Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Αλήθειες και ψέματα κ. Παχατουρίδη

«Θυμηδία προκαλούν οι ισχυρισμοί του δημάρχου σε πρόσφατο άρθρο του».

« Τα επιχειρήματα της προσωπικής σας επίθεσης στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριε δήμαρχε, φέρνουν αυθόρμητα, ανεκδοτικής αντιμετώπισης γέλια.»
Κύριε δήμαρχε, αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό και την αγωνία σας για την περιβόητη αγορά των οικοπέδων.Οι κατηγορίες σας στο πρόσωπο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για παιχνίδια εντυπώσεων, για λασπολογία και ο χαρακτηρισμός σας «εκπληκτικά καλός ψεύτης»αναδεικνύουν την απώλεια της ψυχραιμίας σας, ωστόσο δεν σας νομιμοποιούν.
Στη συνέχεια των δηλώσεών σας – ακολουθώντας την πάγια τακτική σας – αρχίσατε να οικειοποιείστε τις δράσεις της κεντρικής διοίκησης.
Πιστεύοντας προφανώς ότι απευθύνεσθε σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, αναφερθήκατε στους σταθμούς του Μετρό και στο Κέντρο Υγείας, παρουσιάζοντάς τα σαν δικά σας έργα.
Αφού λοιπόν ο κ. Παχατουρίδης συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη των Περιστεριωτών, ας απαντήσει ποια είναι η αλήθεια και ποια είναι τα ψέματα στα παρακάτω ερωτήματα, για να μάθουν και οι Περιστεριώτες.
Στο άρθρο του, τονίζει ότι εργάζεται για τους οικογενειάρχες και τους ανθρώπους του μόχθου. Ας απαντήσει τότε γιατί τους βάζει να πληρώσουν 1,5 εκατ. ευρώ πάνω από την αξία των οικοπέδων που επιδιώκει να περιέλθουν στο δήμο.
Ας τους απαντήσει γιατί κόπτεται για να χρυσοπληρωθούν τα οικόπεδα συγκεκριμένης οικογένειας και αδιαφορεί για τα 7.500 στρέμματα που διεκδικεί η μονή Λαμίας στο Ποικίλο όρος. Αφού ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον, γιατί δεν έκανε τίποτε για το Ποικίλο όρος; Πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση επί της διεκδικητικής αγωγής που κατέθεσε η μονή Λαμίας κατά του ελληνικού δημοσίου. Πού ήταν ο κ. Παχατουρίδης; Ο δήμαρχος Πετρούπολης έδωσε τη μάχη για να σωθεί το Ποικίλο όρος. Γιατί αδιαφόρησε ο δήμαρχος Περιστερίου; Γιατί αρνείται την αγορά του κτήματος Πουλή στο Μπουρνάζι; Δεν έχει ανθρώπους του μόχθου εκεί κ. δήμαρχε; Απαντήστε κ. δήμαρχε. Γιατί το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον περιορίζεται στην αγορά οικοπέδων που ανήκουν σε συγκεκριμένη οικογένεια;
Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Παχατουρίδης, αναφέρθηκε στο Μετρό. Υπάρχει Έλληνας που δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για έργο των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών; Ποιόν εμπαίζει; Μήπως το Μετρό πάει στο Ελληνικό με δική σας παρέμβαση κ. δήμαρχε; Μήπως σας ζήτησε βοήθεια ο κ. Κορτζίδης και δεν μας το είπατε;
Ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε και στο Κέντρο Υγείας. Έλεος κ. δήμαρχε. Ούτε υπερυπουργός δεν έχει τόσες αρμοδιότητες. Είστε μόνος σας το μισό υπουργικό συμβούλιο; Έλεος πια. Δεν είμαστε άνθρωποι μειωμένης αντίληψης. Εάν είναι έργο δικό σας, τότε το υπουργείο Υγείας τι έκανε; Ζήτησε τη συμβουλή σας; Για το Αττικό νοσοκομείο, που κινδυνεύει να κλείσει, δεν είπε λέξη. Γιατί; Δεν ανήκει στα όρια του Περιστερίου; Δεν φτιάχτηκε για να έχουν πρόσβαση στην υγεία οι άνθρωποι του μόχθου; Γιατί λάμπετε δια της απουσίας σας κ. δήμαρχε; Γιατί αφήνετε πάλι τους δημάρχους των όμορων δήμων να βγάλουν «τα κάστανα από τη φωτιά»; Μήπως δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε την φιλική σας κυβέρνηση;
Εντύπωση προκάλεσε πάντως ότι δεν αναφέρθηκε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Μάλλον κατάλαβε επιτέλους πως οι Περιστεριώτες ξέρουν πια ότι πρόκειται για έργο του υπουργείου Εσωτερικών, που άρχισε μάλιστα να υλοποιείται πριν καν γίνει ο ίδιος δήμαρχος.
Ξέχασε βέβαια να μιλήσει για τα 3 πάρκινγκ που υποσχέθηκε. Είχε πει ότι είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν τον Νοέμβριο του 2007. Τι έγινε κ. δήμαρχε; Σε λίγες μέρες φεύγει και το 2008. Έτσι κρατάτε τις υποσχέσεις σας; Θα λύσετε το πρόβλημα του παρκαρίσματος ή θα συνεχίσουν οι ελεύθεροι χώροι – τους οποίους λέτε ότι θέλετε για πράσινο – να αποτελούν αυτοσχέδια πάρκινγκ, προσβάλλοντας την αισθητική και την πόλη μας; Ούτε λέξη γι’ αυτό το θέμα κ. δήμαρχε; Που θα παρκάρουν οι άνθρωποι του μόχθου και οι «πολίτες της καρδιάς» σας;
Στις 31 Μαΐου του 2006 κάνατε εγκαίνια του νέου δημαρχείου, με φιέστα που στοίχησε 600.000 ευρώ. Μοιράσατε κλειδιά στους Περιστεριώτες αλλά οι πόρτες παραμένουν ερμητικά κλειστές. Θα το εγκαινιάσετε πάλι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές;
Βάλατε τροφεία στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς και επιβαρύνατε τα νέα ζευγάρια τους «πολίτες της καρδιάς σας».Γιατί αυτή είναι η κοινωνική σας ευαισθησία!
Αυξήσατε τα δημοτικά τέλη 5% σε μια συγκυρία που είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν σκεφτήκατε τους ανθρώπους του μόχθου; Ο δήμαρχος Αθηναίων με τον οποίο ανήκετε στο ίδιο κόμμα την Νέα Δημοκρατία, δεν αύξησε τα τέλη. Θεωρείτε μήπως ότι οι Κολωνακιώτες έχουν λιγότερα χρήματα από τους Περιστεριώτες;
Και μην σπεύσετε πάλι να δηλώσετε «ανεξάρτητος»,διότι 6 χρόνια τώρα δεν διαψεύσατε την δημόσια δήλωση του υπουργού των Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία κέρδισε το Περιστέρι. «κερδίσαμε το Περιστέρι» δήλωνε ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος.
Αλλωστε πρέπει να μας εξηγήσετε έστω και καθυστερημένα την παρουσία σας στο γεύμα που παρέθεσε ο Κώστας Καραμανλής στους δημάρχους που εξελέγησαν με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας, τον ασπασμό σας και την ενθουσιώδη προσφώνηση «δημαρχάρα μου»
Αυτά κ.δήμαρχε για τα περί…ιδεολογιών πράσινων κόκκινων και μπλέ.
Παλιότερα μας είχατε πει ότι ο Ατρόμητος πήρε μέρος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ χάρη στη βοήθεια που του δώσατε. Δηλαδή τώρα αγωνίζεται στη β- κατηγορία χάρη στη βοήθειά σας ή τον εγκαταλείψατε; Επειδή δεν είναι στη σούπερ λίγκα; Ευτυχώς πάντως που τα μεγάλα κανάλια δεν καλύπτουν τη μικρή κατηγορία και δεν θα δουν οι πολίτες στους τηλεοπτικού δέκτες τη σχέση σας με τους φιλάθλους του Ατρομήτου και τους… καφέδες.
Έτσι έχουν τα πράγματα κ. δήμαρχε. Και το γνωρίζετε πολύ καλά. Γι’ αυτά και πολλά άλλα δεν πρέπει να μιλάτε για ψεύτες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Παχατουρίδη.
Γι’ αυτό να κάνετε πράξη αυτό που ο ίδιος λέτε: «Όχι παιχνίδια εντυπώσεων! Η καλύτερη πολιτική είναι να λέει κανείς την αλήθεια, εκτός φυσικά και αν είναι εκπληκτικά καλός ψεύτης!»

ΥΓ. Να μην ξεχάσετε στο επόμενο άρθρο σας να μας υποσχεθείτε και θάλασσα. Ίσως και επτά γεφύρια. Εκλογές έρχονται. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Με αλήθειες την επόμενη χρονιά...

Περιστέρι 25.11.2008
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου