Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ανοικτή επιστολή του Κώστα Λαλένη Προς τον «ελεύθερο ΔΙΑΛΟΓΟ»

Με λύπη μας διαβάσαμε την κριτική που ασκεί η έγκριτη εφημερίδα σας, αναφορικά με τη μη παρουσία της παράταξής μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες – Ανάπλαση» και στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ για τον αντιστασιακό Θανάση Χατζή.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι αν και δεν είχα κληθεί, θα συμμετείχα στην εκδήλωση. Ωστόσο, αντικειμενικοί λόγοι – τους οποίους δεν εξετάσατε πριν οδηγηθείτε σε συμπεράσματα - δεν επέτρεψαν την εκπροσώπηση της παράταξής μας.
Επιπροσθέτως, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, πιστεύουμε ότι η παρουσία της δεξιάς νομενκλατούρας της πόλης στην εκδήλωση – για επικοινωνιακούς λόγους – δεν αποτελεί λόγο για κριτική στις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης, ούτε λόγο για να δοθούν εύσημα σε όσους επιχειρούν να παραδώσουν στη λήθη το παρελθόν τους με εμφανίσεις σε εκδηλώσεις για αντιστασιακούς και κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο, ως να ασπάζονται όψιμα τις σοσιαλιστικές ιδέες και αρχές.
Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» έχει αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν και θα το πράττει και στο μέλλον, ότι τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τον Θανάση Χατζή.
Θέλω ωστόσο να επισημάνω ότι τους αγωνιστές τους τιμάμε καθημερινά μέσα από τους αγώνες μας και την συνεπή πολιτική μας δράση και όχι κατ ανάγκη μέσα από τα μνημόσυνα.
Επίσης, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι δεν αρκεί η συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων σε θέματα που αφορούν μόνο στο παρελθόν. Η συνάντηση πρέπει να έχει όραμα για το μέλλον.
Κατ’ επανάληψη έχουμε προσκαλέσει τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης, για δημιουργία μετώπου απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, της διοίκησης του δήμου μας.
Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε την κριτική άδικη και καλούμε για ακόμη μια φορά όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου να προχωρήσουμε μαζί, ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμενα, ενάντια στην συντηρητική πολιτική της διοίκησης που μεγένθυνε τα προβλήματα της πόλης.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Κώστας Λαλένης
υπ.δήμαρχος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου