Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Οι Περιστεριώτες φτιάχνουν την ατζέντα Πως ιεραρχούν τα προβλήματα της πόλης

Η παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» ανοίγει διάλογο με τους δημότες, διαμορφώνοντας την ατζέντα και κάνοντας πράξη τη συμμετοχή των Περιστεριωτών στη δημιουργία του προγράμματος μας.

Σε κάθε φύλλο της εφημερίδας μας, θα απαντούμε σε ζητήματα που θέτουν οι πολίτες ενώ θα επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις τους για τις γειτονιές και τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα την πόλη.

Τα πρώτα ερωτήματα άπτονται του περιβάλλοντος, του αυξανόμενου χρέους του δήμου και της ασφάλειας.

Οι θέσεις μας για όσα μας ρωτάτε έχουν ως εξής:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το περιβάλλον αναδεικνύεται στις ημέρες μας σε μείζονος σημασίας θέμα. Δεν είναι πολυτέλεια. Αποτελεί πλέον ανάγκη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας. Σε συχνά χρονικά διαστήματα, καταθέτουμε προτάσεις για δράσεις που πρέπει να προωθηθούν. Είτε αυτές αφορούν το Ποικίλο όρος, είτε τις γειτονιές μας. Δυστυχώς έως σήμερα, η διοίκηση Παχατουρίδη, όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί με το περιβάλλον, αλλά επιπλέον το επιβαρύνει σημαντικά κόβοντας τα λιγοστά δένδρα και αντικαθιστώντας το πράσινο με πλακοστρώσεις και εκατοντάδες σιδεροκολώνες με φωτιστικά. Οι προτεραιότητες και τα κονδύλια παραμένουν στα λόγια, με αποτέλεσμα, η πόλη μας να βρίσκεται πίσω σε σχέση με άλλους δήμους της δυτικής Αθήνας. Εμείς, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση στο πρόγραμμά μας. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε ακόμη και σε ακτιβίστικες ενέργειες, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως διοίκηση, προκειμένου να προωθήσουμε ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος και άρα της ίδιας μας της ζωής. Η προστασία του περιβάλλοντος, η αναβάθμισή του και η αύξηση πρασίνου στην πόλη είναι μέσα στις προτεραιότητές μας.

ΧΡΕΟΣ

Το χρέος που καλούνται να πληρώσουν οι Περιστεριώτες υπερβαίνει τα 55 εκατομμύρια Ευρώ. Το γεγονός είναι πρωτόγνωρο για τον δήμο μας. Έχουμε διαπιστώσει ότι οικίσκοι κόστισαν σαν να ήταν ρετιρέ στην Εκάλη. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διαπιστώσει με στοιχεία, πως η κακοδιοίκηση τείνει να γίνει καθημερινότητα. Φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο πληθώρα θεμάτων κακοδιαχείρισης και η διοίκηση Παχατουρίδη καταβάλλει προσπάθεια να τα αποκρύψει ή να κάνει το μαύρο, άσπρο. Για μας, η διαφάνεια και η γνώση για το που πηγαίνουν τα χρήματα των πολιτών, αποτελεί πράξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Οι δημότες, πρέπει να γνωρίζουν πως η διοίκηση διαθέτει και αξιοποιεί το υστέρημά του. Θα διοικήσουμε με πόρτες ανοιχτές στον έλεγχο και τους πολίτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτό τον τομέα θα ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος. Σήμερα, εύκολα διαπιστώνει κάποιος την έξαρση της εγκληματικότητας. Σε ανοδική τάση βρίσκονται και τα ξενοφοβικά φαινόμενα. Εκεί ακριβώς βρίσκουν έδαφος και διάφορες ακραίες πολιτικές. Η διοίκηση Παχατουρίδη δεν κατάφερε να προστατεύσει ούτε τον εαυτό της. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ληστεία στον δήμο απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μέτρα φύλαξης πουθενά. Ούτε καν στο δημαρχείο. Ο Περιστεριώτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και εμείς έχουμε την υποχρέωση να του προσφέρουμε την ασφάλεια. Χωρίς ξενοφοβικές στάσεις. Με μέτρα που θα αποτρέπουν το έγκλημα. Με συνεργασία της αστυνομίας και του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου