Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστέρι 31.3.2009ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κο Αλέξιο Σταυρούλια.

[Να αναγνωσθεί πριν την έναρξη της συζήτησης και να κατατεθεί στα πρακτικά]


Κύριε πρόεδρε,

Πριν από τρείς μήνες με ικανοποίηση δεχθήκαμε την υπόδειξή σας στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Με την ελπίδα ότι θα αναβαθμίζατε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, την οποία απαξίωσε τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Παχατουρίδη, υπερψηφίσαμε την υποψηφιότητά σας.
Δυστυχώς οι τελευταίες ενέργειές σας διαψεύδουν τις ελπίδες μας!
Πρίν από δέκα ημέρες με μία πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά της πόλης μας πρωτοβουλία σας, ζητήσατε από το σώμα να καταδικάσει δράση πολιτικού κόμματος που στηλίτευε τις πολιτικές του δημάρχου σας για τους οίκους ανοχής .Αυτή σας η ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης σκοτεινές εποχές που όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί , αποδοκιμάστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Σήμερα με μια επίσης πρωτοφανή ενέργειά σας, ορίζετε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το πολύ σοβαρό θέμα του εμπορικού συλλόγου της πόλης, την οποία σας την επέβαλε η αντιπολίτευση στο σύνολό της, στις τρείς το μεσημέρι σε ώρα δηλαδή που γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν να παρευρεθούν λόγω εργασίας, αλλά και αρκετοί από τους εμπόρους για τον ίδιο λόγο.
Επί έξη χρόνια η διοίκησή σας έχει εγκαταλείψει τον εμπορικό κόσμο της πόλης στην «τύχη του» και σήμερα που θα έπρεπε να διευκολύνετε τους συναδέλφους και τους εμπόρους να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση που είναι από τις πιο κρίσιμες της περιόδου προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις που θα δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα, επιλέξατε προφανώς κατ εντολή του δημάρχου σας να υποβαθμίσετε την συνεδρίαση, διότι δεν αντέχετε την κριτική, δεν αντέχετε την παρουσία των δημοτών και βέβαια δεν θέλετε να δώσετε ουσιαστικές λύσεις.
Για τις ενέργειές σας αυτές βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω στο δημοτικό συμβούλιο και στον λαό του Περιστερίου και να σας υπενθυμίσω ότι από την θέση σας πρέπει να υπηρετείτε το δημοτικό συμβούλιο και την πόλη . Είσαστε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Παχατουρίδη.
Ο προκάτοχός σας κ. Βλάσσης σεβόμενος το αξίωμα και υπακούοντας στην συνείδησή του όταν του ζητήθηκε να τα παραβιάσει,προς τιμή του, παραιτήθηκε.
Θέλω να πιστεύω ότι θα επανορθώσετε σύντομα και ότι σεβασθείτε τον θεσμό.
Σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση μας σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Κώστας Λαλένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου