Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ιδού η ομορφιά που απλώνεται στο Περιστέρι…




***Το ρέμα Σφακίων, πριν από αρκετά χρόνια άλλαξε όψη. Το ρέμα έδωσε τη θέση του σε ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ευχαριστημένοι επειδή ικανοποιήθηκε το αίτημά τους.
Που να φανταστούν ότι θα βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και θα βλέπουν το... ρέμα φορτηγού;
Με τόσα παρκαρισμένα φορτηγά «ρέμα φορτηγού» θα πρέπει να ονομάζεται το παλιό ρέμα Σφακίων. Ιδού ο δρόμος του νερού, που έγινε δρόμος φορτηγού. Μήπως θα έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αποφέρει και έσοδα στο δήμο; Υπάρχει η λύση.

*** Και αυτή η φωτογραφία είναι από το ίδιο σημείο. Τα λέει όλα. Και κυρίως την άποψη της διοίκησης Παχατουρίδη. Καυσαέριο,σκουπίδια και πράσινο, μπορούν να συνυπάρχουν. Παιδιά και φορτηγά επίσης. Εκτός αυτού, υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Αφού δεν έφτιαξε τα 3 γκαράζ που θα είχαν δοθεί προς χρήση από τον Νοέμβριο του 2003, όπως υποσχέθηκε δημόσια, έδωσε τους δρόμους για γκαράζ. Οι γονείς μπορούν να πουν περισσότερα από εμάς για την ασφάλεια των παιδιών που περνούν ανάμεσα από τα φορτηγά για να πάνε στο σχολείο τους.

Αγ. Βασίλειος
***Εδώ μπορεί κάποιος να διακρίνει ακόμη μια σημαντική παρέμβαση της διοίκησης Παχατουρίδη. Επιτέλους, δόθηκε λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Εδώ διακρίνεται ακόμη ένα γκαράζ και μάλιστα με σκιά λόγω των δέντρων. Ο χώρος θα μπορούσε να ήταν παιδική χαρά. Μια όμορφη πράσινη γωνιά. Αντ’ αυτού, βλέπουμε την εγκατάλειψη. Έτσι οραματίζονται το σύνθημα «το Περιστέρι ξαναγεννιέται»;

Τσαλαβούτα
*** Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Τσαλαβούτα. Ο δήμαρχος έχει δώσει άπειρες υποσχέσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή. Αντιπλημμυρικά έργα και πολλά άλλα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η διοίκηση, στο Περιστέρι που... ξαναγεννιέται, δεν συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη περιοχή. Ιδού το οικόπεδο - χωράφι που μπορεί να πάρει φωτιά. Έ! Και; Η τσαλαβούτα δεν είναι στα γεννητούρια. Έκτος... και αν με τον τρόπο αυτό προτείνει στους κατοίκους να γίνουν αγρότες. Να κόψουν τα ξερά χόρτα και να φυτέψουν σιτάρι. Μια χαρά λύση. Στο πλαίσιο της... αναγέννησης.

Πεζοδρόμια
*** Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε μια ηλικιωμένη κυρία να προχωρά στο δρόμο διότι η διοίκηση Παχατουρίδη πρωτοτύπησε και πάλι. Προφανώς, εκτιμά ότι τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα και τις καφετέριες. Οι πεζοί μπορούμε να είμαστε στο δρόμο. Μήπως να σταματάμε όταν οι φωτεινοί σηματοδότες είναι κόκκινοι;

Η…Πιπίλα
Ο δήμαρχος με μια πιπίλα, επιχειρεί να μας πείσει ότι το Περιστέρι ξαναγεννιέται.
Στην ουσία επιδιώκει να μας φιμώσει δίνοντάς μας μια πιπίλα για να μας κλείσει το στόμα. Μας δίνει μια πιπίλα να μασήσουμε.
Εάν πάμε στις γειτονιές και δούμε την εικόνα τους, τότε το συμπέρασμα θα βγει αβίαστα. Οποια πιπίλα η καραμέλα κι αν επιχειρήσει να μας δώσει ο δήμαρχος για να μασήσουμε…οι Περιστεριώτες…δεν μασάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου