Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΩΛΕΙΤΑΙ PARTY ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΠΩΛΕΙΤΑΙ

PARTY ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα των εργαζόμενων
«Το ψωμί των εργαζομένων»

ΑΝΑΘΕΣΗ για Φύλαξη του κτιρίου του νέου Δημαρχείου 80.000 ευρώ.
ΑΝΑΘΕΣΗ για καθαρισμό του νέου Δημαρχείου 80.000 ευρώ .
ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ για κλάδεμα, διαμορφώσεις θάμνων, κοπής
δένδρων κ.λ.π. 140.000 ευρώ.
ΑΝΑΘΕΣΗ της αφής κανδηλιών του κοιμητηρίου με αποτέλεσμα την αύξηση
σε 25% της δαπάνης για τους δημότες .
Σε παράδεισο των ιδιωτών και των εργολάβων εξελίσσεται ο Δήμος Περιστερίου με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης .
Αγνοώντας το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αγνοώντας ακόμα και την θέληση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράζεται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδρια παραχωρεί μία μία αρμοδιότητες από τις οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες με αποτέλεσμα η υπερκοστολόγιση
να πέφτει στις πλάτες των Δημοτών και των εργαζομένων .
Στα θέματα της Δημαρχιακής Επιτροπής διαβάσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν αναθέσεις οργανωμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες ( Φύλαξη νέου Δημαρχείου, καθαρισμός νέου Δημαρχείου ,ανάπτυξη Πρασίνου ποσού 240.000 ευρώ.
Έχουν προηγηθεί βέβαια και άλλες αναθέσεις σε εργολάβους που αφορούν το πράσινο και την αφή κανδηλιών.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει για μας τους εργαζόμενους και χωρίς να περιμένουμε απάντηση είναι ποιος θα πληρώσει την ιδιωτική εταιρεία για την φύλαξη του νέου Δημαρχείου και γιατί να γίνει αυτή η ανάθεση όταν ο Δήμος διαθέτει φύλακες κτιρίων και Δημοτική Αστυνομία .
Ποιος θα πληρώσει την ιδιωτική εταιρεία για τον καθαρισμό του νέου Δημαρχείου όταν διαθέτει προσωπικό στην Διεύθυνση Καθαριότητας.
Ποιος θα πληρώσει το κλάδεμα των δένδρων 40.000 ευρώ σε εργολάβους και η αποκομιδή των κλαδιών ( που είναι και το πιο δαπανηρό κομμάτι από το κλάδεμα των δένδρων )γινότανε από μηχανήματα και εργάτες του Δήμου .
Γιατί ο Δήμος απέλυσε 40 εργαζόμενους αορίστου χρόνου από την Διεύθυνση Πρασίνου το καλοκαίρι του 2007 και σήμερα επικαλείται έλλειψη προσωπικού.
Εμείς ξέρουμε τις απαντήσεις έχουμε και τις λύσεις .
Η τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους του Δήμου μας για ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων απέναντι σ’αυτή την πολιτική, ημέρα με την ημέρα μηδενίζεται και οι ψίθυροι γίνονται μουρμούρες και οι μουρμούρες κραυγές και οι κραυγές ποτάμι αγανάκτησης που θα αποδώσει στον καθένα αυτό που του αναλογεί .
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, να πάρει θέση για όλα τα παραπάνω και όχι κουνώντας καταφατικά ή αρνητικά το κεφάλι
του κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών .
Ο Δήμος επέλεξε την εύκολη αλλά και συνάμα προσωρινή λύση δηλαδή να υπερδανείζεται και τα λεφτά όλα για τους ιδιώτες – εργολάβους .
Εμείς προτείνουμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επανάσταση των υπηρεσιών που σήμερα υπολειτουργούν .
Αυτό άλλωστε είναι το πάγιο αίτημα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου