Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Το Περιστέρι τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου

Μετά από πρόταση του Κώστα Λαλένη (Ιούνιος 2008)

Το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρική πλατεία του Περιστερίου και τοποθέτηση ανδριάντα του, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει η διοίκηση.
Μετά από σχετική πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κώστα Λαλένη,η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη θα οριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα προωθήση και θα υλοποιήσει το αίτημα
Ο κ. Λαλένης, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, εισηγήθηκε να δοθεί το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σε κεντρική πλατεία της πόλης και να τοποθετηθεί σε αυτή ο ανδριάντας του.
Η εισήγηση του κ. Λαλένη έχει ως εξής:
«Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, φίλοι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, η πόλη αυτή κατά περιόδους, τίμησε προσωπικότητες της ιστορίας, της δημόσιας ζωής, της τέχνης και των γραμμάτων, όπως ο Βασιλιάς Πύρρος, Παλαμάς, Ρίτσος, Φωλόπουλος ,κ.α.
Ετσι έπρεπε να κάνει και καλά έκανε. Κύριε πρόεδρε, η παράταξη μας και εγώ καταθέτουμε μια πρόταση και ζητούμε να την θέσετε προς ψήφιση.
Συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες 12 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου οραματιστή
και Εθνικού Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, του ανθρώπου που εξέφρασε τους «μη προνομιούχους» Έλληνες, που με μια μόνο λέξη την «αλλαγή» συνεπήρε τα πλήθη που τόλμησε να στείλει το μήνυμα σε Ευρώπη και Αμερική ότι η «Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» που τίμησε το Περιστέρι με τις παρεμβάσεις του και με τις συχνές παρουσίες του εδώ. Ζητούμε λοιπόν από το σώμα να τηρίσουμε ενός λεπτού σιγή αντί πολιτικού μνημοσυνου και να αποφασίσουμε να τοποθετήσουμε τον ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρική πλατεία της πόλης με το όνομά του.
Το Περιστέρι των αγώνων και της Δημοκρατίας δεν μορεί παρά να απονείμει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου