Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η στάση του Δημάρχου για την αγορά των οικοπέδων



Την πρόταση να απαλλοτριωθούν τα δεσμευμένα οικόπεδα και να μετατραπούν σε χώρους πράσινου και αναψυχής επαναφέρει ο Κώστας Λαλένης με δηλώσεις του στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» . Παράλληλα, καταγγέλλει τη διοίκηση για τον τρόπο που χειρίζεται το σοβαρό αυτό θέμα καθώς εγείρει ερωτήματα ,διότι με τις απευθείας συμφωνίες που έκανε με τους οικοπεδούχους επιβαρύνει τους πολίτες με πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λαλένης τονίζει πως σε έρευνα που πραγματοποίησε η παράταξή του, "Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας" αποδεικνύεται ότι η συμφωνία της διοίκησης για τα δεσμευμένα οικόπεδα, είναι 1.541.000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική αξία τους.
Το οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Δημητροκάλη ,έχει αντικειμενική αξία 827.602,19 ευρώ και η διοίκηση συμφώνησε να το αγοράσει 1.187.634,50 ευρώ.
Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Αίγλης, Ιωαννίνων και Ηρακλειδών, είναι 504.389,00 ευρώ. Η διοίκηση συμφώνησε σε αγορά του, έναντι 900.073,00 ευρώ.
Επίσης, η αντικειμενική αξία του οικοπέδου στην οδό Κοσμά Αιτωλού, είναι 1.007.049,70 ευρώ, αλλά ο δήμαρχος στις απευθείας διαπραγματεύσεις που έκανε συμφώνησε να κοστίσει στον δήμο και κατ' επέκταση στους πολίτες 1.791.413,00 ευρώ.
Ο κ. Λαλένης, ξεκαθαρίζει ότι τάσσεται υπέρ της αγοράς των οικοπέδων, εφόσον όμως, τα οικόπεδα περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου στα επίπεδα των αντικειμενικών τιμών τους. Υπενθυμίζει ότι πριν από 6 χρόνια, η παράταξή του, έκανε συγκεκριμένη πρόταση για την απαλλοτρίωση όλων των δεσμευμένων χώρων της πόλης και διερωτήθηκε γιατί ο δήμαρχος κρατούσε το θέμα στο συρτάρι του επί 6 ολόκληρα χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση με τα οικόπεδα συγκεκριμένης οικογένειας στο Περιστέρι, εγείρει πληθώρα ερωτημάτων, που πρέπει να απαντηθούν.
"Επιθυμούμε την απαλλοτρίωση και τη στηρίζουμε. Αλλά με τρόπο διαφανή. Εμείς είμαστε εκείνοι που προτείναμε τη δέσμευση όλων των ελεύθερων χώρων" είπε ο κ. Λαλένης και σημείωσε: "Η αντιπολίτευση προσφέρθηκε να βοηθήσει στην όλη διαδικασία, μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα ήλεγχε τις αξίες των οικοπέδων και θα προχωρούσε στα προβλεπόμενα από το νόμο. Ωστόσο, ο δήμαρχος, αποφάσισε την διαπροσωπική διαπραγμάτευση.
Γιατί φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα και πάλι ξαφνικά δίχως να μιλήσει με τις παρατάξεις και χωρίς να κάνει δεκτή καμιά από τις προτάσεις μας;
Φέρνει και αποσύρει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο ανάλογα με τις ψήφους που εξασφαλίζει. Είναι η τρίτη φορά που φέρνει το θέμα στη συνεδρίαση. “Εξασφάλισε” τις απαιτούμενες από το νόμο ψήφους; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως έχει να κάνει με την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν, γιατί είναι γνωστό ότι στην ευρύτερη περιοχή αρκετοί τίτλοι είναι "προβληματικοί" Ποιός βιάζεται και ποιός τελικά θα κερδίσει από την αγοραπωλησία; Ακόμη και τώρα επαναφέρουμε την πρότασή μας. Γιατί την αρνείται ο δήμαρχος; Γιατί αρνείται τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και άρα την εξασφάλιση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου;"

Νοέμβρης 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου