Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Θύελλα στο Περιστέρι για άδειες σε δύο οίκους ανοχής 7/3/2009 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ESPRESSO

Η περιοχή Τσαλαβούτα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Περιστερίου δίπλα στον Κηφισό. Εκεί στεγάζονται ως επί το πλείστον εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες, που με την πρώτη νεροποντή πλημμυρίζουν καθώς η μορφολογία αλλά και η ανυπαρξία υποδομών ευνοούν τη συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού. Στη γειτονιά υπάρχουν ακόμη δύο εκκλησίες, πέντε σχολεία και δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε αυτή, λοιπόν, την υποβαθμισμένη περιοχή ο δήμος Περιστερίου σκοπεύει να δώσει άδεια λειτουργίας σε δύο οίκους ανοχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων!

Το θέμα απασχόλησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Περιστερίου, το οποίο έγινε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, φορέων, καθηγητών και μαθητών, που έχουν διαφορετική άποψη και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης για να διαμαρτυρηθούν έντονα. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, η εγκατάσταση δύο οίκων ανοχής στο Περιστέρι εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες, με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε στο σχετικό νόμο το 1999, οι άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής εκδίδονται από τους δήμους. Στην περίπτωση του Περιστερίου, η μείζων αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο δήμος δεν είχε στα χέρια του σχετικές αιτήσεις ώστε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία. Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λαλένης λέει σχετικά: «Ο δήμος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμία ειδοποίηση αλλά και καμία αίτηση - έτσι τουλάχιστον υποστήριξε. Η περιοχή Τσαλαβούτα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά, στους κατοίκους της οποίας ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί καλύτερες μέρες. Σε βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί προεκλογικά έδινε υποσχέσεις φορώντας μάλιστα τις γαλότσες του. Και ιδού η αναβάθμιση: εισήγηση για δύο οίκους ανοχής! Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται η λειτουργία τους σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από εκκλησίες και σχολεία. Ο δ ήμαρχος ισχυρίζεται ότι θα αυξήσει την απόσταση αυτή στα 600 μέτρα. Ομως δεν υπάρχει σημείο σε ολόκληρη την περιοχή χωρίς σχολεία και εκκλησίες στα όρια της ακτίνας αυτής».

δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου