Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ρετιρέ... η γκαρσονιέρα Κτίσμα 40τ.μ. στοίχισε 154.000 Ευρώ!!!



Όσο κοστίζει ένα ρετιρέ στην Εκάλη στοίχισε ένας απλός λυόμενος οικίσκος 40 τ.μ. στους Περιστεριώτες.

Κι όμως. Η διοίκηση Παχατουρίδη κατάφερε και αυτό! Κατέβαλε 154.000 Ευρώ για την κατασκευή λυόμενου οικίσκου 40τ.μ. Δηλαδή, πλήρωσε 3.850 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, κάτι που δεν ισχύει ούτε για αγορά υπερπολυτελούς κατοικίας στο Κολωνάκι ή την Εκάλη.
Το όλο θέμα - εκτός από το υπερβολικά υψηλό κόστος κατασκευής - εγείρει πληθώρα ερωτημάτων, καθώς ο τρόπος με τον οποίο χρεώθηκαν οι Περιστεριώτε154.000 Ευρώ για έναν οικίσκο, είναι το άθροισμα περίεργων συμπτώσεων και ενεργειών.
Καταρχάς, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ένα λυόμενο – μεταφερόμενο οικίσκο για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητος του δήμου. Εύκολα όμως διαπιστώνεται ότι τελικά κτίστηκε μια σταθερή κατασκευή, η οποία ουδέποτε μεταφέρθηκε έτοιμη, δηλαδή προκατασκευασμένη όπως προβλέπει η μελέτη. Ούτε τηρήθηκαν οι όροι της διακήρυξης και οι πράξεις της δημαρχιακής επιτροπής, αλλά αντιθέτως κατασκευάσθηκε μέσα στον χώρο του γκαράζ επί τετράμηνο και μάλιστα χωρίς άδεια από την πολεοδομία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, έπρεπε να γίνει η κατάρτιση των όρων διακήρυξης και μετά η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Στη περίπτωση του εν λόγο οικίσκου ωστόσο, η δημοσίευση στο ΦΕΚ προηγήθηκε της λήψης απόφασης από την δημαρχιακή επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ημερομηνία στο έγγραφο διακήρυξης της δημοπρασίας .
Μπορεί να μας εξηγήσει η διοίκηση γιατί υπάρχει το κενό στην ημερομηνία;
Επιπρόσθετα, από τα πρακτικά της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, προκύπτει ότι αποκλείσθηκε εταιρεία, γιατί – όπως αναφέρεται - δεν προσκόμισε μελέτες όπως απαιτεί η διακήρυξη και πιστοποιητικό ΙSO 9002 για την διασφάλιση της ποιότητας του Pannel πολυουρεθάνης.
Ωστόσο, και οι άλλες δύο εταιρείες δεν προσκόμισαν μελέτες και ISO 9002[τουλάχιστον δεν υπάρχουν στον φάκελο που η διοίκηση έδωσε στην αντιπολίτευση] αλλά δεν αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό.
Γιατί δεν αποκλείστηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες;
Μάλιστα, στα Διοικητικά Συμβούλια των δυο εταιρειών, συμμετέχουν δύο αδέλφια. Μπορεί να εξηγήσει η διοίκηση τη σύμπτωση;
Όσον αφορά το συμφωνητικό προμήθειας, έχει ημερομηνία 11-12-2007, ενώ η έγκριση από τον Περιφερειάρχη υπογράφηκε στις 18-12-2007 και εισήχθη στο δήμο στις 21-12-2007. Άρα, η εντολή προμήθειας, δόθηκε πριν αυτή εγκριθεί.
Αναφορικά με τον δήθεν λυόμενο οικίσκο, δεν μεταφέρθηκε. Άλλωστε πως μπορεί να μεταφερθεί κάτι που κτίζεται επί τέσσερις μήνες;
Θα πρέπει να εξηγηθεί επίσης, πως υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής, αφού το τιμολόγιο φέρει ημερομηνία 21-12-2007 και εισήχθη επισήμως 24 μέρες αργότερα, στις 14-1-2008. Δηλαδή έγινε παραλαβή χωρίς τιμολόγιο;
Ένα σοβαρό ερώτημα επίσης είναι, γιατί στην επιτροπή παραλαβής δεν συμμετείχε μηχανικός του δήμου, ο μόνος αρμόδιος να παραλάβει ένα τέτοιο έργο.
Η διοίκηση Παχατουρίδη πρέπει να εξηγήσει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές αλλά και στους Περιστεριώτες γιατί τους χρέωσε ένα ρετιρέ για έναν οικίσκο και να απαντήσει για όλες τις συμπτώσεις που αφορούν την κατασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου