Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…Θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές»





Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση του Κώστα Λαλένη

Ομιλία από την κοπή της πίτας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας»


Φίλες και φίλοι καλώς ήλθατε.

Η παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» και εγώ, σας ευχόμαστε καλή χρονιά και σας καλωσορίζουμε στο δημαρχιακό μέγαρο. Ένα σημαντικό έργο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που η παράταξή μας σχεδίασε και εξασφάλισε τα κονδύλια για την ανέγερσή του.

Επιλέξαμε τον χώρο αυτό όχι τυχαία, αλλά για να επισημάνουμε ότι το έργο αυτό είναι έργο της παράταξής μας αλλά και για να σηματοδοτήσουμε την πίστη μας ότι αυτή η παράταξη σε λίγους μήνες, τον Νοέμβρη του 2010 , μέσα από αυτό το δημαρχιακό μέγαρο θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές ανατροπές για την πόλη μας.

Σήμερα σας υποδεχόμαστε στο ισόγειο, του χρόνου την ίδια μέρα θα σας υποδεχθούμε στον επάνω όροφο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Φίλες και φίλοι

Η δυναμική παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει την αγωνιστική σας διάθεση για μια νικηφόρα πορεία.

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, η συντριπτική πλειονότητα των προοδευτικών πολιτών είναι εδώ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο και ηχηρό. Είναι μήνυμα και προς τον απερχόμενο συντηρητικό δήμαρχο και προς εκείνους που επιχειρούν να καπηλευθούν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν σύγχυση.

Η ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας είναι τιμή και ευθύνη

Μπήκαμε ήδη σε προεκλογική τροχιά. Το 2010 είναι έτος εκλογών.

Είναι περίοδος απολογισμού, συλλογισμού, αλλά και αποφάσεων.

Αποφάσεων για το μέλλον. Για την πόλη που θέλουμε.

Για το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας.

Το Περιστέρι δυστυχώς τα τελευταία 7 χρόνια διανύει περίοδο πολιτικής, θεσμικής, ηθικής και οικονομικής παρακμής.

Αυθαιρεσίες, διαπλοκή, σπατάλη, πολιτικές διώξεις υπαλλήλων, έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στο περιβάλλον είναι μόνο ένας σύντομος απολογισμός.

Το χρέος είναι δυσβάσταχτο και σίγουρα δυσανάλογο με το έργο που θέλουν να μας πείσουν ότι έχει γίνει. Ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ.

Τρανταχτό παράδειγμα το δημαρχιακό μέγαρο. Εδώ, που σήμερα κόβουμε την πρωτοχρονιάτική πίτα μας. Υπήρχαν τα σχέδια υπήρχαν τα κονδύλια, από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά οι πολίτες ακόμη ταλαιπωρούνται σε όλη τη γεωγραφική έκταση της πόλης, για να εξυπηρετηθούν.

Η διοίκηση Παχατουρίδη, ακόμη δεν λειτούργησε το δημαρχείο, παρά τα δάνεια που έχει πάρει για την αποπεράτωση. Να θυμίσω ότι τον Μάιο του 2006 ο δήμαρχος έκανε τα «εγκαίνια» λίγο πριν τις εκλογές με μια φιέστα που στοίχησε στους δημότες περίπου 600.000 ευρώ!!

Δεν μπορεί και δεν θέλει να παρακολουθούν οι δημότες τα δημοτικά συμβούλια στο κέντρο της πόλης, δεν αντέχει στην κριτική γιαυτό τον λόγο κρύβεται στις παρυφές της.

Είναι πια γνωστό σε όλους. Η βιτρίνα κυριαρχεί της ουσίας. Πάνω από επτά χρόνια η πολιτική της διοίκησης Παχατουρίδη συμπυκνώνεται στη φράση «θεάματα αντί άρτου». Ακόμη και οι γλάστρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στους δρόμους, κοστίζουν ακριβότερα από την αύξηση που δόθηκε για την κοινωνική πολιτική.

Με έναν πλασματικό προϋπολογισμό, ο δήμαρχος επιχείρησε να ωραιοποιήσει την οικονομική κατάσταση της πόλης.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, η πραγματικότητα που βιώνουμε δεν μπορεί πλέον να κουκουλωθεί.

Η καθημερινότητά, είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η ανεργία, η ασφάλεια των κατοίκων, το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον, η υγεία, είναι οι αλήθειες που δεν μπορούν να κρυφτούν.

Άστεγοι που κοιμούνται δίπλα σε ακαθαρσίες και παιδιά παίζουν δίπλα σε σύριγγες δείχνουν την άλλη όψη του νομίσματος. Ποιος θα μας πει ότι δεν συμβαίνουν αυτά; Ποιος θα μας πείσει ότι αναβαθμίστηκε η ποιότητα ζωής μας;

Φίλες και φίλοι

Το τελευταίο διάστημα, η πολιτική της βιτρίνας βρήκε μιμητές. Μιμητές που επικαλούνται το μέλλον, χωρίς όμως να έχουν καταθέσει έστω και μια πρόταση για το αύριο του Περιστερίου. Κανείς δεν γνωρίζει τις θέσεις τους γιατί απλά δεν έχουν. Είναι απόντες τα δυο τελευταία χρόνια από το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν έχουν θέσεις. Δεν έχουν απαντήσεις για τα προβλήματα και λιποτακτούν. Προτιμούν τα χτυπήματα στην πλάτη. Προσπαθούν να πείσουν ότι η βόλτα στον πεζόδρομο και στις καφετέριες του Μπουρναζίου είναι πολιτική.

Μάλιστα, με ψεύδη που διαδίδουν επιχειρούν να καπηλευτούν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν σύγχυση, ενώ ταυτόχρονα αυτοορίζονται ανεξάρτητοι για να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Φοβούνται τις ερωτήσεις και κρύβονται. Δείχνουν άλλο πρόσωπο στους πολίτες από αυτό που πραγματικά έχουν.

Εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι, έχουμε πολιτική ταυτότητα και είμαστε περήφανοι γι αυτήν. Είμαστε όμως δεσμευμένοι από τις πολιτικές μας θέσεις τις αξίες, τις αρχές και τις ιδέες του πολιτικού μας χώρου, που είναι διαχρονικές και πάντα επίκαιρες και αυτές υπηρετούμε με πάθος.

Φίλες και φίλοι

Ο Νίκος Καζαντζάκης, είχε πει ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά προσωπεία αλλά ένα πρόσωπο.

Είδαμε όλα τα προσωπεία της διοίκησης Παχατουρίδη και των μιμητών της.

Τα αποκαλύψαμε και τα αποκαλύπτουμε καθημερινά.

Απαντάμε ότι εμείς έχουμε μόνο ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο της ευθύνης και της συνέπειας. Με ευθύνη αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια στις γειτονιές και στο δημοτικό συμβούλιο.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των πολιτών και σχεδιάζουμε με ευθύνη. Και με ευθύνη, η παράταξή μας θα υλοποιήσει σύντομα το σχέδιό της από τη θέση της διοίκησης.

Οι πολίτες σήμερα επιθυμούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στον δήμο. Απαιτούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και που μέρα με την μέρα οξύνονται, θέλουν συνέπεια και σοβαρότητα, όχι υποσχέσεις και φαιδρότητα.

Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα άλλο Περιστέρι. Θέλουμε μια πόλη που να μην παράγει βαρβαρότητα, μια πόλη οικολογική, ένα Περιστέρι της πράσινης ανάπτυξης, έναν δήμο που να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, να είναι στην υπηρεσία του δημότη, να είναι δίπλα στο παιδί, στον μαθητή, στον οικονομικά αδύνατο, στην μονογονεϊκή οικογένεια, στην εργαζόμενη μητέρα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην τρίτη ηλικία, στα νέα ζευγάρια, στους εμπόρους και τους βιοτέχνες.

Το Περιστέρι δεν αντέχει άλλο την εικονική πραγματικότητα, δεν αντέχει άλλο το ιλλουστρασιόν περιτύλιγμα με το οποίο ο δήμαρχός του κρύβει την ζοφερή πραγματικότητα, η δράση του επικοινωνιακού αναισθητικού έχει ήδη περάσει και το αποκρουστικό πρόσωπο της σκληρής τριτοκοσμικής πραγματικότητας στις γειτονιές της πόλης είναι εμφανές.

Η στάση του δημάρχου απέναντι στα προβλήματα θυμίζει το βιβλίο του Γιάννη Διακογιάννη «Τα δύο φεγγάρια». Μπροστά φώτα και πίσω σκοτάδι μία άλλη πόλη.

Φίλες και φίλοι ,

Εφτασε η ώρα της μεγάλης αλλαγής, η ώρα της μεγάλης ανατροπής στο Περιστέρι είναι πια κοντά.

Η παρουσία σας εδώ εγγυάται τη νίκη.

Στέλνει μήνυμα ελπίδας και μας γεμίζει χαρά και ελπίδα.

Ελπίδα και προσδοκία.

Προσδοκία και δύναμη.

Δύναμη για νέους αγώνες. Αγώνες νικηφόρους. Ολοι μαζί μπορούμε.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και τις νίκες μας είναι η ενότητα.

Πιστεύω στην ενότητα και την υπηρετώ με πάθος.

Στην επίτευξη αυτού του σκοπού θυσίασα πάντα το «εγώ» και δεν μετρώ θυσίες.

Όποιος προτάσσει προσωπικές φιλοδοξίες, λειτουργεί ενάντια στην προκοπή της πόλης.

Αντίθετα, όποιος θυσιάζει στον βωμό του κοινού καλού τις προσωπικές του φιλοδοξίες έχει ήδη προσφέρει βοήθεια και καλές υπηρεσίες στον κοινό μας αγώνα και μπορεί να λογίζεται συναγωνιστής.

Σύντομα το κίνημά μας θα ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή του υποψήφιου δημάρχου. Εκεί θα αναδειχτεί ο πρώτος μεταξύ ίσων που θα οδηγήσει την παράταξή μας στη νικηφόρα πορεία. Γιατί η νίκη θα είναι της παράταξής μας.

Δηλώνω παρών στις εξελίξεις. Θα είμαι εκεί. Είμαι έτοιμος να ηγηθώ της νέας προσπάθειας, καλωσορίζοντας ωστόσο την πιθανότητα μιας υποψηφιότητας που θα εγγυάται την πλατειά ενότητα και θα δίνει την προοπτική νίκης.

Οι προοδευτικές δυνάμεις θα δώσουν απάντηση και στη συντήρηση και σε αυτούς που καπηλεύονται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρούν να διεμβολίσουν τον χώρο.

Με πλήρη συνείδηση της δύναμής μας βγάζουμε συμπεράσματα πίστης για το μέλλον που βασίζονται στη συμμετοχή όλων μας.

Όλων των δημοκρατικών πολιτών.

Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και όλοι οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξής μας θα δώσουμε ενωμένοι όλες μας τις δυνάμεις για την νίκη στις επόμενες εκλογές.

Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά – καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία και προπαντός κουράγιο και δύναμη για τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Σας ευχαριστώ.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Βουλευτές. Απ.Κακλαμάνης Χρ.Πρωτόπαππας,Γιαν.Βούρος, Λ.Μίχος, Α.Νταλάρα, Μιλτ.Παπαϊωάννου, Κ.Γείτονας, Μ.Αποστολάκη,

Χαιρετισμούς έστειλαν λόγω άλλων υποχρεώσεων

Β.Παπανδρέου, Π.Ευθυμίου, Μ.Ανδρουλάκης, ο υπουργός προσταστασίας του πολίτη Μιχ.Χρυσοχοϊδης ο υφυπουργός απασχόλησης Γ.Κουτρουμάνης

Παραβρέθηκαν επίσης ο Νομάρχης Αθηνών Γιαν.Σγουρός, ο Αντινομάρχης Ανδρ.Πολυζωγόπουλος, Ο γ.γραμματέας πρόνοιας του υπ.Υγείας Γ.Κατριβάνος, ο γ.γραμ.Περιφέρειας Κρήτης Αθ.Καρούντζος

Ταμέλη του εθν.συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σιούνα-Δημητρακοπούλου και Αγγελική Mπεκιάρη- Πολυζωγοπούλου.

Οι Δήμαρχοι Ιλίου Ν.Ζενέτος και Αγ.Βαρβάρας Γ.Καπλάνης , ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου Κ.Ντηνιακός, Ο υπ.δήμαρχος Χαϊδαρίου Δ.Τσατσαμπάς

Ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου Θ.Δημητρακόπουλος

Ο διοικητής του Α,Αστ. Τμήματος Περιστερίου Γ.Κωτσάκης Ο διοικ.του τμ.Τροχαίας Περιστερίου Δ.Κολτούκης ο υποδιευθυντής Δ/σης Ασφαλείας Δυτ.Αθήνας Γ.Βασιλείου

Από την Νομαρχιακή επιτροπή Β3 του ΠΑΣΟΚ η γραμματέας Ηρώ Ζερβάκη και τα μέλη της Ρ.Αϊβάζη, Γ.Καρκούλια, Χρ.Καρούστα, Α.Μπούτση

Οι γραμματείς των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Περιστερίου

Ν.Βρυώνη, Μ.Καραγεωργάκης, Λ.Σιδέρης, Χρ.Χατζησοφιανός

Ο πρόεδρος των Κρητών Περιστερίου Στ.Πιπεράκης, Ο πρόεδρος των Μεσσηνίων Γ.Πανόπουλος, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου κ.Β.Μαλιοστάθη από τον σύλλογο Ποντίων ο Γ.Παρασίδης

Από τον σύλλογο Προστασία ο Α.Αϊβαλιώτης από τον αθλ.σύλλογο Αμιλλα ο πρόεδρος Β.Μουκουβίνας ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου βιοτεχνών Δ.Φραγκουλάκης ο πρόεδρος του συλλόγου Κοινωνική Σταυροφορία Περιστερίου Γ.Χειμάρας ο πρόεδρος των παλλινοστούντων Ελλήνων Ιμβρου και Τενέδου Κλ.Ζούμπος ο προεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 Μ.Χαζάπης ο πρόεδρος του ΚΙΠΟΔΑ Κ.Παπαρριζος, Ο πρόεδρος Προσκόπων Περιστερίου Χρ.Κουτσουρούμπας

Από τον τοπικό τύπο κ.Μάγδα Μπούγια Ελ.Διάλογος Δ.Λυμπερόπυλος Αναγέννηση Σ.Γκίκας Πρώτη , Κ.Δασκαλάκης Παλμός.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανεξάρτητο Περιστέρι» δημ.σύμβουλος Αθ.Βαθιώτης.

Ο Προϊστάμενος Ε γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ.Ζφειρακίδης

Ο δικηγόρος Ευαγ.Κουρής πρώην δημ.σύμβουλος Περιστερίου

Οι πρώην πρόεδροι Δημ.Συμβουλίου, Στ.Πετράκης, Γ.Τζιβίσκος, Γ.Τσικρικάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου