Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Το Εφετείο Αθηνών αθώωσε τους Θ.Δημητρακόπουλο και Ε.Απολλωνάτο Για τις 34 πλατείες του Δήμου Περιστερίου

Απόφαση κόλαφος για την Ιερά Μονή Λαμίας.Η υπόθεση, που είχε καταντήσει σίριαλ, ξεκίνησε από τις 26 Ιανουαρίου, ενώ πριν είχε αναβληθεί περίπου έξι φορές, έλαβε τέλος τη Μεγάλη Δευτέρα Ί3 Απριλίου 2009 στο Εφετείο Αθηνών.
Κατηγορούμενοι ως γνωστόν ήταν ο πρώην δήμαρχος κ. Θ. Δημητρακόπουλος και
ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ε. Απολλωνάτος, για παράβαση καθήκοντος. Τη μήνυση
είχε υποβάλλει ο μητροπολιτικός ναός "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" της Λαμίας,
γιατί δεν συναίνεσαν σε αίτηση τους, να προβούν στην αποδέσμευση των 34 πλα
τειών της πόλης μας, στις περιοχές Κηπούπολης, Χρυσούπολης, Αγίου Βασιλείου και
να δώσουν εντολή στην τεχνική υπηρεσία του δήμου να συντάξει πράξη αναλογι-
ομού για να εισπράξει η Ι.Μονή το τίμημα

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων είχαν οι τρεις δικηγόροι υπεράσπισης κ. Κώστας Σιουρούνης, Θωμάς Βουγιούκας και Βαγγέλης Κουρής, που τόσο με τις ερωτήσεις τους στους μάρτυρες κατηγορίας όσο και με τις αγορεύσεις τους κατέρριψαν όλο το κατηγορητήριο.
Η αθώωση των κ. Θ. Δημητρακόπουλου και Ε. Απολλωνάτου, είναι νίκη του Περιστερίου γιατί ουσιαστικά κατηγορούνταν γιατί υπερασπίστηκαν τις πλατείες της
πόλης μας, τους χώρους αναψυχής και ξεκούρασης, υπερασπίστηκαν την ίδια την «ανάσα» των Περιστεριωτών, γι' αυτό το Περιστέρι πρέπει να τους τιμήσει.
Παρήγορο είναι ότι την τελευταία μέρα της δίκης, τη Μεγάλη Δευτέρα, και ήταν πράγματι ΜΕΓΑΛΗ, έδωσε το παρών σημαντικός αριθμός Περιστεριωτών.
Η απόφαση αυτή του Εφετείου αποτελεί « κόλαφο» για τους μηνυτές της Ι.Μονής και αποδεικνύει ότι τα Ελληνικά δικαστήρια αποδίδουν δικαιοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου