Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Πολιτικό ατόπημα στο Περιστέρι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Υπεράνω κομμάτων… αλλά τελικά, υπεράνω όλων η ΝΔ.
Αυτό είναι προφανώς το σκεπτικό του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί το πολιτικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης την 25η Μαρτίου.
Ο δήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, διατείνεται ότι δεν ενστερνίζεται τις πολιτικές απόψεις κανενός κόμματος και είναι έξω από τις γραμμές των πολιτικών φορέων, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Συγκεκριμένα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκαν από τη ΝΔ η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και από το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από τα μεγάφωνα όμως, η διοίκηση Παχατουρίδη, γνωστοποίησε την παρουσία μόνο του στελέχους της ΝΔ. Αγνόησε τα δυο προβεβλημένα και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής και υπουργός. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην ευρωβουλευτής, κατέχει βουλευτική έδρα στη Β! εκλογική περιφέρεια.
Είναι αόρατοι κ. δήμαρχε; Γιατί δεν γνωστοποιήθηκε η παρουσία τους; Δύο μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, δημοκρατικά εκλεγμένα τιμούν την πόλη μας με την παρουσία τους. Γιατί αναφέρθηκε μόνο η κ. Παπακώστα; Κανείς δεν είδε την κ. Ξενογιαννακοπούλου όταν κατέθεσε στεφάνι; Την είδε όλος ο κόσμος εκτός από εσάς;
Είναι πολιτικό ατόπημα του ίδιου του δημάρχου και αφήνει μελανά σημάδια στην ιστορία της πόλης μας.
Ο δήμαρχος, για πολλοστή φορά, από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου των τοπικών και κεντρικών στελεχών της ΝΔ στην πόλη μας, δεν διστάζει να προσβάλλει ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο δυο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προβάλλει τα στελέχη του κόμματός του.
Η στάση του όμως, προσβάλλει το σύνολο των Περιστεριωτών και την ιστορία της πόλης.
Και ας μην σπεύσει κανείς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με τον ισχυρισμό ότι ευθύνεται η εκφωνήτρια, γιατί πλάι της βρισκόταν η αντιδήμαρχος, που είχε την ευθύνη του τελετουργικού και άρα όφειλε να γνωρίζει τους επίσημους ή να επανορθώσει άμεσα, κάτι που δεν έπραξε ούτε μετά και από τις συστάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Λαλένη.
Να υπενθυμίσουμε ότι και στην αντίστοιχη εορτή της 28ης Οκτωβρίου, όλως… τυχαίως, η εκφωνήτρια «ξέχασε» να αναφέρει και πάλι τον Απόστολο Κακλαμάνη.
Δύο συμπτώσεις κάνουν ένα γεγονός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου