Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Οι Περιστεριώτες φτιάχνουν την ατζέντα Ρωτάτε – Απαντάμε

Η οικονομική κρίση και η ανεργία είναι τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας, σύμφωνα με τις επιστολές και τα τηλεφωνήματα που έχουμε λάβει και αφορούν τη στήλη «Ρωτάτε – Απαντάμε».

Η τοπική αυτοδιοίκηση στη σύγχρονη εποχή καλείται να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να προωθήσει αποτελεσματικές δράσεις. Οι κοινοτικοί πόροι, είναι ο εν δυνάμει ισχυρός χρηματοδότης των Ο.Τ.Α. Ωστόσο, η σημερινή διοίκηση, αδιαφορεί πεισματικά να αξιοποιήσει τους πόρους που δίνονται.
Εμείς, η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» πιστεύουμε ότι πρέπει να απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια, ενώ παράλληλα έχουμε επεξεργαστεί προτάσεις που ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία και αντιμετωπίζουν αρκετά το πρόβλημα της ανεργίας.
Για μας η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Η πεζόδρομοι, το πράσινο, η συγκοινωνιακή πρόσβαση, τα κίνητρα για ανταγωνιστικότητα, η συμβουλευτική διακόσμησης και οι εκδηλώσεις δρόμου, θα αναβαθμίσουν το σύνολο της περιοχής. Επίσης η λήψη μέτρων για καταπολέμηση του παραεμπορίου και η υποστήριξη σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Τα παραπάνω, σε συνάρτηση με την «κάρτα δημότη» θα δώσουν λύση στα σημερινά αδιέξοδα.
Αναφορικά με την ανεργία, θα προωθηθούν προγράμματα ενεργούς απασχόλησης και νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την «πράσινη» ανάπτυξη. Η επιμόρφωση των εργαζομένων θα είναι συνεχής, με παράλληλη εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης και τηλεκατάρτισης, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι άνω των 50 ετών) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου