Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους Τους εγκατέλειψε η διοίκηση Παχατουρίδη


Την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει επισημαίνουν οι έμποροι της πόλης μας με επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο.
Με την επιστολή τους προς τον δήμαρχο - από τον Ιανουάριο - οι έμποροι της πόλης εξέπεμψαν SOS για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και πολύ καιρό και πάντως πριν εκδηλωθεί η οικονομική κρίση. Ζήτησαν τη βοήθειά του σε μια σειρά από ζητήματα στα οποία την λύση μπορεί να δώσει η δημοτική αρχή, αλλά όπως – επισημαίνουν - ο δήμαρχος δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αγωνιώδες αίτημα του εμπορικού συλλόγου.
Παρά το γεγονός ότι η επιστολή, στάλθηκε από τον Ιανουάριο, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του δημάρχου.
Οι έμποροι, γνωστοποίησαν το περιεχόμενο της επιστολής στην αντιπολίτευση, η οποία έγινε κοινωνός του θέματος και έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας τη διοίκηση Παχατουρίδη για εγκατάλειψη και αδιαφορία, στα προβλήματά του εμπορικού κόσμου της πόλης.
Ωστόσο, ο δήμαρχος όρισε ημέρα και ώρα που τα καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία, με αποτέλεσμα, να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν τη στάση του δημάρχου, σημειώνοντας πως ακολούθησε τη συγκεκριμένη τακτική, για να αποφύγει την κριτική και την ανάληψη των ευθυνών του.
Επίσης, επισημαίνουν, ότι οδήγησε το θέμα στις καλένδες δίνοντας αόριστες υποσχέσεις και σε «μελέτη» των προβλημάτων του κλάδου.
Παραθέτουμε την επιστολή του εμπορικού συλλόγου προς τον δήμαρχο.

ΘΕΜΑ: ΕΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ
ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ!!!
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στη δυσάρεστη θέση να σας απαριθμήσουμε σειρά προβλημάτων του Εμπορικού κόσμου της πόλης μας που απαιτούν την άμεση και καίρια παρέμβαση σας.
1. Επείγουσα ΑΝΑΠΛΑΣΗ πεζοδρόμου και ΠΟΙΟΤΙΚΉ αναβάθμιση όλων των τοπικών
αγορών...
> Είναι κοινή διαπίστωση ότι το σημείο που κυρίως υστερούμε έναντι των Μεγάλων Εμπορικών
κέντρων είναι η ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων ικανών να πληρούν τις σύγχρονες
προδιαγραφές πολεοδομίας και αισθητικής που θα βοηθούσαν στη δημιουργία ενός ευχάριστου
και φιλικού περιβάλλοντος , ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε αφού μελετήσετε τις διάφορες
παραμέτρους να προβείτε σε άμεση εκτέλεση των απαιτούμενων πρωτοβουλιών.
> Θα περιποιούσε τιμή για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης εάν μας κοινοποιούσατε τις προθέσεις σας και λαμβάνατε υπόψιν και τις δικές μας προτάσεις!
> Στα επιμέρους θέματα προς άμεση επίλυση θεωρήστε , την ανάγκη περισσότερης φροντίδας από πλευράς καθαριότητας πεζοδρόμων και κεντρικών οδών στο κέντρο και στην περιφέρεια.
> Την άμεση ανάγκη πολλαπλασιασμού φωτιστικών σωμάτων, διότι η απόδοση των ήδη υπαρχόντων ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ!
> Την άμεση διευθέτηση του προβλήματος της στάθμευσης των χιλιάδων ημερησίως διερχομένων οχημάτων τόσο πελατών και μόνιμων κατοίκων όσο και επιβατών του μετρό αύριο!
> Την ανάγκη άμεσης μείωσης του ποσοστού δημοτικών τελών εκ μέρους των εμπορικών επιχειρήσεων, λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης!
> Τη στέγαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας άμα τη διευθετήσει και των άλλων τοπικών σωματείων!
> Την εντατικοποίηση των αστυνομικών περιπολιών και κατά τη διάρκεια της νυχτός διότι παρατηρείτε έξαρση διαρρήξεων σε καταστήματα καθώς και της τροχαίας για την παρεμπόδιση διέλευσης των δικύκλων από τον πεζόδρομο.
> Την άμεση λειτουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου για τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας , εντός του κτιρίου επί της Εθνικής Αντιστάσεως 33, ο οποίος θα βοηθούσε τα μέγιστα στην διευκόλυνση, προβολή και την ανάδειξη των ποιοτικών σχέσεων μεταξύ υμών και των πολιτών της πόλης μας!
2. Παρακαλούμε να πάρετε σαφή θέση κατά του παρεμπορίου, της εύρυθμης λειτουργίας του
Εκθεσιακού Κέντρου για δραστηριοποίηση του μόνο ως έκθεση και όχι ως χώρο λιανικής πώλησης,
καθώς και την ανεξέλεγκτη κατάληψη χώρου των πανηγυριών και λαϊκών !
3. Παρακαλούμε επίσης όπως πάρετε σαφή θέση υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων
εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας , εξαιτίας της ενδεχόμενης λειτουργίας του γνωστού τεράστιου εμπορικού κέντρου στον ΕΛΑΙΩΝΑ!
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πέρα από την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση του εν λόγου χώρου, θα έχει και δυσάρεστες επιπτώσεις εις τον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων τις οποίες πρέπει εγκαίρως να αντιμετωπίσουμε!
Παρακαλούμε όπως σταθείτε στο πλευρό μας δείχνοντας την ευαισθησία σας ως προς την επίλυση των προβλημάτων μας!
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Δ.Φιλιππόπουλος Αγγ.Αθανασόπουλος Π.Ζευκιλής
Γ.Κορδάς
Β.Μαλλιοστάθη
Κ.Μαυροειδής
Θ. Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου