλη του έναν κοινό τόπο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εμπειριών, για την εύρεση καινοτόμων λύσεων σε κοινά προβλήματα, όπως το περιβάλλον και η ανάπτυξη. Στις δραστηριότητες του δικτύου περιλαμβάνονται φόρουμ, ομάδες εργασίας, προγράμματα και εκδηλώσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πλαίσιο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και συνεργασίας των πόλεων-μελών, καθώς και των επιχειρηματικών τους εταίρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πολλαπλούς στόχους.
Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Παχατουρίδης, ποιές είναι σήμερα οι δυνατότητες ενημέρωσης ενός ευρωπαίου πολίτη, για ευρωπαϊκές πόλεις, συνεργασίες, προγράμματα για επιχειρηματίες, μέσα από υπηρεσίες του δήμου; Υπάρχει κάποιος χώρος για να επισκεφτεί ένας ευρωπαίος πολίτης προκειμένου να ενημερωθεί;
Γνωρίζει ο κ. Παχατουρίδης, ότι σε πόλεις με 80% πράσινο, εκλέγονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι που καταθέτουν προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του περιβάλλοντος; Μπορεί να μας απαντήσει για το Ποικίλο Ορος και για τους ρύπους, που αυξάνουν τα ποσοστά θνησιμότητας;
Γνωρίζει ότι στην Αττική υπάρχουν δήμοι που έχουν ιδρύσει ακόμη και δημοτικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με ευρωπαϊκές υπηρεσίες, με ευρωπαϊκά κονδύλια;
Πόσες φορές ο κ. Παχατουρίδης μετέβη στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσει κονδύλια και χρηματοδότηση μελετών; Πόσο πίσω θα μας γυρίσει; Πόση στάχτη θα μας ρίξει ακόμη στα μάτια; Πόσο θα κρύβει τα προβλήματα και την υπερχρέωση των πολιτών κάτω από το χαλί;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Το Περιστέρι δεν είναι τριτοκοσμικός δήμος. Οι δημότες, τα παιδιά, οι μαθητές, οι γονείς, οι επιχειρηματίες θέλουν άλλη ποιότητα ζωής. Αυτή που μπορούν να έχουν και όχι αυτή που εμφανίζει η σημερινή διοίκηση. Τα φώτα, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να δείχνουν την τριτοκοσμική πραγματικότητα. Την πραγματικότητα των οίκων ανοχής, της καταστροφής του περιβάλλοντος και τελικά της απομόνωσης.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

«Πάλι λόγια και μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Καραμανλή χωρίς αντίκρισμα αλήθειας για το ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι»

Δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι.

Πέρυσι έπρεπε να παραδοθούν οι σταθμοί στην Ανθούπολη και στο Περιστέρι.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραδοθούν έως το τέλος του 2009, όπως δήλωσε χθες ο κ. Καραμανλής.
Τα σταματημένα έργα, οι μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στην δημοπράτηση, όσο και στην ολοκλήρωση των δημοσίων έργων είναι η πραγματικότητα της διακυβέρνησης της Ν.Δ.
Η μεγάλη μείωση του ΠΔΕ, που επέλεξε η Ν.Δ., λόγω των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της, επιβράδυνε και τις απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων του Γ ΚΠΣ και οδήγησε σε απώλειες, ενώ το ΕΣΠΑ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Αυτοί είναι οι λόγοι των μεγάλων προβλημάτων.
Ο κ. Καραμανλής είπε, πως το 2007 έδωσε σε λειτουργία τον σταθμό Κεραμεικού και Αιγάλεω.
Δεν είπε όμως πότε ξεκίνησαν τα έργα αυτά και πότε έπρεπε να τελειώσουν.
Δεν είπε εάν μία από τις μικρές επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ Αττικής, τις οποίες δημοπράτησε η Ν.Δ. έχει ολοκληρωθεί.
Η παράδοση και λειτουργία του ΜΕΤΡΟ προς το Περιστέρι και την Ανθούπολη δεν πρόκειται να γίνει πριν το Φθινόπωρο του 2010.
Ο κ. Καραμανλής πρέπει να ρωτήσει τους αρμόδιους Υπουργούς, πότε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξασφαλίσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την γραμμή αυτή.
Ακόμη είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και απώλειες κονδυλίων στην προμήθεια των νέων συρμών του Μετρό. Πέντε από τους 17 συνολικά, που πρόκειται να παραγγελθούν είναι αναγκαίοι για την λειτουργία της Ανθούπολη - Ελληνικό και η χρηματοδότησή τους εντάσσεται στο Ταμείο Συνοχής. Σίγουρη απώλεια περίπου 50 εκατ. € από το Ταμείο Συνοχής, η χρηματοδότηση από το οποίο λήγει στο τέλος του 2010, αφού κανένας συρμός δεν είναι εφικτό να παραδοθεί πριν τον Αύγουστο του 2011.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙ



Περιστέρι 15.5.09



Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης και ακόμη η διοίκηση Παχατουρίδη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
Ως παράταξη, περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου για την σύσταση της επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα που έθεσε ο εμπορικός σύλλογος και θα προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Θεωρούμε ότι μια σειρά από μέτρα τα οποία μπορεί και πρέπει να πάρει άμεσα ο δήμος θα δώσουν ώθηση στην κίνηση της αγοράς και θα ανακουφίσουν τους εμπόρους της πόλης που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Έχουμε την υποχρέωση, τη διάθεση και τη θέληση να βοηθήσουμε τον εμπορικό σύλλογο και αυτό θα πράξουμε.
1. Η καθαριότητα στους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στην περιφέρεια πρέπει να είναι αυξημένη και πρώτης προτεραιότητας.
2. Ο φωτισμός δεν επαρκεί και πρέπει άμεσα να επανασχεδιαστεί ή αύξησή του σε όλους τους άξονες των εμπορικών δρόμων της πόλης.
3. Η άμεση διευθέτηση της στάθμευσης των εκατοντάδων οχημάτων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στα καταστήματα. Επανασχεδιασμός των συγκοινωνιών (μέσων μαζικής μεταφοράς) δημοτικών και διαδημοτικών.
4. Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης από την δημοτική αστυνομία στους εμπορικούς δρόμους και πεζόδρομους κατά την διάρκεια της ημέρας για να τεθεί επιτέλους υπό άμεσο έλεγχο το παράνομο παρκάρισμα δικύκλων αλλά και η συνεχής διέλευση τους με μεγάλη μάλιστα ταχύτητα από τους πεζοδρόμους που εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και τα παιδιά.
Επίσης κατ’ανάλογο τρόπο η αστυνόμευση κατά τις νυκτερινές ώρες για να αποτραπούν οι διαρρήξεις που βρίσκονται σε έξαρση.
5. Ο δήμος – όπως συμβαίνει σε πόλεις τις Ευρώπης αλλά και της ελληνικής επαρχίας – πρέπει να δρομολογήσει συνεχείς πολιτιστικές δράσεις (Happenings) στους πεζοδρόμους και τις περιφερειακές εμπορικές αγορές.
6. Το εκθεσιακό κέντρο πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο του και να σταματήσει να είναι χώρος λιανικού εμπορίου.
7. Το παραεμπόριο πρέπει να τεθεί υπό τον αυστηρό έλεγχο της δημοτικής αρχής.
8. Ο δήμος έχει την δυνατότητα (και το έχει αποδείξει όταν πρόκειται να ενισχύσει το profil του δημάρχου) να δημιουργήσει διαφημιστική καμπάνια προκειμένου να ενισχύσει τα εμπορικά της πόλης! (spots – slogan).
9. Επανεκτίμηση της δραματικής κατάστασης που δημιούργησε η παρέμβαση που έγινε πριν από 5 χρόνια στην Σαρανταπόρου και προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και «εμπορικό θάνατο» στα καταστήματα.
10. Μείωση των δημοτικών τελών για τα εμπορικά, για δύο χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.
11. Απόδοση του ΚΥΒΕ στους εμποροβιοτέχνες..
12. Απόδοση σε χρήση του υπόγειου parking του Νέου Δημαρχείου.
13. Άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει από το 2002 για τα υπόγεια parking.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Βαρύτατη αμέλεια της διοίκησης Παχατουρίδη Ογδόντα χιλιάδες ευρώ έκαναν… «φτερά».

Το δημαρχείο Περιστερίου, έγινε για ακόμη μια φορά στόχος ληστών.
Ογδόντα χιλιάδες ευρώ έκαναν… «φτερά».
Σύμφωνα με το βίντεο που είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αποδεικνύεται περίτρανα γιατί το δημαρχείο μας είναι εύκολος στόχος.
Στο χρηματοκιβώτιο, όπου φυλάσσονται χρήματα της πόλης και πολύτιμα έγγραφα, η μόνη ασφάλεια είναι μια απλή λαμαρίνα γιατί από αυτό το υλικό αποτελείτο η πλάτη του χρηματοκιβωτίου.
Φάνηκε από το βίντεο, ότι τα χρήματα του Περιστεριώτικου λαού, ασφαλίζονται ελλιπώς.
Όταν η διοίκηση Παχατουρίδη, ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για επικοινωνιακούς λόγους, αφήνει τα χρήματα στο έλεος των ληστών. Όφειλε η διοίκηση μετά τις προηγούμενες ληστείες να λάβει τα μέτρα της.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος υπέπεσε πάλι σε παράπτωμα. Στο χρηματοκιβώτιο ήταν χρήματα μιας εβδομάδας και όχι μιας ημέρας όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.
Καλούμε τον κ. Παχατουρίδη, να αναλάβει την ευθύνη του και να εξηγήσει στους πολίτες, γιατί προέβη σε αναληθή δήλωση, γιατί δεν κατέθεσε τα χρήματα στην τράπεζα και γιατί δεν προχωρά στην εξασφάλιση των χρημάτων με ενισχυμένο χρηματοκιβώτιο;
Οφείλει παράλληλα, να απαντήσει γιατί δεν υπάρχει συναγερμός και σύστημα ασφαλείας και γιατί επαφίεται σε έναν και μόνο φύλακα, την ασφάλεια του οποίου επίσης δεν μπορεί να διαφυλάξει!

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ… ΦΩΤΑ


1. Δημαρχείο.
Πριν από τρία χρόνια, [31-5-2006], οι Περιστεριώτες επιβαρύνθηκαν με 500.000 Ευρώ για την φιέστα των εγκαινίων του νέου δημαρχείου, για τις ανάγκες της προεκλογικής προβολής του δημάρχου. Το σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου, αν και ήταν σχεδιασμένο, από τη διοίκηση Δημητρακόπουλου, ο κ. Παχατουρίδης, διατεινόταν ότι ήταν δικό του έργο. Ανεξάρτητα από το παρελθόν, μπορεί να μας πει γιατί κρατά την πόλη στο παρελθόν; Γιατί δεν λειτουργεί ακόμη το δημαρχείο; Γιατί οι υπηρεσίες παραμένουν διάσπαρτες, ταλαιπωρώντας τους δημότες;

2. Κέντρο Υγείας.
Την τακτική «των εγκαινίων της κλειστής πόρτας» τη συναντούμε και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας. Αν και το έργο ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 3.5 ετών,[το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2004], αν και η «κορδέλα κόπηκε», αν και η πολιτική της κορδέλας ολοκληρώθηκε, η πολιτική της ουσίας είναι ανύπαρκτη. Το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί και οι Περιστεριώτες πλήρωσαν ακόμη ένα έργο που δεν έχουν.


3. Λυόμενα.
Μπορεί να πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας, αλλά τα λυόμενα στο Περιστέρι παραμένουν. Θα μάθουμε κάποτε γιατί συνεχίζουν να «κοσμούν» την πόλη μας; Μήπως ο δήμαρχος περιμένει τον επόμενο σεισμό; Τον ενημερώνουμε πάντως, ότι οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Θα μας πει ο δήμαρχος, εάν τα πολυτελή αυτοκίνητα που εμφανίζονται στα λυόμενα είναι ιδιοκτησία σεισμοπαθών; Εάν είναι σεισμοπαθείς, γιατί ο δήμαρχος δεν κάνει κάτι για τους «σεισμοπαθείς, πολίτες της καρδιάς του» και τους αφήνει στα λυόμενα; Πιο φτηνά θα του κόστιζε η αγορά διαμερισμάτων για τη στέγασή τους από ότι κόστισε ο... οικίσκος των 40 τ.μ.

.
4Γραφείο Υποδοχής Μεταναστών.
Προφανώς ο δήμαρχος δεν θέλει να λειτουργήσει το νέο δημαρχείο γιατί είναι υπερήφανος για το χώρο στέγασης του γραφείου υποδοχής μεταναστών. Άλλωστε η εικόνα φανερώνει την αλήθεια. Ιδού το γραφείο. Ιδού το Περιστέρι των Ολυμπιακών Αγώνων. Είστε ικανοποιημένος κ. Δήμαρχε;

5.Δημοτικό γκαράζ.
Ποντίκια και άνθρωποι μαζί. Η ποιότητα ζωής των εργαζόμενων στο γκαράζ Περιστερίου, σε όλη της το μεγαλείο. Αυτό είναι το ενδιαφέρον του δημάρχου για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία που η καθαριότητα και η υγεία δίνουν εξετάσεις σε καθημερινή βάση. Όταν τα λόγια... φαίνονται...

ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

1. Γιατί υπολειτουργεί το ΙΚΑ Νέας Ζωής;
2. Γιατί κόβονται τα δέντρα από τις λιγοστές πλατείες που έχουμε στο Περιστέρι;
3. Τι γίνεται με τα πάργκινκ που υποσχεθήκατε;
4. Γιατί ο Δήμος Περιστερίου είναι τελευταίος στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων όταν κατά κόρον διατυμπανίζατε προεκλογικά τις «επαφές» σας στις Βρυξέλλες. Μέχρι την κ.Αρβέλερ μας είχατε φέρει σε φιέστα για να μας πείσετε ότι έχετε ευρωπαϊκή προοπτική και ότι με σας θα γινόντουσαν θαύματα χωρίς τραπεζικές και άλλες χρηματοδοτήσεις.
5. Ποιο είναι το πραγματικό ύψος των δανείων που έχει πάρει ο Δήμος και που οι τόκοι ξεπερνούν τα 3 εκατομ. Ευρώ το χρόνο;
6. Τι γίνεται με το ένα και μοναδικό σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες; Πόσα χρήματα διαθέσατε μέσα στο 2008 και πόσα προϋπολογίσατε για το 2009 ώστε αυτό το ιδιαίτερο σχολείο να έχει αξιοπρεπή λειτουργία; Το επισκεφθήκατε ποτέ;
7. Τι γίνεται με την απομάκρυνση του Δημοτικού Νεκροταφείου;
8. Τι γίνεται με την απομάκρυνση του Γκαράζ;
9. Τι γίνεται με την συγκοινωνία στο Λόφο και τη Νέα Ζωή;
10.Με ποιο κριτήριο αυξήσατε τα δημοτικά τέλη όταν διπλανοί δήμοι για να βοηθήσουν τους πολίτες τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση δεν έκαναν καμία αύξηση
12.Η προηγούμενη διοίκηση λειτούργησε 8 ΚΑΠΗ. Πόσα λειτουργούν σήμερα;
13. Αν ο Δήμος έχει έσοδα από τις Διαφημιστικές πινακίδες, πόσα είναι;
14. Πόσα χρήματα πληρώνουν οι γονείς για τροφεία στους Δημοτικούς Σταθμούς που τα επιβάλλατε παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις;

«Ατρόμητος» ο Ατρόμητος

Θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές ,τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου, της ομάδας που αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης μας, για την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα.
Μας κάνατε για ακόμη μια φορά υπερήφανους.
Τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» της οποίας είμαι επικεφαλής, έχουμε αποδείξει στην πράξη, ότι είμαστε στο πλευρό της ομάδας, στις κακές και τις καλές περιόδους. Επικεντρώνουμε την δράση μας στην ουσία και όχι στην επικοινωνία. Μας ενδιαφέρει η καλή πορεία και ηρεμία της ομάδας . Μας ενδιαφέρει να είναι ο Ατρόμητος στα σαλόνια της super league και όχι εμείς στα φώτα της δημοσιότητας. Σεβόμαστε τον Ατρόμητο και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα και θα δίνουμε τις μάχες μας για την επίλυση των προβλημάτων. Εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα και εκπροσώπηση
της πόλης μας από τον Ατρόμητο στην Ευρώπη.

Θερμά συγχαρητήρια

Κώστας Λαλένης
υπ. δήμαρχος

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ρετιρέ... η γκαρσονιέρα Κτίσμα 40τ.μ. στοίχισε 154.000 Ευρώ!!!



Όσο κοστίζει ένα ρετιρέ στην Εκάλη στοίχισε ένας απλός λυόμενος οικίσκος 40 τ.μ. στους Περιστεριώτες.

Κι όμως. Η διοίκηση Παχατουρίδη κατάφερε και αυτό! Κατέβαλε 154.000 Ευρώ για την κατασκευή λυόμενου οικίσκου 40τ.μ. Δηλαδή, πλήρωσε 3.850 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, κάτι που δεν ισχύει ούτε για αγορά υπερπολυτελούς κατοικίας στο Κολωνάκι ή την Εκάλη.
Το όλο θέμα - εκτός από το υπερβολικά υψηλό κόστος κατασκευής - εγείρει πληθώρα ερωτημάτων, καθώς ο τρόπος με τον οποίο χρεώθηκαν οι Περιστεριώτε154.000 Ευρώ για έναν οικίσκο, είναι το άθροισμα περίεργων συμπτώσεων και ενεργειών.
Καταρχάς, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ένα λυόμενο – μεταφερόμενο οικίσκο για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητος του δήμου. Εύκολα όμως διαπιστώνεται ότι τελικά κτίστηκε μια σταθερή κατασκευή, η οποία ουδέποτε μεταφέρθηκε έτοιμη, δηλαδή προκατασκευασμένη όπως προβλέπει η μελέτη. Ούτε τηρήθηκαν οι όροι της διακήρυξης και οι πράξεις της δημαρχιακής επιτροπής, αλλά αντιθέτως κατασκευάσθηκε μέσα στον χώρο του γκαράζ επί τετράμηνο και μάλιστα χωρίς άδεια από την πολεοδομία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, έπρεπε να γίνει η κατάρτιση των όρων διακήρυξης και μετά η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Στη περίπτωση του εν λόγο οικίσκου ωστόσο, η δημοσίευση στο ΦΕΚ προηγήθηκε της λήψης απόφασης από την δημαρχιακή επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ημερομηνία στο έγγραφο διακήρυξης της δημοπρασίας .
Μπορεί να μας εξηγήσει η διοίκηση γιατί υπάρχει το κενό στην ημερομηνία;
Επιπρόσθετα, από τα πρακτικά της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, προκύπτει ότι αποκλείσθηκε εταιρεία, γιατί – όπως αναφέρεται - δεν προσκόμισε μελέτες όπως απαιτεί η διακήρυξη και πιστοποιητικό ΙSO 9002 για την διασφάλιση της ποιότητας του Pannel πολυουρεθάνης.
Ωστόσο, και οι άλλες δύο εταιρείες δεν προσκόμισαν μελέτες και ISO 9002[τουλάχιστον δεν υπάρχουν στον φάκελο που η διοίκηση έδωσε στην αντιπολίτευση] αλλά δεν αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό.
Γιατί δεν αποκλείστηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες;
Μάλιστα, στα Διοικητικά Συμβούλια των δυο εταιρειών, συμμετέχουν δύο αδέλφια. Μπορεί να εξηγήσει η διοίκηση τη σύμπτωση;
Όσον αφορά το συμφωνητικό προμήθειας, έχει ημερομηνία 11-12-2007, ενώ η έγκριση από τον Περιφερειάρχη υπογράφηκε στις 18-12-2007 και εισήχθη στο δήμο στις 21-12-2007. Άρα, η εντολή προμήθειας, δόθηκε πριν αυτή εγκριθεί.
Αναφορικά με τον δήθεν λυόμενο οικίσκο, δεν μεταφέρθηκε. Άλλωστε πως μπορεί να μεταφερθεί κάτι που κτίζεται επί τέσσερις μήνες;
Θα πρέπει να εξηγηθεί επίσης, πως υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής, αφού το τιμολόγιο φέρει ημερομηνία 21-12-2007 και εισήχθη επισήμως 24 μέρες αργότερα, στις 14-1-2008. Δηλαδή έγινε παραλαβή χωρίς τιμολόγιο;
Ένα σοβαρό ερώτημα επίσης είναι, γιατί στην επιτροπή παραλαβής δεν συμμετείχε μηχανικός του δήμου, ο μόνος αρμόδιος να παραλάβει ένα τέτοιο έργο.
Η διοίκηση Παχατουρίδη πρέπει να εξηγήσει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές αλλά και στους Περιστεριώτες γιατί τους χρέωσε ένα ρετιρέ για έναν οικίσκο και να απαντήσει για όλες τις συμπτώσεις που αφορούν την κατασκευή.

SOS…. για το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Περιστέρι


Έχει καταρρεύσει μεγάλο μέρος της κεραμοσκεπής του, και κινδυνεύει και το υπόλοιπο, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα.
Πρόκειται για τα το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο Περιστέρι, στην πλατεία Μανώλη Ανδρόνικου, στις όχθες του Κηφισού (δίπλα στα γραφεία του ΟΠΑΠ).
Στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, τέθηκε, για πολλοστή φορά, σχετική ερώτηση από τον Δημ. Σύμβουλο Κώστα Καράμπελα, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από το Δήμαρχο, αν έχουν γίνει ενέργειες από το Δήμο.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι φταίει η …..αρχαιολογική υπηρεσία. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι αμέσως μετά το Πάσχα, μαζί με τον Δημ. Σύμβουλο Κώστα Καράμπελα, θα πάνε στην αρχαιολογική υπηρεσία, για τις σχετικές ενέργειες.
Ελπίζουμε να γίνει κάτι γιατί το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου είναι ένα από τα ελάχιστα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που έχουν απομείνει στο Περιστέρι.
Πρίν 10 χρόνια είχε γίνει από το 14 Γυμνάσιο Περιστερίου, με επιμέλεια του καθηγητή Σταύρου Κουνάδη, καταγραφή για όλα τα ξωκλήσια του Κηφισού. Από την εξαιρετική αυτή δουλειά που υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου καταγράφουμε τα παρακάτω για το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βασίζονται στο Ευρετήριο Μεσαιωνικών Μνημείων Α. Ορλάνδου.
” Είναι δίκλιτος, ξυλόστεγος βασιλική, διαστάσεων 7,00 Χ 11,75, φέρουσα εις το νότιο κλίτος ημιεξάγωνον αψίδα ιερού. Το χώρισμα του κλίτους συντίθενται εκ δύο τεθλασμένων τόξων, άτινα βαίνουσιν επί ενός μέσου κίονος και δύο ημικιόνων προσκεκολλημένων επί δυο μικρών τοίχων. Ο ναός ιδρύθη πιθανότατα επί της θέσεως αρχαιοτέρου βυζαντινού εξ ου προέρχεται το ακέραιον, μήκους 3,30, μετ ένα γλυπτού διακοσμήσεως επιστύλιον τέμπλον του νοτίου κλίτου ως και θωράκιον εντετοιχισμένον εν τη κλίμακι της εισόδου. Εν τη κόγχη του ιερού διετηρήθη άθικτος η εικών της Πλατυτέρας. Επίσης επί του νοτίου τοίχου ζώζονται εικόνες αγίων επισκευασμέναι, εφ’ ών διακρίνονται χαράγματα των ετών 1726 και 1728»

Του Κώστα Καράμπελα
ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ανοιχτή επιστολή Κ. Λαλένη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Για τα προβλήματα των εμπόρων και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις στην πολιτική κριτική

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση τον ορισμό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της συζήτησης των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά και για την απαίτηση να αποδοκιμαστεί από το δημοτικό συμβούλιο δράση πολιτικού κόμματος , απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κώστας Λαλένης. Η επιστολής έχει ως εξής:
Περιστέρι 31.3.2009

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κον Αλέξιον Σταυρούλιαν.
[Να αναγνωσθεί πριν την έναρξη της συζήτησης και να κατατεθεί στα πρακτικά]
Κύριε πρόεδρε,
Πριν από τρεις μήνες με ικανοποίηση δεχθήκαμε την υπόδειξή σας στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Με την ελπίδα ότι θα αναβαθμίζατε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, την οποία απαξίωσε τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Παχατουρίδη, υπερψηφίσαμε την υποψηφιότητά σας.
Δυστυχώς οι τελευταίες ενέργειές σας διαψεύδουν τις ελπίδες μας.

Πριν από δέκα ημέρες με μία πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά της πόλης μας πρωτοβουλία σας, ζητήσατε από το σώμα να καταδικάσει δράση πολιτικού κόμματος που στηλίτευε τις πολιτικές του δημάρχου σας για τους οίκους ανοχής. Αυτή σας η ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης σκοτεινές εποχές που όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί, αποδοκιμάστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Σήμερα με μια επίσης πρωτοφανή ενέργειά σας, ορίζετε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το πολύ σοβαρό θέμα του εμπορικού συλλόγου της πόλης, την οποία σας την επέβαλε η αντιπολίτευση στο σύνολό της, στις τρείς το μεσημέρι σε ώρα δηλαδή που γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν να παρευρεθούν λόγω εργασίας, αλλά και αρκετοί από τους εμπόρους για τον ίδιο λόγο.
Επί έξι χρόνια η διοίκησή σας έχει εγκαταλείψει τον εμπορικό κόσμο της πόλης στην «τύχη του» και σήμερα που θα έπρεπε να διευκολύνετε τους συναδέλφους και τους εμπόρους να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση που είναι από τις πιο κρίσιμες της περιόδου προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις που θα δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα, επιλέξατε προφανώς κατ εντολή του δημάρχου σας να υποβαθμίσετε την συνεδρίαση, διότι δεν αντέχετε την κριτική, δεν αντέχετε την παρουσία των δημοτών και βέβαια δεν θέλετε να δώσετε ουσιαστικές λύσεις.
Για τις ενέργειές σας αυτές βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω στο δημοτικό συμβούλιο και στον λαό του Περιστερίου και να σας υπενθυμίσω ότι από την θέση σας πρέπει να υπηρετείτε το δημοτικό συμβούλιο και την πόλη . Είσαστε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Παχατουρίδη.
Ο προκάτοχός σας κ. Βλάσσης σεβόμενος το αξίωμα και υπακούοντας στην συνείδησή του όταν του ζητήθηκε να τα παραβιάσει ,προς τιμή του παραιτήθηκε.
Θέλω να πιστεύω ότι θα επανορθώσετε σύντομα και ότι σεβασθείτε τον θεσμό.
Σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση μας σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Κώστας Λαλένης

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους Τους εγκατέλειψε η διοίκηση Παχατουρίδη


Την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει επισημαίνουν οι έμποροι της πόλης μας με επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο.
Με την επιστολή τους προς τον δήμαρχο - από τον Ιανουάριο - οι έμποροι της πόλης εξέπεμψαν SOS για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και πολύ καιρό και πάντως πριν εκδηλωθεί η οικονομική κρίση. Ζήτησαν τη βοήθειά του σε μια σειρά από ζητήματα στα οποία την λύση μπορεί να δώσει η δημοτική αρχή, αλλά όπως – επισημαίνουν - ο δήμαρχος δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αγωνιώδες αίτημα του εμπορικού συλλόγου.
Παρά το γεγονός ότι η επιστολή, στάλθηκε από τον Ιανουάριο, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του δημάρχου.
Οι έμποροι, γνωστοποίησαν το περιεχόμενο της επιστολής στην αντιπολίτευση, η οποία έγινε κοινωνός του θέματος και έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας τη διοίκηση Παχατουρίδη για εγκατάλειψη και αδιαφορία, στα προβλήματά του εμπορικού κόσμου της πόλης.
Ωστόσο, ο δήμαρχος όρισε ημέρα και ώρα που τα καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία, με αποτέλεσμα, να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν τη στάση του δημάρχου, σημειώνοντας πως ακολούθησε τη συγκεκριμένη τακτική, για να αποφύγει την κριτική και την ανάληψη των ευθυνών του.
Επίσης, επισημαίνουν, ότι οδήγησε το θέμα στις καλένδες δίνοντας αόριστες υποσχέσεις και σε «μελέτη» των προβλημάτων του κλάδου.
Παραθέτουμε την επιστολή του εμπορικού συλλόγου προς τον δήμαρχο.

ΘΕΜΑ: ΕΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ
ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ!!!
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στη δυσάρεστη θέση να σας απαριθμήσουμε σειρά προβλημάτων του Εμπορικού κόσμου της πόλης μας που απαιτούν την άμεση και καίρια παρέμβαση σας.
1. Επείγουσα ΑΝΑΠΛΑΣΗ πεζοδρόμου και ΠΟΙΟΤΙΚΉ αναβάθμιση όλων των τοπικών
αγορών...
> Είναι κοινή διαπίστωση ότι το σημείο που κυρίως υστερούμε έναντι των Μεγάλων Εμπορικών
κέντρων είναι η ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων ικανών να πληρούν τις σύγχρονες
προδιαγραφές πολεοδομίας και αισθητικής που θα βοηθούσαν στη δημιουργία ενός ευχάριστου
και φιλικού περιβάλλοντος , ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε αφού μελετήσετε τις διάφορες
παραμέτρους να προβείτε σε άμεση εκτέλεση των απαιτούμενων πρωτοβουλιών.
> Θα περιποιούσε τιμή για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης εάν μας κοινοποιούσατε τις προθέσεις σας και λαμβάνατε υπόψιν και τις δικές μας προτάσεις!
> Στα επιμέρους θέματα προς άμεση επίλυση θεωρήστε , την ανάγκη περισσότερης φροντίδας από πλευράς καθαριότητας πεζοδρόμων και κεντρικών οδών στο κέντρο και στην περιφέρεια.
> Την άμεση ανάγκη πολλαπλασιασμού φωτιστικών σωμάτων, διότι η απόδοση των ήδη υπαρχόντων ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ!
> Την άμεση διευθέτηση του προβλήματος της στάθμευσης των χιλιάδων ημερησίως διερχομένων οχημάτων τόσο πελατών και μόνιμων κατοίκων όσο και επιβατών του μετρό αύριο!
> Την ανάγκη άμεσης μείωσης του ποσοστού δημοτικών τελών εκ μέρους των εμπορικών επιχειρήσεων, λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης!
> Τη στέγαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας άμα τη διευθετήσει και των άλλων τοπικών σωματείων!
> Την εντατικοποίηση των αστυνομικών περιπολιών και κατά τη διάρκεια της νυχτός διότι παρατηρείτε έξαρση διαρρήξεων σε καταστήματα καθώς και της τροχαίας για την παρεμπόδιση διέλευσης των δικύκλων από τον πεζόδρομο.
> Την άμεση λειτουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου για τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας , εντός του κτιρίου επί της Εθνικής Αντιστάσεως 33, ο οποίος θα βοηθούσε τα μέγιστα στην διευκόλυνση, προβολή και την ανάδειξη των ποιοτικών σχέσεων μεταξύ υμών και των πολιτών της πόλης μας!
2. Παρακαλούμε να πάρετε σαφή θέση κατά του παρεμπορίου, της εύρυθμης λειτουργίας του
Εκθεσιακού Κέντρου για δραστηριοποίηση του μόνο ως έκθεση και όχι ως χώρο λιανικής πώλησης,
καθώς και την ανεξέλεγκτη κατάληψη χώρου των πανηγυριών και λαϊκών !
3. Παρακαλούμε επίσης όπως πάρετε σαφή θέση υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων
εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας , εξαιτίας της ενδεχόμενης λειτουργίας του γνωστού τεράστιου εμπορικού κέντρου στον ΕΛΑΙΩΝΑ!
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πέρα από την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση του εν λόγου χώρου, θα έχει και δυσάρεστες επιπτώσεις εις τον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων τις οποίες πρέπει εγκαίρως να αντιμετωπίσουμε!
Παρακαλούμε όπως σταθείτε στο πλευρό μας δείχνοντας την ευαισθησία σας ως προς την επίλυση των προβλημάτων μας!
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Δ.Φιλιππόπουλος Αγγ.Αθανασόπουλος Π.Ζευκιλής
Γ.Κορδάς
Β.Μαλλιοστάθη
Κ.Μαυροειδής
Θ. Σπυρόπουλος

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


1.5.2009 Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας βιώνει την μεγαλύτερη Εθνική, οικονομική, κοινωνική, αξιακή και πολιτική κρίση της νεότερης ιστορίας της. Σήμερα παρά ποτέ είναι επίκαιρο το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς, της γιορτής δηλαδή των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, αυτών που δέχονται σήμερα τα ανελέητα χτυπήματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της παγκοσμιοποίησης . Είναι λοιπόν τώρα η ώρα οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση γιατί αύριο θα είναι αργά. Το ίδιο «τοπίο» φίλες και φίλοι Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες βιώνουμε επτά χρόνια τώρα στο Περιστέρι από την ανεκδιήγητη νεοφιλελεύθερη διοίκηση του δήμου μας. Είναι τώρα η ώρα να δώσουμε την απάντησή μας σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν την εξουσία και τους εργαζόμενους ως λάφυρα. Είναι τώρα η ώρα να ισχυροποιηθεί το εργατικό κίνημα. Είναι επιτακτική η ανάγκη με την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές σήμερα και στις βουλευτικές και στις δημοτικές εκλογές αύριο να θέσουμε στο περιθώριο αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία , το εργατικό κίνημα στην αφυδάτωση, στον εκφυλισμό, στον συμβιβασμό, και στην υποταγή στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους εργαζόμενους και τους νέους στην απελπισία, στην ανέχεια, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Χρόνια Πολλά ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ υπ. Δήμαρχος Περιστερίου