Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα του Κώστα Λαλένη για την 36η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο Κώστας Λαλένης αποτίει φόρο τιμής



Τριάντα έξι χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ο Ελληνικός λαός τιμά τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, αποδίδει φόρο τιμής σ' όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία, έχοντας πάντα στη σκέψη τους εκείνους τους στόχους που παρέμειναν ως παρακαταθήκη από τα οράματα μιας ολόκληρης εποχής, και μιας γενιάς που δεν απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Ήταν η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας. Σηματοδότησε και θα συνεχίσει πάντα να σηματοδοτεί τον αγώνα του Ελληνικού λαού για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνεχή πρόοδο της χώρας μας και του λαού μας.
Τριάντα έξι χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση ο Ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται και ικανοποίηση και δικαίωση για τα μεγάλα και στέρεα βήματα που έχει κάνει. Οικοδόμησε μια σταθερή δημοκρατία και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα τoυ για τη διεύρυνσή της, αλλά και για την ποιοτική της εξέλιξη. Συνεχίζει τον αγώνα του για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, και παράλληλα αναζητά νέους δρόμους και νέα μοντέλα διακυβέρνησης που να καθιστούν ουσιαστική τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Σήμερα η εθνική ανεξαρτησία, απαιτεί μια ισχυρή Ελληνική κοινωνία, και οικονομία. Η λαϊκή κυριαρχία, την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις που τον αφορούν, αλλά και την κατάκτηση της γνώσης και των νέων τεχνολογιών. Η κοινωνική απελευθέρωση, απαιτεί τομές στην παιδεία, και κατανόηση της ανάγκης να διαμορφώσουμε μια ανοιχτή κοινωνία, μια κοινωνία αλληλεγγύης, που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, θα αγωνίζεται για βιώσιμη ανάπτυξη, θα προασπίζει το περιβάλλον και θα μάχεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ξενοφοβίας, και ρατσισμού.
Η παράταξή μας « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» θα συνεχίσει με την πολιτική της , και μαζί με τον δημοκρατικό λαό του Περιστερίου να κάνει πράξη τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, και να αναζητά πάντα, ιδιαίτερα σ' έναν κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, τις νέες απαντήσεις που απαιτούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν παραμένει, απλώς επίκαιρο, αλλά υπογραμμίζει το καθήκον όλων μας για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τονίζει την ανάγκη της συμμετοχής και των πολιτικών αγώνων για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου