Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙ



Περιστέρι 15.5.09



Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης και ακόμη η διοίκηση Παχατουρίδη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
Ως παράταξη, περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου για την σύσταση της επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα που έθεσε ο εμπορικός σύλλογος και θα προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Θεωρούμε ότι μια σειρά από μέτρα τα οποία μπορεί και πρέπει να πάρει άμεσα ο δήμος θα δώσουν ώθηση στην κίνηση της αγοράς και θα ανακουφίσουν τους εμπόρους της πόλης που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Έχουμε την υποχρέωση, τη διάθεση και τη θέληση να βοηθήσουμε τον εμπορικό σύλλογο και αυτό θα πράξουμε.
1. Η καθαριότητα στους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στην περιφέρεια πρέπει να είναι αυξημένη και πρώτης προτεραιότητας.
2. Ο φωτισμός δεν επαρκεί και πρέπει άμεσα να επανασχεδιαστεί ή αύξησή του σε όλους τους άξονες των εμπορικών δρόμων της πόλης.
3. Η άμεση διευθέτηση της στάθμευσης των εκατοντάδων οχημάτων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στα καταστήματα. Επανασχεδιασμός των συγκοινωνιών (μέσων μαζικής μεταφοράς) δημοτικών και διαδημοτικών.
4. Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης από την δημοτική αστυνομία στους εμπορικούς δρόμους και πεζόδρομους κατά την διάρκεια της ημέρας για να τεθεί επιτέλους υπό άμεσο έλεγχο το παράνομο παρκάρισμα δικύκλων αλλά και η συνεχής διέλευση τους με μεγάλη μάλιστα ταχύτητα από τους πεζοδρόμους που εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και τα παιδιά.
Επίσης κατ’ανάλογο τρόπο η αστυνόμευση κατά τις νυκτερινές ώρες για να αποτραπούν οι διαρρήξεις που βρίσκονται σε έξαρση.
5. Ο δήμος – όπως συμβαίνει σε πόλεις τις Ευρώπης αλλά και της ελληνικής επαρχίας – πρέπει να δρομολογήσει συνεχείς πολιτιστικές δράσεις (Happenings) στους πεζοδρόμους και τις περιφερειακές εμπορικές αγορές.
6. Το εκθεσιακό κέντρο πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο του και να σταματήσει να είναι χώρος λιανικού εμπορίου.
7. Το παραεμπόριο πρέπει να τεθεί υπό τον αυστηρό έλεγχο της δημοτικής αρχής.
8. Ο δήμος έχει την δυνατότητα (και το έχει αποδείξει όταν πρόκειται να ενισχύσει το profil του δημάρχου) να δημιουργήσει διαφημιστική καμπάνια προκειμένου να ενισχύσει τα εμπορικά της πόλης! (spots – slogan).
9. Επανεκτίμηση της δραματικής κατάστασης που δημιούργησε η παρέμβαση που έγινε πριν από 5 χρόνια στην Σαρανταπόρου και προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και «εμπορικό θάνατο» στα καταστήματα.
10. Μείωση των δημοτικών τελών για τα εμπορικά, για δύο χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.
11. Απόδοση του ΚΥΒΕ στους εμποροβιοτέχνες..
12. Απόδοση σε χρήση του υπόγειου parking του Νέου Δημαρχείου.
13. Άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει από το 2002 για τα υπόγεια parking.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου