Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Πολιτικό ατόπημα στο Περιστέρι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Υπεράνω κομμάτων… αλλά τελικά, υπεράνω όλων η ΝΔ.
Αυτό είναι προφανώς το σκεπτικό του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί το πολιτικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης την 25η Μαρτίου.
Ο δήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, διατείνεται ότι δεν ενστερνίζεται τις πολιτικές απόψεις κανενός κόμματος και είναι έξω από τις γραμμές των πολιτικών φορέων, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Συγκεκριμένα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκαν από τη ΝΔ η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και από το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από τα μεγάφωνα όμως, η διοίκηση Παχατουρίδη, γνωστοποίησε την παρουσία μόνο του στελέχους της ΝΔ. Αγνόησε τα δυο προβεβλημένα και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής και υπουργός. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην ευρωβουλευτής, κατέχει βουλευτική έδρα στη Β! εκλογική περιφέρεια.
Είναι αόρατοι κ. δήμαρχε; Γιατί δεν γνωστοποιήθηκε η παρουσία τους; Δύο μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, δημοκρατικά εκλεγμένα τιμούν την πόλη μας με την παρουσία τους. Γιατί αναφέρθηκε μόνο η κ. Παπακώστα; Κανείς δεν είδε την κ. Ξενογιαννακοπούλου όταν κατέθεσε στεφάνι; Την είδε όλος ο κόσμος εκτός από εσάς;
Είναι πολιτικό ατόπημα του ίδιου του δημάρχου και αφήνει μελανά σημάδια στην ιστορία της πόλης μας.
Ο δήμαρχος, για πολλοστή φορά, από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου των τοπικών και κεντρικών στελεχών της ΝΔ στην πόλη μας, δεν διστάζει να προσβάλλει ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο δυο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προβάλλει τα στελέχη του κόμματός του.
Η στάση του όμως, προσβάλλει το σύνολο των Περιστεριωτών και την ιστορία της πόλης.
Και ας μην σπεύσει κανείς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με τον ισχυρισμό ότι ευθύνεται η εκφωνήτρια, γιατί πλάι της βρισκόταν η αντιδήμαρχος, που είχε την ευθύνη του τελετουργικού και άρα όφειλε να γνωρίζει τους επίσημους ή να επανορθώσει άμεσα, κάτι που δεν έπραξε ούτε μετά και από τις συστάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Λαλένη.
Να υπενθυμίσουμε ότι και στην αντίστοιχη εορτή της 28ης Οκτωβρίου, όλως… τυχαίως, η εκφωνήτρια «ξέχασε» να αναφέρει και πάλι τον Απόστολο Κακλαμάνη.
Δύο συμπτώσεις κάνουν ένα γεγονός

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ω… ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»


Eγγραφο των ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου υγείας επιβεβαιώνει καταγγελίες του Συλλόγου για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του γκαράζ και του νεκροταφείου. Τα κτίρια από αμίαντο, η μη ορθολογική διαχείριση τον απορριμμάτων, η έλλειψη αποδυτήριων για τους εργαζόμενους, η παράτυπη λειτουργία του πλυντηρίου, και ακόμη –ακόμη η στέρηση άδειας λειτουργίας ολοκλήρου του γκαράζ. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά είχαμε και τις καταγγελίες στο Τμήμα Αλλοδαπών από την πλευρά των εργαζομένων, επιστολή διαμαρτυρίας από σχολικό φύλακα, για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και που αποτέλεσε αφορμή ο Σύλλογος να αποκλείσει τα γραφεία αλλοδαπών για διαμαρτυρία. Βέβαια στην παρέμβαση που έκανε ο Σύλλογος στο δημοτικό συμβούλιο, η αρμόδια αντιδήμαρχος κυρία Κορόγιαννη παραδέχτηκε τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα του γραφείου αλλοδαπών και υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά, όπως και πριν τρία χρόνια από τον κ. Λύκο, ότι θα μεταφερθούν σύντομα. Δημοσιεύουμε και το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, και την επιστολή του συναδέλφου σχολικού φύλακα.
Τα έγραφα δημοσιεύονται στην συνέχεια


ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ω΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Όταν μία ομάδα ανθρώπων που έχουν χάσει τη δουλειά τους για τον ένα ή τον άλλο λόγο και είναι παραγωγικοί μεν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης δε, και βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που αιωρείται επάνω τους σαν Δαμόκλειο Σπάθη , τότε γίνονται ΘΗΡΙΑ ανήμερα στην κοινωνική αδικία, την κρατική αδιαφορία και το αβέβαιο μέλλον . Είναι όμως ενωμένοι , με ένα κοινό σκοπό που είναι ο ορατός και απόλυτος στόχος τους, δηλαδή η εργασία !. Από αυτήν αντλούν όλοι την κοινωνική τους ισορροπία και την προσωπική τους αξιοπρέπεια .
Ενωμένοι από την αρχή του προγράμματος οι Σχολικοί Φύλακες αγωνίστηκαν ώστε να πετύχουν η προτεινόμενη απασχόληση τους να γίνει μόνιμη εργασία .Αυτό το κατάφεραν μετά από πεντέμισι (5 ½) χρόνια μαζικών αγώνων αλλά και συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου τους που δεν ήταν τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από σταθερή εργασία σε ένα χώρο ευαίσθητο , αυτό των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Μετά από κοινωνική απαίτηση της σύγχρονης κοινωνίας δημιούργησαν το θεσμό του Σχολικού Φύλακα .
Στο διάστημα αυτό των πεντέμισι χρόνων , που μεσολάβησε μέχρι την οριστική τοποθέτηση τους, προσέφεραν πολλά στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τους λειτουργούς της παιδείας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , σε αγαστή συνεργασία πάντοτε μαζί τους , και αυτό επειδή σχεδόν όλοι είμαστε γονείς και γνωρίζαμε τα προβλήματα στα σχολεία.
ΜΕ Προεδρικό Διάταγμα περάσαμε στους Δήμους που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης και λειτουργούμε με συνέπεια στο χώρο εργασίας μας , που είναι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Η αλήθεια είναι , ότι ακόμα και σήμερα μετά από δυόμισι (2 ½) χρόνια σαν Δημοτικοί Υπάλληλοι τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, όμως στα δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο φαίνεται ότι υστερούμε και εξηγούμαι προς αποφυγή παρεξηγήσεων .
Παραδείγματος χάριν :
1) Είμαστε η μόνη ομάδα εργαζομένων στο Δήμο , που φέρουμε μαζί μας ένα bipper , με το οποίο τσεκάρουμε συνεχώς τα διάφορα σημεία ελέγχου του σχολείου , από την αρχή της βάρδιας μας και κάθε δίωρο για να βεβαιώσουμε την παρουσία μας στο φυλασσόμενο χώρο , που μας τοποθέτησαν οι υπεύθυνοι του Δήμου.
2) Απολαβές σε είδη που παρέχονται από την υπηρεσία σε άλλους συναδέλφους από τον Δήμο , δηλαδή γάλατα , το έτος 2007 δεν πήραμε καθόλου και το έτος 2008 πήραμε΄΄ χαριστικά ΄΄τη μισή ποσότητα που αναλογεί στον καθένα μας .
3) Για να πάρουμε την κανονική μας άδεια ( έπειτα από 5 ½ χρόνια στέρφα , βλέπε πρόγραμμα ) πρέπει πρώτα να παίρνουμε άδεια από τον Διευθυντή του Σχολείου που είμαστε και κατόπιν να την εγκρίνει ο αρμόδιος Προϊστάμενος αν και διοικητικά ανήκουμε στον Δήμο και όχι στο Υπουργείο Παιδείας.
4) Ενώ υπάρχει συγκεκριμένο Καθηκοντολόγιο ορισμένο και σταλμένο στους Δήμους από το ΥΠΕΣΔΑ που καθορίζει ακριβώς τα καθήκοντα μας , αναγκαζόμαστε να εκτελούμε πολλές φορές χρέη επιστάτη , ακόμη και τα Σάββατα ( διαγωνισμοί ΑΣΕΠ ), άλλοτε επιβεβλημένα , για να μη ταραχτούν οι σχέσεις μας με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων , με ότι συνεπάγεται.
5) Έγγραφο συγκεκριμένο που αναγράφονται οι ζημιές , τα συμβάντα και οι παρατηρήσεις καταργήθηκε αυτομάτως με την πρόσληψη μας στον Δήμο.
Μετά από όλα αυτά ΔΙΚΑΙΩΣ αναρωτιόμαστε εάν εμείς οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Περιστερίου είμαστε Υπάλληλοι Β΄ Κατηγορίας , ενώ εξ ορισμού είμαστε Α΄( Π.Δ. 164/2006) και εάν ο Δήμαρχος γνωρίζει όντως τα ανωτέρω……..
Καλό θα ήτανε να μας καλούσε η γραμματέας του για να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα μας όπως έκανε παλαιότερα σαν αντιπολίτευση κάτι που δεν κάνει τώρα που έγινε Δήμαρχος .
Σχολικός Φύλακας – Δημοτικός Υπάλληλος Β΄ Κατηγορίας

ΣΕΥΥΠ
Τομέας Υγειονομικού & Φαρμακευτικού Ελέγχου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Από τον έλεγχο που διενεργήσαμε στο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Βασιλείου 62 και στο χώρο του κοιμητηρίου του Δήμου σας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 86/16-1-2009 εντολή του Γεν. Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., προέκυψαν οι ακόλουθες παρατηρήσεις:
1. Ο χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων είναι αρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου από το 1981.
2. Οι εργαζόμενοι κατά την εργασία τους στο χώρο δεν φορούσαν τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας.
3. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν τους χορηγούνται όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας
4. Έχουν συμβεί εργατικά ατυχήματα αλλά δεν τηρείται βιβλίο Ατυχημάτων.
5. ΣΤΟ χώρο στάθμευσης υπάρχουν κτίρια που φέρουν πλάκες αμιάντου.
6. Οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι στο κοιμητήριο δεν ενημερώνονται και δεν εκπαιδεύονται στη διαχείριση των μολυσματικών παραγόντων.
7. Δεν διενεργούνται οι προβλεπόμενοι από την νομοθεσία εμβολιασμοί και ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων.
8. Ο χώρος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία αποδυτήρια εργαζομένων, ιματιοφυλάκια και ντουζ.
9. Εντός του χώρου στάθμευσης πίσω από το πλυντήριο απορριμματοφόρων: γίνεται μεταφόρτωση απορριμμάτων και πλένονται τα οχήματα καθαρισμού των δρόμων (βούρτσες) χωρίς να υπάρχει σύστημα απορροής υδάτων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινής εστίας από τα ύδατα και τη λάσπη που διαχέεται στον περιβάλλοντα χώρο.
10. Τα σταγονίδια από το πλυντήριο των απορριμματοφόρων χημάτων διασπείρονται στον περιβάλλοντα χώρο λόγω μη παρξης προστατευτικού καλύμματος στην είσοδο του.
11. ΣΤΟ χώρο στάθμευσης δεν υπάρχει σύστημα απορροής των νερών (πλύσεως κ.λ.) προς φρεάτια δαπέδου και αποχετευτικό σύστημα με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν στο δρόμο.
12. Το δάπεδο του εν λόγω χώρου παρουσιάζει κλίση και η λάσπη που μεταφέρεται από τα οχήματα σε συνδυασμό με ερά πλύσεως ελλοχεύουν κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.
ΟΙ Β΄ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΕΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ ΣΚΡΕΜΠΟΥ


Απάντηση στην κακοήθεια
ΚΑΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τ
ο ότι η έκδοση της εφημερίδας θα ενοχλούσε την Διοίκηση του Δήμου το περιμέναμε, αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι θα χρησιμοποιούσε κάποιους αξιολύπητους « συναδέλφους » με δέλεαρ το νυχτερινό επίδομα και τις υπερωρίες, να μοιράζουν αυτά τα εμετικά και ανυπόγραφα κείμενα.
Προσωπικά, εάν δεχθώ τις προτροπές συναδέλφων να μην απαντήσω σε απολίτικα κείμενα, τότε θα έχω διαπράξει με την σιωπή μου μεγαλύτερη απολίτικη ενέργεια.
Από όλα λοιπόν τα κείμενα, πρόστυχα, εμετικά και άλλα «σοβαρά», εγώ επιλέγω να απαντήσω στα τελευταία.
Σε μια Δημοκρατία συνάδελφοι, που οι πάντες και τα πάντα χωρούν και εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους και ο καθένας μας έχει την ατομική του ευθύνη , υπάρχουν και κάποιοι θέσφατοι κανόνες που κανείς δεν μπορεί να υποτιμά και να απαξιώνει, αυτοί λοιπόν οι κανόνες λέγονται «θεσμοί».
Είναι γνωστό ότι η Δημοκρατία μας έχει τρείς βάσεις: Κοινοβούλιο - Αυτοδιοίκηση-Συνδικαλισμός. Το Κοινοβούλιο να νομοθετεί, η Αυτοδιοίκηση για την άμεση εξουσία και συμμετοχή του Πολίτη και ο Συνδικαλισμός για τον διαμαρτυρικό και συνάμα διεκδικητικό του ρόλο.
Τρείς βάσεις με διακριτούς ρόλους. Όποια όμως βάση εκλείψει, τότε έχουμε άνομες εξωθεσμικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα την κατάλυση της Δημοκρατίας. Την ελλειμματική λειτουργία όμως μιας βάσης την διορθώνουμε μέσα από την κριτική - την θέση - την αντίθεση και τέλος με την κορυφαία στιγμή, την στιγμή της επιλογής της πολιτικής και των προσώπων.
Έκανα αυτή την σημείωση για να καταδείξω πόσο λάθος και πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η διαδικασία της ισοπέδωσης και της απαξίωσης. Εάν εφαρμοστεί στο κομμάτι που μας αφορά, στον Συνδικαλισμό, οι θέσεις των Προέδρων, των Γραμματέων και των μελών είναι αιρετές και μετακλιτές.
Αυτοί που μένουν και απαιτούν σεβασμό είναι οι θεσμοί και θεσμός είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και ανοιχτό είναι σε οποιαδήποτε κριτική αλλά πάντα μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες.
Επιστρέφοντας στο θέμα, θα απαντήσω σε σημεία που θεωρώ ότι χρειάζεται διότι άπτονται της λειτουργίας του θεσμού. Λέω λοιπόν στον ανώνυμο ή στους ανώνυμους «συναδέλφους».Χρησιμοποιούμε όντως τα χρήματα των εργαζομένων για την έκδοση της εφημερίδας και η οποία σκοπό έχει να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. Εάν θεωρείτε ότι τίποτε από αυτά που δημοσιεύουμε δεν συμβαίνουν τότε, ναι ασκούμε μια άδικη κριτική απέναντι στην Διοίκηση. Απαντήστε όμως, ζούμε σε άθλιες συνθήκες στο Γκαράζ; ‘Εχουν να γίνουν εμβόλια και εξετάσεις και υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης κάμποσα χρόνια; Ιδιωτικοποιούνται οργανωμένες υπηρεσίες στον Δήμο; Υπάρχουν άθλιες συνθήκες στο τμήμα Αλλοδαπών; Αντιμετωπίζονται οι φύλακες σχολείων σαν εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας; Είναι υπεράριθμοι από πλευράς παιδιών και συνάμα τραγική έλλειψη εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Καταβάλανε το επίδομα στους χειριστές Η /Υ;
Υπάρχει το αίτημα του Συλλόγου σε αναμονή για συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο από τις 5 Φλεβάρη;
Εάν λοιπόν όλα τα παραπάνω όντως συμβαίνουν, τότε καλά κάνουμε και τα δημοσιεύουμε και θα συνεχίσουμε, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων.
Ένα ερώτημα όμως έρχεται αυτόματα στο μυαλό μου. Εσείς ρε «συνάδελφοι»,που βρίσκετε τα λεφτά και τυπώνετε σχεδόν καθημερινά την φυλλάδα σας; Μήπως από τα νυχτερινά και τις υπερωρίες ή έχετε κρυφούς χρηματοδότες; Και ο νοών νοείτω!
Για εσάς τους «ανώνυμους», εάν ζούσαμε στην αρχαία Σπάρτη δεν θα γλιτώνατε από τον Καιάδα, όμως η σύγχρονη Δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε με πολύ αίμα και αγώνες, σας πέταξε ήδη στον σύγχρονο Καιάδα της απομόνωσης ,της περιφρόνησης και της απαξίωσης. Όμως ένα να κρατήσετε: ακόμη και για την δική σας ποιότητα «ανθρώπου » υπάρχει χώρος στην εφημερίδα για να εκφραστείτε, χωρίς βέβαια να ασχολείστε με τα απόκρυφα μέρη του σώματος σας και όχι με την ανωνυμία σας. Μόνο οι αρουραίοι βρίσκονται στο σκοτάδι και στους υπονόμους. Οι άνθρωποι ζουν στο φως και στον καθαρό αέρα.
Ολοκληρώνοντας την σκέψη μου, εντύπωση προκαλεί η ένοχη σιωπή της Διοίκησης, πως είναι δυνατόν να μοιράζονται γραφείο - γραφείο και να αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων αυτά τα ανώνυμα και εμετικά κείμενα που στο τέλος -τέλος θίγετε και προσβάλλεται το Δ.Σ. των εργαζομένων και δεν έχει δώσει εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).
Τέλος, «συνάδελφοι», σας λέω ότι τον διάλογο μαζί σας θα τον ακολουθήσω πλέον μόνο μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις ,όπου θα έχουν ουσία και θα δημιουργήσουν θέσεις, εφόσον βέβαια αντέχετε στον διάλογο ή παραβρεθείτε και σε καμία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΟΡΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΓΚΑΡΑΖ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σ
υνάδελφοι, μέσα από αυτό το άρθρο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του πρασίνου, και της καθαριότητας, συνεχίζουν να στεγάζονται και να λειτουργούν σε χώρο πρασίνου, με αποτέλεσμα να μην έχουν άδεια πολεοδομική. Έτσι αυτοί οι χώροι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 16/1996 που ορίζει τους ελάχιστους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία (τα κτίρια που στεγάζουν χώρους εργασίας πρέπει να έχουν δομή, στερεότητα, αντοχή και ευστάθεια. Να έχουν κατασκευασθεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Εκτός του ανωτέρω, και ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με εξόδους κινδύνου, πυρασφάλεια, και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κ.τ.λ. Η νομοθεσία που προβλέπεται για την υγιεινή σε ένα τέτοιο χώρο καταστρατηγείται. Έπρεπε να υπάρχουν αποδυτήρια τα οποία θα παρέχουν ατομικά ντουλάπια για την φύλαξη των ρούχων του κάθε εργαζόμενου και σε περίπτωση που τα ρούχα εργασίας έρχονται σε επαφή με μολυσματικά υλικά, επικίνδυνες ουσίες και άλλα θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστός χώρος φύλαξης και να γίνεται καθημερινά η πλύση τους, ώστε οι εργαζόμενοι να τα βρίσκουν καθαρά την επόμενη ημέρα. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν και κατάλληλα λουτρά (ντους) στη διάθεση των εργαζομένων.
Η μη τήρηση αυτών τον νόμων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας αλλά και αυτή των οικογενειών μας, από τη στιγμή που λόγω του χώρου και του είδους της εργασίας γινόμαστε φορείς παθογόνων μικροβίων. Καλές οι δαπάνες για τον εξωραϊσμό της πόλης αλλά τι να της κάνεις εάν δεν υπάρχουν ζωντανοί και υγιείς εργαζόμενοι και πολίτες να τις χαίρονται.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΕΚΙΟΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου Ξαναρχίζει η δίκη για τις 34 πλατείες που διεκδικεί από τον δήμο Περιστερίου η Ι.Μονή Λαμίας

Η δίκη για τις 34 πλατείες τις πόλης μας που διεκδικεί η Ιερά Μονή «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λαμίας ξαναρχίζει στις 18 Μαρτίου 2009 ,στο Εφετείο Αθηνών,2ος όροφος, αίθουσα Δ100Β, ώρα 9πμ
Κατηγορούμενος είναι ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου Θόδωρος Δημητρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Ευαγ.Απολλωνάτος.
Είναι καθήκον και ανάγκη να παρακολουθήσουν την δίκη όχι μόνο οι αρχές της πόλης, οι φορείς και οι σύλλογοι αλλά και οι δημότες- και αυτό είναι ευθύνη του δημάρχου-.
Πρέπει η αίθουσα του δικαστηρίου νάναι γεμάτη από πολίτες γιατί η δίκη δεν αφορά μόνο τον πρώην δήμαρχο αλλά ολόκληρη την πόλη.
Ελπίζουμε η απόφαση του δικαστηρίου να είναι αθωωτική για το καλό της πόλης μας.

Κώστας Λαλένης

Τα σκάνδαλα στην υγεία δεν έχουν τέλος! 7-Μαρ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ


Από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, επιστροφές, κα).
Αποτέλεσμα της είναι η ταλαιπωρία και η μη εξυπηρέτηση των ασθενών, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς και όλα αυτά προς όφελος των ιδιωτών!
Οι πολλές καταγγελίες επί του θέματος οδήγησαν στο να γίνει Ε.Δ.Ε. όπου και θριάμβευσε η γαλάζια συγκάλυψη αφού «εξαφανίστηκε» μια ολόκληρη παράγραφος του πορίσματος της Ε.Δ.Ε..
Για το λόγου το αληθές, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, αφού έλαβε το Πόρισμα Ε.Δ.Ε., στάθμισε τα περιγραφόμενα στην Ε.Δ.Ε. αποδεικτικά στοιχεία και διέταξε εγγράφως (σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο στο τέλος):

1. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. με τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία στον Εισαγγελέα, εκτός από τη παράγραφο 3.3. των προτάσεων του πρώην Επιθεωρητή, που αφορούσε τα πειθαρχικά παραπτώματα του Γενικού Επιθεωρητή και τριών (3) Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για απόπειρες χειραγώγησης και συγκάλυψης της υπόθεσης ΕΚΑΒ.
2. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στους αρμόδιους φορείς, που είναι πειθαρχικοί προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων, ΟΜΟΙΩΣ χωρίς τις παραπεμπτικές προτάσεις παραγράφου 3.3.
3.-Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., για τον υπολογισμό, σε συνεργασία με τον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας του ΕΚΑΒ, της ΖΗΜΙΑΣ την οποία υπέστη το δημόσιο, από την μη περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων.

Το έγγραφο αυτό, μαζί με τα δύο έγγραφα του Αβραμόπουλου προς τον Ρακιντζή Λ. και προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στο θάψιμο της υπόθεσης του ΕΚΑΒ.

Ενώ η σαπίλα και η διαφθορά έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. σε πλήρη εξαθλίωση, οι κυβερνώντες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χωρίς να συγκινούνται ακόμη και από τους 4 θανάτους συνανθρώπων μας οι οποίοι προέκυψαν από την μη επίλυση του προβλήματος!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. www.epikairo.gr

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ MIX. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΙΣ 7.3.09 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

“Η ενημέρωση του πολίτη, η εμπιστοσύνη του και η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όταν οι πολίτες απογοητεύονται και αποστασιοποιούνται, η πολιτική γίνεται ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις συμφερόντων” Μ.Καρχιμάκης


Πέντε μόλις χρόνια διακυβέρνησης από την Ν.Δ. ήταν αρκετά για να βιώσει η χώρα την μεγαλύτερη εθνική, οικονομική, κοινωνική
Θεσμική ,αξιακή και πολιτική κρίση της νεότερης ιστορίας της.
Μια κρίση την οποία αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης
Την τροφοδότησαν στην προσπάθειά τους να επανιδρύσουν το κράτος όπως αυτοί το εννοούσαν, το κράτος λάφυρο, την γαλάζια πελατειακή τους Δημοκρατία.


Στις αιτίες της κρίσης περιλαμβάνονται, η δημιουργία ενός κράτους που δεν τηρεί το ίδιο τους νόμους του, μια κοινωνία που ανέχεται την παραβίαση κάθε είδους κανονισμού μια νεολαία που έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα στοιχειώδη της καθημερινότητας.
Σκάνδαλα υποκλοπών, που δεν υπάρχει διαλεύκανσή τους, ανίεροι άνθρωποι του κλήρου που «παίζουν» με κρατική γη που εξοπλίζουν τα μοναστήρια τους μετατρέποντάς τα σε πρότυπα πολυεθνικών εταιρειών, γραφειοκράτες που περιμένουν χρηματικά δώρα για συνηθισμένη παροχή υπηρεσιών, πολιτικοί που παίρνουν μίζες σε κρατικά συμβόλαια, δήμαρχοι που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα για ίδιο όφελος.

Σε καμιά χώρα της Ευρώπης οι νέοι δεν έχουν να διανύσουν τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες τους και στην πραγματικότητα όσο στην Ελλάδα. Αυτή την απόσταση υπόσχεται να καλύψει το κίνημά μας.


Οι χειρισμοί από την σημερινή πολιτική εξουσία, όχι μόνο των θεμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και εκείνων με τα ομόλογα και τους «κουμπάρους», με την ακρίβεια και την ασυδοσία στην αγορά, με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των θεμάτων Υγείας και Παιδείας ανέδειξε την βαθειά κοινωνική κρίση. Αυτή την κοινωνική κρίση υπόσχεται να αμβλύνει το κίνημά μας

Αναμενόμενο ήταν να οργιστούν οι πολίτες και πρώτες οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα νέα παιδιά, οι άνεργοι που εξωθούνται στο περιθώριο και την απόγνωση, η άμοιρη γενιά των 700 ευρώ, την οποία εκμεταλλεύεται η απληστία. Οι φοιτητές των σπουδών χωρίς προοπτική, οι μαθητές της αβεβαιότητας και των χαμένων ονείρων, οι πολίτες της εργασιακής ανασφάλειας και του καθημερινού άγχους, οι προδομένοι από τις ιδεολογίες που κατέρρευσαν και πήραν μαζί τους και τα όνειρά τους, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, οι πιστοί που έχασαν την πίστη τους από τις προκλήσεις των ρασοφόρων «Ρασπούτιν». Σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες υπόσχεται να «σκύψει» το κίνημά μας.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι, όλα όσα οικοδομήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια , γκρεμίστηκαν από την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουσθεί, να αναμετρηθεί και να ανατρέψει τα πανίσχυρα κατεστημένα συμφέροντα, και τις νοοτροπίες του συμβιβασμού, της συναλλαγής και της διαπλοκής γιατί πολύ απλά αυτά τα συμφέροντα την έφεραν στην εξουσία και αυτά υπηρετεί.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα ,σήμερα γιατί αύριο θάναι αργά. Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και τις λύσεις θα τις δώσει το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρός μας ο Γ.Παπανδρέου με μια του φράση προχθές στο Ζάππειο έστειλε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής. «Η κρίση αποτελεί ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό και προνοιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Είναι ευκαιρία να πούμε σε όσους πνίγουν της δυνατότητες της χώρας και του λαού, κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα».

1.Ελληνική φωνή παντού με αξιώσεις
2.Πράσινη ανάπτυξη
3.Παιδεία –πολιτισμός
4.Κράτος πρόνοιας
5.Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος ,ένα άλλο κράτος.
Είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι που έβαλε ο .Γ.Παπανδρέου για την ανοικοδόμηση του κράτους για την ανόρθωση της κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι,
Η η ελπίδα γεννιέται ξανά, η νίκη είναι κοντά, οι προσδοκίες ανατέλλουν, οι πολίτες εναποθέτουν τα όνειρά τους πάλι στο ΠΑΣΟΚ.
Ελάτε να γιγαντώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί με γνώμονα πάντα τις αρχές του κινήματός μας ώστε μια άλλη πατρίδα, μια άλλη κοινωνία, ένας άλλος κόσμος καλύτερος να προκύψει.
Το Περιστέρι τάσσεται πρώτο στον αγώνα γιατί το επιβάλλει η ιστορία του, οι αγώνες του και οι θυσίες του. Η πολιτική υπεροχή στην πόλη μας και στην Δ.Αθήνα δίνει το μήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα.
Σε αυτόν τον αγώνα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα όλων των πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων και των προσώπων που την συγκροτούν και αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.
Καλό αγώνα εμπρός για την νίκη για την Ελλάδα των αξιών.

Τα αναδρομικά των εργαζόμενων του δήμου Περιστερίου

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα των εργαζόμενων
«το ψωμί των εργαζομένων»


Σε δύο δόσεις αποφάσισε η διοίκηση του δήμου Περιστερίου να καταβάλει στους εργαζόμενους τα αναδρομικά από την αύξηση των εξόδων κίνησης των σαράντα ευρώ μηνιαίως για το 2008, αγνοώντας την πρόταση του Συλλόγου για την εφάπαξ καταβολή του, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι τα 480 ευρω που αναλογούν για κάθε εργαζόμενο είναι πολλά.
Εμείς ρωτάμε τον Δήμαρχο, παραμονές του Πάσχα του 2008 μετά την μεγάλη μας απεργία , και όταν ο Σύλλογος ζήτησε οι περικοπές των 700 περίπου ευρω που αναλογούσαν σε κάθε απεργό να παρακρατηθούν σε δόσεις, γιατί αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι απεργοί να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις οικογένειες τους με το ποσό των 30 ευρω.
Το θυμάσαι Δήμαρχε??




Ι,Μ.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Δημοκράτες και Δημοκράτισσες,
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι κοντά σας
Και θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου μας, του Γιώργου Παπανδρέου
Φέρνω, λοιπόν, τους χαιρετισμούς της πατρίδας μου της Κρήτης
και εύχομαι από την καρδιά μου,
Με τους βουλευτές σας, με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που έδωσαν και θα δώσουν τη μάχη,
Με όλους εσάς,
Στις επόμενες εκλογές η Β’ Αθήνας να μας ξεπεράσει στην Κρήτη,
να δώσει το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής,
της Νίκης και της Προόδου.

Απόψε, λοιπόν, από εδώ στο Περιστέρι.
Ενώνουμε τη φωνή μας
Ενώνουμε τη δύναμή μας
Με την ψυχή και το συναίσθημα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης,
Ανταποκρινόμαστε στο διαχρονικό προοδευτικό δημοκρατικό χρέος μας.
Να βρίσκουμε τον τρόπο και τη δύναμη να αγωνιζόμαστε,
όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις,
Όσο δυσοίωνες κι αν είναι οι προβλέψεις,
Όση ζημιά κι αν έχει κάνει στην Πατρίδα μας αυτή η Κυβέρνηση
του Πακτωλού Σκανδάλων,
Της Ατιμωρησίας και του Μηδενικού Έργου.
Να τολμάμε να επιμένουμε στην πολιτική της αλήθειας και της ανθρωπιάς!

Kαι με οδηγό τις ιδρυτικές μας αρχές
και τα διαχρονικά οράματα μας
όπως εκφράστηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου,
και όπως σήμερα εκφράζονται με ένα ριζοσπαστικό πνεύμα,
και με μια βαθιά δημοκρατική ευαισθησία ,
από τον Πρόεδρό μας τον Γιώργο Παπανδρέου,
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Τον Αγώνα των Ιδεών και των Οραμάτων,
τον Αγώνα απέναντι στον Αυταρχισμό, την Υποκρισία, την Αυθαιρεσία,
Συνεχίζουμε τον αγώνα της Δημοκρατίας,
της Δημοκρατίας και της Ελπίδας απέναντι στη Μιζέρια και την Παραίτηση, που επιβάλει η σημερινή Δεξιά.

Η Δεξιά που δεν αλλάζει,
Η αυταρχική Δεξιά, που οι παλαιότεροι δεν ξέχασαν ποτέ
Και οι νεώτεροι βιώνουν για πρώτη φορά
Η Δεξιά που θέλει τον Έλληνα φοβικό, εξαρτημένο και ακρωτηριασμένο,
Η Δεξιά που σκόπιμα διχάζει την κοινωνία για να κρατηθεί στην εξουσία,
Που επιβάλλει το σκοτάδι του αυταρχισμού, της απαισιοδοξίας και του ατομισμού στην κοινωνία,
Που φθάνει στο σημείο να ψεκάζει με χημικά αγρότες,
ανθρώπους του μόχθου,
ηλικιωμένους,
ακόμα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
Αποδεικνύοντας ότι
Το μόνο κομμάτι του Κράτους που λειτουργεί είναι
οι Αερομεταφορές του ΚορυΑπόψε, λοιπόν, από εδώ στο Περιστέρι.
Ενώνουμε τη φωνή μας
Ενώνουμε τη δύναμή μας
Με την ψυχή και το συναίσθημα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης,
Ανταποκρινόμαστε
στο διαχρονικό προοδευτικό δημοκρατικό χρέος μας.
Να βρίσκουμε τον τρόπο και τη δύναμη να αγωνιζόμαστε,
όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις,
Όσο δυσοίωνες κι αν είναι οι προβλέψεις,
Όση ζημιά κι αν έχει κάνει στην Πατρίδα μας αυτή η Κυβέρνηση
του Πακτωλού Σκανδάλων,
Της Ατιμωρησίας και του Μηδενικού Έργου.
Να τολμάμε να επιμένουμε στην πολιτική της αλήθειας και της ανθρωπιάς!
……………………….
Kαι με οδηγό τις ιδρυτικές μας αρχές
και τα διαχρονικά οράματα μας
όπως εκφράστηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου,
και όπως σήμερα εκφράζονται με ένα ριζοσπαστικό πνεύμα,
και με μια βαθιά δημοκρατική ευαισθησία ,
από τον Πρόεδρό μας τον Γιώργο Παπανδρέου,
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Τον Αγώνα των Ιδεών και των Οραμάτων,
τον Αγώνα απέναντι στον Αυταρχισμό, την Υποκρισία, την Αυθαιρεσία,
Συνεχίζουμε τον αγώνα της Δημοκρατίας,
της Δημοκρατίας και της Ελπίδας απέναντι στη Μιζέρια και την Παραίτηση, που επιβάλει η σημερινή Δεξιά.
Η Δεξιά που δεν αλλάζει,
Η αυταρχική Δεξιά, που οι παλαιότεροι δεν ξέχασαν ποτέ
Και οι νεώτεροι βιώνουν για πρώτη φορά
Η Δεξιά που θέλει τον Έλληνα φοβικό, εξαρτημένο και ακρωτηριασμένο,
Η Δεξιά που σκόπιμα διχάζει την κοινωνία για να κρατηθεί στην εξουσία,
Που επιβάλλει το σκοτάδι του αυταρχισμού, της απαισιοδοξίας και του ατομισμού στην κοινωνία,
Που φθάνει στο σημείο να ψεκάζει με χημικά αγρότες,
ανθρώπους του μόχθου,
ηλικιωμένους,
ακόμα και τον Αρχηγ
δαλλού,
που μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς.

Με μόνη τους επιδίωξη τη μικροκομματική διάσωση του –κατά τα άλλα– καταλληλότερου,
Ψάχνουν άλλοθι στη «διεθνή κρίση».
Και δεν θα ξεχάσουμε τους υποκριτικούς θεατρινισμούς του Κώστα Καραμανλή,
για διαφάνεια,
εντιμότητα στη διαχείριση,
αρχές και αξίες,
σεβασμό των νόμων,
μηδενική ανοχή στη διαφθορά, στον κομματισμό, την ευνοιοκρατία, την ατιμωρησία, την κακοδιοίκηση.
Λέξεις και έννοιες που συγκινούσαν τότε την ψυχή του κάθε Έλληνα,
Και που η Κυβερνώσα Παράταξη είχε συνειδητά αποφασίσει να τις κακοποιήσει.

Είναι λοιπόν αυτός ο Πρωθυπουργός,
ο αρχηγός του ψεύδους.
Είναι ο ίδιος το σκάνδαλο.
Είναι ο ίδιος η συγκάλυψη.
Είναι ο ίδιος ο προστάτης της διαφθοράς,
της ευνοιοκρατίας,
της λεηλασίας!

Είναι αυτός που έλεγε «Έχουμε στελέχη να διοικήσουμε το Κράτος».
Και τελικά το Κράτος στελεχώθηκε από υπόδικους,
ανεπάγγελτους,
συμμορίες και σπείρες,
Υπουργούς μεσίτες και φοροφυγάδες,
Συζύγους υπουργών,
που είδαμε τις καριέρες τους, τις περιουσίες τους και τα εισοδήματά τους,
να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη!
Άτομα που βαρύνονται με καταδικαστικές αποφάσεις,
με μόνο προσόν την «γαλάζια» ταυτότητα,
την αυθαιρεσία,
την αναλγησία,
την αλαζονεία
και την αίσθηση του ανεξέλεγκτου.
Να ποιοι επανίδρυσαν το Κράτος!

Ορίστε τα στοιχεία της ντροπής και της Πρωθυπουργικής Υποκρισίας!
Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006,
με τα πρώτα 63 νομοθετήματά της,
η κυβέρνηση Καραμανλή ίδρυσε:
3 νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου,
8 νέα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου,
5 νέες Εθνικές Αρχές,
4 νέες Γενικές Γραμματείες,
3 νέες Ειδικές Γραμματείες,
398 νέες αμειβόμενες Επιτροπές,
32 νέες αμειβόμενες Ομάδες Σχεδιασμού,
403 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού
και 165 νέες θέσεις Συμβούλων σε Υπουργεία και Οργανισμούς.
Χιλιάδες «εκλεκτοί» τακτοποιήθηκαν και αμείβονται πλουσιοπάροχα με τα δικά σας λεφτά!

Ας έρθει, λοιπόν, να μας πει σήμερα για «αρχιερείς της διαπλοκής»,
«κανακάρηδες συμφερόντων»
και για «τη μίζα που έγινε Κυβερνητική οδηγία»,
ο Πρωθυπουργός της Λεηλασίας και της Υποκρισίας,
Και θα του απαντήσουμε σύσσωμοι.
ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ η μίζα σε αυτή τη χώρα ΕΓΙΝΕ Κυβερνητική οδηγία,
ΟΤΑΝ ενσωματώθηκε,
με την ανοχή, την γνώση και τη συγκάλυψή του,
στα σύνθετα δομημένα ομόλογα που με «γαλάζιο» νόμο αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΟΤΑΝ Υπουργοί συνέστησαν στους τελωνειακούς να παίρνουν μίζα... αλλά με μέτρο και παρέμειναν στη θέση τους νια έξι ακόμα μήνες,
ΟΤΑΝ ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλύπτει τον εντολοδόχο του Αρχιεισαγγελέα που εξαφάνισε προεκλογικά τα εισαγγελικά πορίσματα για τις μίζες στο Υπουργείο Αιγαίου
και που σήμερα επιμένει να «αθωώνει» τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Βατοπεδίου,
που ζημίωσαν το Δημόσιο με πάνω από 1 δις ευρώ!
Όταν φθάνουν στο σημείο να ψηφίσουν στη Βουλή νόμο που να αλλάζει το φορολογικό καθεστώς των ασφαλιστικών εταιρειών
για να προσφέρουν «ασυλία» σε Γενικό Γραμματέα Υπουργείου,
που εξέδωσε παράνομη απόφαση φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων εταιρειών έναντι μίζας 2.000 .000 όπως καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη.

Σε ποια λοιπόν Πρωθυπουργική σεμνή και ταπεινή λογική υπακούουν
οι σκανδαλώδεις ανταποδοτικές παροχές σε ημετέρους
με τα δικά σας - πάντα- λεφτά:
607.000 ευρώ το χρόνο,
πάνω από 50.000 ευρώ το μήνα,
για τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας,
που διόρισε ο «καταλληλότερος».
620.000 ευρώ το χρόνο
σε ημετέρο συνταξιούχο δικηγόρο της ίδιας Τράπεζας!
500.000 ευρώ ετησίως
για τον εκλεκτό του Μαξίμου Πρόεδρο του ΟΠΑΠ,
δηλαδή 41.666 ευρώ μηνιαίως,
1.923 ευρώ ημερησίως!
1,5 εκ ευρώ αποζημίωση και εφάπαξ,
σε συγκεκριμένο στέλεχος που συνταξιοδοτήθηκε οικειοθελώς!

Η σπατάλη τους είναι ασύλληπτη
και έχει τεράστιες συνέπειες στους πολίτες!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!
Και σε αυτό το πάρτυ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ καλεσμένοι.
Τρώνε και πίνουν μόνοι τους!

Στην Εθνική Ασφαλιστική,
30 ημέτεροι με τον τίτλο του Διευθυντή,
Εισπράττουν πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!!
Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας
που διόρισε ο «καταλληλότερος»
Αποφάσισε το 2007 να κάνει δώρο στους εκλεκτούς (70 άτομα) τους μετοχές αξίας 14 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό, ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας,
πήρε στις 17 Ιανουαρίου ένα «δώρο» 52.775 μετοχών της Εθνικής σε εξευτελιστική τιμή
και τις πούλησε 6 ημέρες αργότερα, εξασφαλίζοντας κέρδος 854.877 ευρώ!
50.000.000 δραχμές ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!
Σε 6 μέρες έβγαλε όσα θα πάρει ένας μισθωτός από την εργασία του σε μισό αιώνα!
Και η Κυβέρνηση Καραμανλή θα τον φορολογήσει με συντελεστή 10%,
ενώ για τα εισοδήματα του κοινού θνητού ο συντελεστής μπορεί είναι ακόμη και 40%!
Έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική δικαιοσύνη η Κυβέρνηση Καραμανλή:
δώρα στους ισχυρούς φίλους μας και αφαίμαξη των ασθενέστερων.

Από την περιβόητη Κυβερνητική «λευκή επιταγή» των 28 δις,
δικών σας χρημάτων και εγγυήσεων,
ο Διορισμένος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας αποφασίζει να μην δώσει στους Έλληνες επιχειρηματίες,
να μην διοχετεύσει χρήμα ως ανάσα στην αγορά,
αλλά να δώσει 185.000.000 ευρώ ρευστότητα στην τουρκική Finansbank!
Έτσι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να βγει από την οικονομική κρίση η τουρκική οικονομία!!!!

Σε ποια λογική μηδενικής ανοχή
εμπίπτει η ασυλία από εκκρεμείς δίκες
και η διαγραφή προστίμου 1,5 ευρώ από «γαλάζιο» μεγαλοεπιχειρηματία,
τον οποίο στη συνέχεια επιδότησαν,
παρά τις παρανομίες του,
με 5,5 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο;
7 ολόκληρα εκ ευρώ χαμένα δημόσια έσοδα μόνο από τις χάρες σε έναν ημέτερο!
Πόσα έργα θα είχατε κάνει στο νομό σας με αυτά τα λεφτά;
Πόσοι καθηγητές, νοσοκόμοι, γιατροί θα είχαν προσληφθεί για τον τόπο σας;

Σας ζητούν θυσίες, αλλά δεν σας εξηγούν σε ποια λογική περιορισμού της σπατάλης υπάγεται η αύξηση 40% που έδωσαν από 1η Νοεμβρίου σε όλους τους Διοικητές των Ταμείων;
Την ίδια στιγμή που οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν μηδενιστεί από την αύξηση του πληθωρισμού!
Αυτές είναι οι ανάλγητες και άδικες πολιτικές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή.

Σε ποια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λογική μηδενικής ανοχής στη διαφθορά υπάγεται το φαινόμενο να διοικούν τους Δημόσιους Οργανισμούς «γαλάζιοι» επιχειρηματίες,
που για να τους διορίσει και να τους δώσει το δικαίωμα να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς,
η Κυβέρνηση Καραμανλή μόλις ανέβηκε στην εξουσία τους έδωσε χάρη για 37 καταδίκες!
Και ένας απλός πολίτης με μία ακάλυπτη επιταγή μπαίνει στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ και στιγματίζεται για χρόνια!

Σε ποια λογική προστασίας του δημοσίου χρήματος υπάκουσε η «κρυμμένη» ρύθμιση μέσα στο ίδιο το φορομπηχτικό νομοσχέδιο,
με την οποία ο θίασος Καραμανλή,
χάρισε 200.000.000 ευρώ στους φαρμακοβιομηχάνους,
λεφτά που χρώσταγαν οι φαρμακοβιομήχανοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση από την λεηλασία του καθεστώτος Καραμανλή.
Με τον ίδιο τρόπο χάρισαν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο Τράπεζες!
Δεν νομοθετούν απλώς την διαφθορά,
με νόμο σας στέλνουν και το λογαριασμό!

Και σήμερα, μετά από 5 χρόνια δεξιάς διακυβέρνησης,
ΖΟΥΜΕ την καταρράκωση των δημοκρατικών αξιών,
τη διάλυση,
το χάος,
την ανασφάλεια,
ΖΟΥΜΕ την βία μιας εξουσίας που θεώρησε ότι ο φόβος είναι καλύτερος σύμμαχός της από την ελπίδα.
Που επένδυσε στην επικίνδυνη λογική,
ότι η παραίτηση είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη από τη συμμετοχή
Που ήλθε για να καθηλώσει,
αντί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει,
Που ήλθε για να εξουσιάσει
και όχι να υπηρετήσει.
ΖΟΥΜΕ την ανομία και την αναλγησία στο ανώτατο επίπεδο της εξουσίας
Έχουν απέναντί τους το λαό, αλλά αυτό δεν τους πτοεί,
γιατί η λαϊκή εντολή για αυτούς δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα εισιτήριο στην εξουσία,
μια εξουσία που τώρα διαχειρίζονται υπέρ των συγκεκριμένων ισχυρών συμφερόντων από τα οποία εξαρτώνται.

Αυτή είναι σύντροφοι η Δεξιά παγκοσμίως!
Τόσα χρόνια οι νεοφιλελεύθερες δυτικές Κυβερνήσεις,
υμνούσαν και θεοποιούσαν τα χρυσά παιδιά του χρηματιστηρίου και των τραπεζών
και λοιδορούσαν όσους υποστήριζαν ότι το Κράτος πρέπει να έχει ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο.
Και υποκριτικά καλούσαν τους λαούς σε θυσίες,
γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για κοινωνικές παροχές.
Και ξαφνικά οι ισχυρές τράπεζες βάρεσαν κανόνι,
Και οι δεξιές Κυβερνήσεις παγκοσμίως τους έδωσαν λεφτά,
Αποδεικνύοντας.
ότι λεφτά πάντα υπάρχουν,
όσο υπάρχουν λαοί που κοπιάζουν,
που μοχθούν,
που αγωνίζονται,
που ματώνουν.

Γι’ αυτό και τα συμφέροντα που τρέφουν
και τρέφονται από την σημερινή ασυδοσία,
προσπαθούν να σας πείσουν
ότι ΔΗΘΕΝ δεν υπάρχει προοδευτική δημοκρατική ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ διέξοδος από την σημερινή κρίση,
Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την αλλαγή που έρχεται,
να σκοτώσουν την ελπίδα που ζητά να ξαναγεννηθεί.
ΚΑΙ να εγκλωβίσουν τους πολίτες
στην ψευδή επικοινωνιακή προπαγάνδα
του «όλοι ίδιοι είναι».
Δεν είμαστε ίδιοι με κανέναν, δεν μπορούμε να υποκατασταθούμε από κανέναν.

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα,
ένωσε τους Έλληνες,
έκανε την πατρίδα μας μια περήφανη,
ισχυρή,
δημοκρατική χώρα.
Και πράγματι το ΠΑΣΟΚ δεν τα έκανε όλα σωστά,
Αλλά ΠΑΝΤΑ παρήγαγε έργο για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του!
Έργο και αναπτυξιακό απόθεμα,
που καθημερινά σπαταλά αυτή η Κυβέρνηση της Απληστίας!
Αλήθεια θα μπορούσε να μας πει ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός της Δεξιάς τι καλό θυμάται να έγινε για τον τόπο τα τελευταία 5 χρόνια;

Ας πάψουν, λοιπόν, πια τα παραμύθια συμψηφισμού
που κρατάν στην εξουσία αυτούς που ζημιώνουν τη χώρα μας
με ευθύνη και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς.
Δεν κυβερνά ο δικομματισμός αυτή τη χώρα.
ΠΑΣΟΚ και Δεξιά
ήταν πάντα σε απέναντι όχθες.
Και η ιστορία αποδεικνύει
ότι άλλοι είναι αυτοί που περνούν στην όχθη της Δεξιάς,
όποτε η τελευταία χρειάζεται σανίδα σωτηρίας.
Καμιά επικοινωνιακή προπαγάνδα δεν να απαξιώσει τους αγώνες της Μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, τους δικούς σας αγώνες!
Και κανείς συμψηφισμός δεν μπορεί να καλύψει την αλήθεια των 18 χρόνων
Απέναντι λοιπόν σε μια σκληρή Δεξιά που διαλύει τη χώρα,
έχουμε ευθύνη να πούμε την αλήθεια
και να αναλάβει η κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη τις ευθύνες της!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ,
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ
ΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ:

Είμαστε αυτοί που φέραμε οικονομική πρόοδο στον τόπο,
δίνοντας στους μη προνομιούχους
και όχι αρμέγοντάς τους.
Είμαστε αυτοί που κάναμε την Ελλάδα
όχι απλώς μια σύγχρονη χώρα,
αλλά μια σύγχρονη πραγματική δημοκρατία.
Είμαστε αυτοί που έχουμε σχέδιο και πολιτική βούληση
για ένα νέο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης
με στόχο την ευημερία των πολλών και όχι των λίγων.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αυτοί που μετουσιώνουμε τα αριστερά οράματα σε δημιουργική πρόοδο,
που δεν στεκόμαστε στην στείρα αντίδραση,
ούτε κοιτάμε να επωφεληθούμε από αυτή σε βάρος των πραγματικών αναγκών του τόπου.
Γιατί, σύντροφοι, είμαστε αριστεροί της δημιουργίας και όχι της διαμαρτυρίας

Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε
ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΟΜΜΑ στις επόμενες εκλογές,
ΟΦΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ κίνημα επιστροφής της ηθικής και του οράματος στη Κυβερνητική πολιτική
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ κίνημα που θα επαναφέρει στην εξουσία τον πολίτη,
την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, σύντροφοι, να επαναφέρουμε,
την αντίληψη και την πίστη στους ανθρώπους,
ότι η πολιτική πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους πολιτικούς.
Οφείλουμε, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου,
να είμαστε υπηρέτες των ανθρώπων
χωρίς την παραμικρή αίσθηση μειονεξίας.
Να αντιστρέφουμε τους όρους και τους ρόλους.
Να μπαίνουμε στη θέση του αδύναμου,
και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβιάζουμε βασικούς ηθικούς και αξιακούς κανόνες.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!
ΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ το κίνημα της ανατροπής της δεξιάς

Αφήνουμε στον κ. Καραμανλή,
τους Υπουργούς και τους Κουμπάρους του, την Ελλάδα της απογραφής,
την Ελλάδα του διεθνούς διασυρμού,
του απόντα Πρωθυπουργού από τις διεθνείς διαπραγματεύσεις.
Επιλέγουμε τη δική μας Ελλάδα,
την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες,
την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μια Ελλάδα με αξιοπιστία,
δυνατή φωνή και ισχυρή παρουσία διεθνώς.
Που ΑΠΑΙΤΕΙ
και ΠΡΟΩΘΕΙ τα συμφέροντα του λαού της.

Αφήνουμε στον κ. Καραμανλή και στα golden boys,
την Ελλάδα των χαμένων κοινοτικών κονδυλίων,
της εγκατάλειψης,
της ακυβερνησίας και του μηδενικού έργου, της κερδοσκοπίας
Επιλέγουμε τη δική μας Ελλάδα,
την Ελλάδα της Αλλαγής,
της Δημιουργίας,
της Καινοτομίας και των Ευκαιριών.
Την «Πράσινη Ανάπτυξη»,
που θα παράγει νέες θέσεις εργασίας και πλούτο,
όχι για λίγους ισχυρούς, αλλά για όλους,
με την τοπική κοινωνία να συμμετέχει πρώτη στα νέα καινοτόμα προγράμματα!
Αφήνουμε στον κ. Καραμανλή,
τα κλειστά πανεπιστήμια,
τα κλειστά σχολεία,
την σκόπιμη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας,
για να πλουτίζουν τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια.
Επιλέγουμε την επένδυση στη γνώση και την καινοτομία με γενναία χρηματοδότηση.
Αφήνουμε στον κ. Καραμανλή και στην ανάλγητή πολιτική του,
το κράτος με το κομματικό ρουσφέτι και το φακελάκι,
το κράτος που δεν προσφέρει προστασία και στήριξη στους πολίτες,
που συνθλίβει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με άδικους φόρους,
που έχει απαξιώσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους,
που αφήνει το ΕΣΥ να μαραζώσει, σπρώχνοντας τους ικανούς γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα,
το αυταρχικό κράτος,
που καταπατά δικαιώματα
και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με άθλια ποιότητα υπηρεσιών.
Επιλέγουμε το κράτος των αξιών,
το κράτος που μας αξίζει.
Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, επιτελικό, αποκεντρωμένο,
που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους Έλληνες και που κρίνεται από αυτούς.
Προσλαμβάνουμε γιατρούς, δασκάλους, νοσοκόμους, όχι αγροφύλακες.
Προστατεύουμε τον δανειολήπτη, στηρίζουμε την εργασία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα.
Κάποιοι αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε, επικαλούμενη το τεράστιο χάος και τη διάλυση που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση Καραμανλή.
ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
Η Δημοκρατική Παράταξη ποτέ δεν παρέλαβε την εξουσία σε μια ομαλή οικονομική και κοινωνική κατάσταση.
Το 81 ο Παπανδρέου παρέλαβε μια διχασμένη τριτοκοσμική Ελλάδα.
Αλλά την ένωσε και μαζί με όλους τους Έλληνες επεδίωξε και κατάφερε την ευημερία των πολλών.
Το 93 παραλάβαμε το πλιάτσικο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και έντονες κοινωνικές αναταραχές.
Μέχρι το 2004 είχαμε μεταμορφώσει την Ελλάδα.
Το ΠΑΣΟΚ ξέρει να παίρνει το τιμόνι στις φουρτούνες
και μαζί με το λαό,
με οδηγό δημοκρατικές αξίες και συλλογικά οράματα,
να δίνει ελπίδα, προκοπή και λύσεις υπέρ των πολλών.
Πάνω από όλα όμως χρειαζόμαστε μια προοδευτική Κυβέρνηση
και ένα Πρωθυπουργό με ήθος και αποφασιστικότητα να επαναφέρει αξίες και να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη πολιτών και Κράτους.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ας μην ανησυχούν, τα λεφτά θα τα βρούμε.
Είπαμε και που και πως θα τα βρούμε!
Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα,
είπαμε ποιους θα φορολογήσουμε,
που θα εξοικονομήσουμε.
16 δις κάθε χρόνο αυξάνει αυτή η Κυβέρνηση το χρέος μας,
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ,
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
Αν υπάρχει, σύντροφοι, πολιτική βούληση, αν δεν είσαι υπηρέτης συμφερόντων τα λεφτά τα βρίσκεις.

Θα τα βρούμε, σύντροφοι,
θα τα βρούμε εκεί που τα βρήκε ο Ανδρέας ο Παπανδρέου
για να φτιάξει το ΕΣΥ,
για να δώσει στους μη προνομιούχους,
για να ενώσει μια χώρα χωρισμένη στα δύο,
για να στήσει κοινωνική πολιτική από το μηδέν.
Θα τα βρούμε εκεί που τα βρήκε ο Κώστας ο Σημίτης να γεμίσει την Ελλάδα νέα έργα και να οργανώσει περήφανα τους πιο όμορφους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ.

Εκεί θα τα βρούμε.
Γιατί θέλουμε να τα βρούμε.
Γιατί αντίθετα με την Κυβέρνηση Καραμανλή, πιστεύουμε σε αυτόν τον τόπο,
στις δυνατότητές του,
στους ανθρώπους του.
Και όλοι μαζί
θα παλέψουμε,
να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό,
να ξανακερδίσουμε το χαμένο χρόνο
και να προχωρήσουμε ακόμα μακρύτερα.

Μπορούμε να το κάνουμε. Μαζί με όλους εσάς.
ΓΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
Γινόμαστε, μαζί σας, η αλλαγή που πρεσβεύουμε.
Ξαναγινόμαστε το ΠΑΣΟΚ που μας εμπνέει, που έχει οδηγό τον ήλιο της Ελπίδας
,

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ 10.3.2009

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ

Η δημοσίευση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Περιστερίου με την οποία ο δήμαρχος Α.Παχατουρίδης και η παράταξή του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της πόλης σε δύο οίκους ανοχής, είναι η αλήθεια των ισχυρισμών της αντιπολίτευσης, ταυτόχρονα αποδεικνύεται το ψέμα του δημάρχου ότι δήθεν κανένας οίκος ανοχής δεν πρόκειται να ανοίξει στο Περιστέρι.
Τι λέτε κύριε δήμαρχε; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κάνετε κλικ πάνω στα κείμενα για μεγέθυνση.



Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Κρυφά και παράνομα σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Περιστέρι

Πως δρομολογήθηκε δάνειο 5.950.000 Eυρώ και εμπαιγμός
Περιβαλλοντικό έγκλημα

Εν κρυπτώ και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, η διοίκηση Παχατουρίδη, δρομολογεί εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο γκαράζ της πόλης μας.
Ο δήμαρχος και η παράταξή του, έφεραν πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για αγορά μηχανημάτων για το γκαράζ, το κόστος των οποίων εκτιμάται στα 5.950.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως φάνηκε, πίσω από την πρόταση, κρύβονταν οι εκ διαμέτρου αντίθετες με την πρόταση προθέσεις του κ. Παχατουρίδη.
Συγκεκριμένα, η αγορά περιλαμβάνει 9 συμπιεστές απορριμμάτων, κάτι που κάνει πασιφανές ότι εξυφαίνεται σχέδιο για εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς των τουλάχιστον 400 KVA προκαλεί περιβαλλοντικό έγκλημα στην ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί ότι το γκαράζ, γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Επιπλέον προκαλείται σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς δεν έχει κατατεθεί περιβαλλοντική μελέτη, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα με το νόμο, η διοίκηση, έπρεπε να καταθέσει περιβαλλοντική μελέτη στη νομαρχία. Στη συνέχεια έπρεπε να γνωστοποιήσει στους πολίτες –όπως πολιτικά και ηθικά οφείλει- τι σκοπεύει να κάνει και να προχωρήσει στο έργο αφού η νομαρχία εγκρίνει τη μελέτη. Αντί της νόμιμης οδού όμως, ακολουθήθηκε άλλη οδός.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απεστάλη στην Περιφέρεια, με στόχο να παρακαμφθεί η νομαρχία, δοθέντος ότι πολιτικά ελέγχεται από τη ΝΔ δηλαδή το κόμμα που στηρίζει τον κ. Παχατουρίδη.
Ερωτήματα εγείρονται και από τη στάση της Περιφέρειας. Ειδικότερα, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κώστας Λαλένης, υπέβαλε ένσταση, επισημαίνοντας την παράβαση του νόμου, όσον αφορά τη δημόσια υγεία και τη μη κατάθεση περιβαλλοντικής μελέτης, η Περιφέρεια, απέρριψε την ένσταση με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον. Έτσι, έγινε προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152.
Εάν όμως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει έννομο συμφέρον, ποιος έχει; Θα μπορούσε να απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής στο ερώτημα; Ένσταση πάντως, κατέθεσε και δημότης.

Απλά και χρήσιμα Του Δ. Καρδαράκου Dip. A.M in ed.

Ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση

Ισότητα ευκαιριών σημαίνει πως σε όλα τα μέλη μιας ευνομούμενης πολιτείας δίνονται ίσες δυνατότητες να εισέλθουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα ή κοινωνική τάξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να διαλέξει οποιαδήποτε κοινωνική θέση, αλλά να του δίνεται ίση ευκαιρία με τους άλλους να αγωνιστεί επάξια για την κατάκτηση οποιασδήποτε θέσης. Μιλώντας για ίσες ευκαιρίες εννοεί κανείς ένα κοινωνικό σύστημα στο οποίο όλα τα μέλη του μπορούν να πιάσουν μια θέση ανάλογα με την αξιοσύνη τους και όχι σύμφωνα με τον οικογενειακό τους πλούτο, την κληρονομιά τους, τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή τα ιδιαίτερα φυλετικά τους χαρακτηριστικά.
Η ιδεολογία των ίσων ευκαιριών εκλαμβάνει το κάθε άτομο να παίρνει μέρος σε έναν αγώνα δρόμου στον οποίον υπάρχει κοινή γραμμή εκκίνησης, αλλά στο τέρμα καταλήγει με διαφορετική σειρά. Αυτό έχει αξία, όταν όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και όταν ο αγώνας είναι δίκαιος.
Η παιδεία έχει συχνά θεωρηθεί ως το μέσο που εξασφαλίζει σε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας να ξεκινούν από την ίδια γραμμή αφετηρίας.
Στο δημόσιο σχολείο διαφορές κοινωνικών και φυλετικών τάξεων εξαφανίζονται, καθώς σε όλους παρέχονται ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας από προηγούμενους αιώνες. Ένα κοινό σχολείο για πλούσιους και φτωχούς χρηματοδοτούμενο από την πολιτεία θεωρήθηκε ως μια δημοκρατική λύση, που αποφεύγοντας τα σχολεία ελίτ, θα παρείχε ίσες ευκαιρίες σε όλους.
Ακόμη και για το κοινό αυτό σχολείο διατυπώθηκαν αντιρρήσεις, αφού τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών διαθέτουν ευνοϊκότερο οικογενειακό περιβάλλον για μάθηση με πλήθος βιβλίων και άλλων μέσων, με δυνατότητες μορφωτικών επισκέψεων και ιδιαίτερων μαθημάτων στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα κράτη της υφηλίου, εκτός ακόμη ελάχιστων, καθιέρωσαν υποχρεωτική για όλους και με δημόσια δαπάνη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για να μη φαίνονται οι διαφορές των μαθητών στην ενδυμασία τους ανάλογα με την κοινωνική τάξη που προέρχονταν καθιερώθηκε η κοινή σχολική ενδυμασία. Αυτό όμως θύμιζε περισσότερο στρατό και όχι ελεύθερη εκπαίδευση. Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των γονέων εγκαταλείφθηκε η ομοιόμορφη μαθητική στολή στα σχολεία. Σ’ αυτό βοήθησε και η μόδα απλών ειδών ένδυσης που άφησε πίσω εξεζητημένες φορεσιές.
Ο Χάρτης των δικαιωμάτων του παιδιού ορίζει σαφώς πως κανένα παιδί, οποιασδήποτε καταγωγής, δεν πρέπει να στερηθεί παιδείας από τον τόπο που βρέθηκε και διαμένει, ακόμη κι αν οι γονείς του δεν φέρουν την υπηκοότητα του κράτους που βρίσκονται.
Στις ανοιχτές κοινωνίες, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία υιοθετείται ως παράγοντας οικονομικής ελευθερίας, συνυπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα με τον περιορισμό να ακολουθούν τα ίδια αναλυτικά προγράμματα και να επιδιώκουν τους ίδιους παιδευτικούς σκοπούς.
Στα ιδιωτικά σχολεία αναπόφευκτα προσφεύγουν παιδιά γονέων με οικονομική δυνατότητα, αλλά τα μαθήματα, τα ωράρια, και γενικά η λειτουργία τους ελέγχεται από τους ίδιους επιβλέποντες του δημοσίου.
Τα ιδιωτικά σχολεία με την ιδιαίτερη φροντίδα των ιδιοκτητών τους,. πρέπει να γίνονται παράδειγμα στα δημόσια για εκσυγχρονισμό, ώστε να μην υπολείπονται και να μην παρατηρούνται διαφορές στη λειτουργία τους, αλλά και τα ιδιωτικά να είναι σύμφωνα με τις κρατούσες παιδαγωγικές αρχές.

*Κάπου κάτι διάβασα και μου έμεινε
Επιστήμη, χωριζομένη αρετής πανουργία τις φαίνεται.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΩΛΕΙΤΑΙ PARTY ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΠΩΛΕΙΤΑΙ

PARTY ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα των εργαζόμενων
«Το ψωμί των εργαζομένων»

ΑΝΑΘΕΣΗ για Φύλαξη του κτιρίου του νέου Δημαρχείου 80.000 ευρώ.
ΑΝΑΘΕΣΗ για καθαρισμό του νέου Δημαρχείου 80.000 ευρώ .
ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ για κλάδεμα, διαμορφώσεις θάμνων, κοπής
δένδρων κ.λ.π. 140.000 ευρώ.
ΑΝΑΘΕΣΗ της αφής κανδηλιών του κοιμητηρίου με αποτέλεσμα την αύξηση
σε 25% της δαπάνης για τους δημότες .
Σε παράδεισο των ιδιωτών και των εργολάβων εξελίσσεται ο Δήμος Περιστερίου με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης .
Αγνοώντας το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αγνοώντας ακόμα και την θέληση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράζεται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδρια παραχωρεί μία μία αρμοδιότητες από τις οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες με αποτέλεσμα η υπερκοστολόγιση
να πέφτει στις πλάτες των Δημοτών και των εργαζομένων .
Στα θέματα της Δημαρχιακής Επιτροπής διαβάσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν αναθέσεις οργανωμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες ( Φύλαξη νέου Δημαρχείου, καθαρισμός νέου Δημαρχείου ,ανάπτυξη Πρασίνου ποσού 240.000 ευρώ.
Έχουν προηγηθεί βέβαια και άλλες αναθέσεις σε εργολάβους που αφορούν το πράσινο και την αφή κανδηλιών.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει για μας τους εργαζόμενους και χωρίς να περιμένουμε απάντηση είναι ποιος θα πληρώσει την ιδιωτική εταιρεία για την φύλαξη του νέου Δημαρχείου και γιατί να γίνει αυτή η ανάθεση όταν ο Δήμος διαθέτει φύλακες κτιρίων και Δημοτική Αστυνομία .
Ποιος θα πληρώσει την ιδιωτική εταιρεία για τον καθαρισμό του νέου Δημαρχείου όταν διαθέτει προσωπικό στην Διεύθυνση Καθαριότητας.
Ποιος θα πληρώσει το κλάδεμα των δένδρων 40.000 ευρώ σε εργολάβους και η αποκομιδή των κλαδιών ( που είναι και το πιο δαπανηρό κομμάτι από το κλάδεμα των δένδρων )γινότανε από μηχανήματα και εργάτες του Δήμου .
Γιατί ο Δήμος απέλυσε 40 εργαζόμενους αορίστου χρόνου από την Διεύθυνση Πρασίνου το καλοκαίρι του 2007 και σήμερα επικαλείται έλλειψη προσωπικού.
Εμείς ξέρουμε τις απαντήσεις έχουμε και τις λύσεις .
Η τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους του Δήμου μας για ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων απέναντι σ’αυτή την πολιτική, ημέρα με την ημέρα μηδενίζεται και οι ψίθυροι γίνονται μουρμούρες και οι μουρμούρες κραυγές και οι κραυγές ποτάμι αγανάκτησης που θα αποδώσει στον καθένα αυτό που του αναλογεί .
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, να πάρει θέση για όλα τα παραπάνω και όχι κουνώντας καταφατικά ή αρνητικά το κεφάλι
του κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών .
Ο Δήμος επέλεξε την εύκολη αλλά και συνάμα προσωρινή λύση δηλαδή να υπερδανείζεται και τα λεφτά όλα για τους ιδιώτες – εργολάβους .
Εμείς προτείνουμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επανάσταση των υπηρεσιών που σήμερα υπολειτουργούν .
Αυτό άλλωστε είναι το πάγιο αίτημα των εργαζομένων.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σήμερα είναι η γιορτή της γυναίκας, κάθε μέρα έπρεπε να είναι η γιορτή της γυναίκας .Αυτά που σας χρωστάμε είναι πολλά ,σας χρωστάμε τα πάντα!
Μια μέρα μόνο δεν είναι αρκετή για να χωρέσει την προσφορά σας. Ολες οι μέρες σας ανήκουν! Τον αγώνα για τα δικαιώματά σας θα τον δώσουμε μαζί.

Κώστας Λαλένης

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ




"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τις συναδέλφισσές της": με αυτό τον τίτλο το κείμενο συμπαράστασης δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα "Liberation".

<<ΤΟΛΜΗΣΕ>>. "Στην Αθήνα δεν υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα και τράπεζες καμμένες. Υπάρχει και μια γυναίκα που κάηκε με βιτριόλι, γιατί τόλμησε να αντισταθεί στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που της επιβλήθηκαν", αναφέρει το κείμενο διαμαρτυρίας, παρουσιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

"Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα, όπως επίσης και την έντονη ανησυχία μας για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη ζήλου της Ελληνικής Αστυνομίας στη διεξαγωγή της έρευνας", δηλώνουν οι συνυπογράφοντες.

Το κείμενο έχουν ήδη συνυπογράψει ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://www.editions-lignes.com/Justice-pour-Constantina-Kouneva.html (μπορείτε κι εσείς) εκατοντάδες άνθρωποι, επώνυμοι κι ανώνυμοι, Έλληνες, Γάλλοι αλλά και Άγγλοι. Μεταξύ αυτών ο καθηγητής Γιώργος Βέλτσος, ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός και οι φιλόσοφοι Αλέν Μπαντιού και Ντανιέλ Μπενσαΐντ.

**Το κείμενο είναι γραμμένο στα γαλλικά. Μπορείτε να συνυπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης στέλνοντας e-mail στο justicepourconstantinakouneva@gmail.com
γράφωντας ονοματεπώνυμο, τόπο διαμονής και επάγγελμα.
Αναρτήθηκε από GreekBlock στις 11:38 πμ 0 σχόλια

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Θύελλα στο Περιστέρι για άδειες σε δύο οίκους ανοχής 7/3/2009 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ESPRESSO

Η περιοχή Τσαλαβούτα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Περιστερίου δίπλα στον Κηφισό. Εκεί στεγάζονται ως επί το πλείστον εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες, που με την πρώτη νεροποντή πλημμυρίζουν καθώς η μορφολογία αλλά και η ανυπαρξία υποδομών ευνοούν τη συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού. Στη γειτονιά υπάρχουν ακόμη δύο εκκλησίες, πέντε σχολεία και δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε αυτή, λοιπόν, την υποβαθμισμένη περιοχή ο δήμος Περιστερίου σκοπεύει να δώσει άδεια λειτουργίας σε δύο οίκους ανοχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων!

Το θέμα απασχόλησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Περιστερίου, το οποίο έγινε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, φορέων, καθηγητών και μαθητών, που έχουν διαφορετική άποψη και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης για να διαμαρτυρηθούν έντονα. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, η εγκατάσταση δύο οίκων ανοχής στο Περιστέρι εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες, με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε στο σχετικό νόμο το 1999, οι άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής εκδίδονται από τους δήμους. Στην περίπτωση του Περιστερίου, η μείζων αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο δήμος δεν είχε στα χέρια του σχετικές αιτήσεις ώστε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία. Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λαλένης λέει σχετικά: «Ο δήμος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμία ειδοποίηση αλλά και καμία αίτηση - έτσι τουλάχιστον υποστήριξε. Η περιοχή Τσαλαβούτα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά, στους κατοίκους της οποίας ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί καλύτερες μέρες. Σε βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί προεκλογικά έδινε υποσχέσεις φορώντας μάλιστα τις γαλότσες του. Και ιδού η αναβάθμιση: εισήγηση για δύο οίκους ανοχής! Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται η λειτουργία τους σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από εκκλησίες και σχολεία. Ο δ ήμαρχος ισχυρίζεται ότι θα αυξήσει την απόσταση αυτή στα 600 μέτρα. Ομως δεν υπάρχει σημείο σε ολόκληρη την περιοχή χωρίς σχολεία και εκκλησίες στα όρια της ακτίνας αυτής».

δείτε περισσότερα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Χαμός σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου. Τρίτη, 3 Μάρτιος 2009

Χαμός σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.

Εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Περιστέριου και συγκεκριμένα της υποβαθμισμένης περιοχής Τσαλαβούτα συγκεντρωθηκάν έξω απο το χώρο που θα συνεδρίαζε το Δημ.Συμβούλιο έντονα διαμαρτηρόμενοι γιά την ίδρυση στην περιοχή δύο οικών ανοχής.

Κάθε επιχείρηση διέπεται από τη νομοθεσία του κράτους. Οι παραπάνω δραστηριότητες όμως δεν μπορούν να συνυπάρξουν με δυο εκκλησίες, πέντε σχολεία και δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αντιλαμβάνεται άραγε ο δήμαρχος τις επιπτώσεις από παράπλευρες δράσεις;

Γιατί συνεχίζετε η υποβάθμιση της περιοχής Τσαλαβούτα κε Δήμαρχε ;

Ο Νομάρχης έχει άποψη ;
Bookmark and Share
Αναρτήθηκε από Citypress-gr.blog στις Τρίτη,3.3.09