Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τo μήνυμα των εκλογών του Οκτώβρη. Προμήνυμα των δημοτικών εκλογών του 2010

Στις 4 Οκτώβρη, οι ψηφοφόροι καταψήφισαν την πολιτική της ΝΔ στο σύνολό της.
Οι σκληρές και αντιλαικές επιλογές της, που δεν απάντησαν στα προβλήματα της κοινωνίας, την έστειλαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες επιθυμούν λύσεις στα προβλήματα. Ξεκάθαρες στρατηγικές, οι οποίες έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο. Τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αποφάσεις με κοινωνική ευαισθησία, που απαντούν σε πληθώρα ερωτημάτων που βάζει η σύγχρονη κοινωνία. Η οικονομία, η ανεργία, η διαφάνεια, η υγεία, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό και εν γενει η ποιότητα ζωής, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας της νέας κυβέρνησης.
Για όλα αυτά, ο ελληνικός λαός, εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ. Οι... κουμπάροι δεν έχουν θέση σε μια κυβέρνηση με ανθρωποκεντρικές επιλογές.
Τα προβλήματα αυξάνονται, διογκώνονται και οι προτεινόμενες λύσεις πρέπει να είναι άμεσα υλοποιήσιμες.
Σε όλα τα παραπάνω, σημαντικό ρόλο θα έπρεπε να είχε και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΝΔ εμπόδισε την τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο που της αρμόζει στη σύγχρονη Ευρώπη. Κράτησε στα υπουργικά γραφεία αρμοδιότητες και πόρους που θα αναβάθμιζαν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην πόλη μας, εκφραστής της χρεοκοπημένης πολιτικής της ΝΔ είναι ο σημερινός δήμαρχος. Ο τρόπος διοίκησής του, οι επιλογές του, η σπατάλη και η κακοδιαχείρηση το τεράστιο χρέος που φόρτωσε στους ώμους των Περιστεριωτών, έφεραν την πόλη στο χείλος του γκρεμού. Η πρωτοφανής έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που τον διακρίνει για τα ουσιαστικά προβλήματα που βασανίζουν τις οικογένειες των δημοτών μας, τον καθιστά ουραγό της εποχής, η οποία τον έχει προσπεράσει. Με αντιλήψεις που γυρνούν την πόλη πίσω, προκαλεί το κοινό αίσθημα. Περιοριζόμενος στα φώτα νομίζει ότι θα θαμπώσει τους πολίτες και δεν θα δουν τις γειτονιές.
Και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή και σύγχρονη αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες, που θα δίνει τις λύσεις που απαιτεί μια σύγχρονη κοινωνία. Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που ενίσχυσε την αυτοδιοίκηση στο παρελθόν. Σήμερα, κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα, ενδυναμώνει την αυτοδιοίκηση και βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» είναι ο εκφραστής αυτής της πολιτικής. Λαμβάνοντας το μήνυμα της 4ης Οκτωβρίου, ετοιμάζει την αναγέννηση της πόλης που θα έρθει τον Οκτώβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου