Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Περιστέρι. Η δημοτική αρχή.. βιάζει το περιβάλλον




1. Εκθεσιακό Κέντρο.

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, καθημερινά γίνεται... έκθεση φορτηγών.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο προαύλιος χώρος έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.
Εάν η διοίκηση Παχατουρίδη, αποφάσισε να μετατρέψει το εκθεσιακό κέντρο σε πάρκινγκ φορτηγών, ας μας το πει.
Να ρωτήσουμε που είναι τα 3 πάρκινγκ που υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμα τον Νοέμβριο του 2007;
Μήπως το εκθεσιακό κέντρο είναι το πρώτο από τα 3 και δεν το γνωρίζουμε;
Μήπως έχει δοθεί ο χώρος σε κάποιον έμπορο φορτηγών;
Πάντως αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία, εκθεσιακό κέντρο δεν είναι.

2. Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα πρέπει να μετονομαστεί σε «πλατεία στύλων».
Ο κ. Παχατουρίδης, αποφάσισε ότι οι στύλοι είναι πιο «πράσινοι» απ’ το πράσινο. Έτσι, με πρόσχημα την αναβάθμιση του περιβάλλοντος υποβάθμισε το περιβάλλον και... φύτεψε κολώνες. Έκοψε δεκάδες δέντρα, τοποθέτησε περίπου 120 στύλους και... αναβάθμισε την περιοχή. Όπως μπορούμε να δούμε άλλωστε, πρόκειται για ένα χώρο που οι γονείς μπορούν να πάνε τα παιδιά τους να παίξουν. Μένει να διευκρινιστεί εάν θα παίζουν πάνω, κάτω ή δίπλα από τα τραπεζοκαθίσματα. Και τελικά οι μόνοι που κέρδισαν από την... Παχατουρίδιο αναβάθμιση είναι οι επιχειρηματίες, καθώς ο λογαριασμός για τον φωτισμό είναι... μια φιλική προσφορά του Περιστεριώτικου Λαού.

3. Πλατεία στην Μπουκάλα.[Λόφος Αξιωματικών]

«Μπουκάλα» θα αφήσει τον δήμαρχο ο γλύπτης Τάκης. Προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τη διοίκηση Παχατουρίδη για κλοπή του έργου του. Όπως υποστηρίζει, οι κατασκευές της φωτογραφίας, μοιάζουν πολύ με τα αιολικά σινιάλα που έχει σχεδιάσει και σήμερα βρίσκονται στο μουσείο Μπενάκη.
Οι σιδερένιοι μηχανισμοί – σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου – αποτελούν εικαστική παρέμβαση. Αυτό θα πει να έχει άποψη ο «καλλιτέχνης δήμαρχος»

4. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία μπορούμε να απολαύσουμε ακόμη μια εικαστική παρέμβαση της διοίκησης Παχατουρίδη. Έκοψε δεκάδες δένδρα και στη συνέχεια... τα ζωγράφισε. Και σε αυτή την περίπτωση φυτεύτηκαν στύλοι. Όχι όμως σκέτοι. Με γαρνιτούρα. Πάντως ήταν εξαιρετική η σκέψη τους να ζωγραφίσουν λουλούδια σε στύλους. Πρόλαβαν τα παράπονα. Έτσι, όποιος εκφράσει την αντίθεσή του με την κοπή των δένδρων, η διοίκηση θα απαντήσει ότι τα ζωγράφισαν. Μπράβο σπουδαία σκέψη. Αυτό σημαίνει περισσότερο πράσινο. Αυτή είναι σκέψη. Πάντως οι πολλοί στύλοι μας βάζουν και εμάς σε σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου