Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Το Εφετείο Αθηνών αθώωσε τους Θ.Δημητρακόπουλο και Ε.Απολλωνάτο Για τις 34 πλατείες του Δήμου Περιστερίου

Απόφαση κόλαφος για την Ιερά Μονή Λαμίας.



Η υπόθεση, που είχε καταντήσει σίριαλ, ξεκίνησε από τις 26 Ιανουαρίου, ενώ πριν είχε αναβληθεί περίπου έξι φορές, έλαβε τέλος τη Μεγάλη Δευτέρα Ί3 Απριλίου 2009 στο Εφετείο Αθηνών.
Κατηγορούμενοι ως γνωστόν ήταν ο πρώην δήμαρχος κ. Θ. Δημητρακόπουλος και
ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ε. Απολλωνάτος, για παράβαση καθήκοντος. Τη μήνυση
είχε υποβάλλει ο μητροπολιτικός ναός "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" της Λαμίας,
γιατί δεν συναίνεσαν σε αίτηση τους, να προβούν στην αποδέσμευση των 34 πλα
τειών της πόλης μας, στις περιοχές Κηπούπολης, Χρυσούπολης, Αγίου Βασιλείου και
να δώσουν εντολή στην τεχνική υπηρεσία του δήμου να συντάξει πράξη αναλογι-
ομού για να εισπράξει η Ι.Μονή το τίμημα

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων είχαν οι τρεις δικηγόροι υπεράσπισης κ. Κώστας Σιουρούνης, Θωμάς Βουγιούκας και Βαγγέλης Κουρής, που τόσο με τις ερωτήσεις τους στους μάρτυρες κατηγορίας όσο και με τις αγορεύσεις τους κατέρριψαν όλο το κατηγορητήριο.
Η αθώωση των κ. Θ. Δημητρακόπουλου και Ε. Απολλωνάτου, είναι νίκη του Περιστερίου γιατί ουσιαστικά κατηγορούνταν γιατί υπερασπίστηκαν τις πλατείες της
πόλης μας, τους χώρους αναψυχής και ξεκούρασης, υπερασπίστηκαν την ίδια την «ανάσα» των Περιστεριωτών, γι' αυτό το Περιστέρι πρέπει να τους τιμήσει.
Παρήγορο είναι ότι την τελευταία μέρα της δίκης, τη Μεγάλη Δευτέρα, και ήταν πράγματι ΜΕΓΑΛΗ, έδωσε το παρών σημαντικός αριθμός Περιστεριωτών.
Η απόφαση αυτή του Εφετείου αποτελεί « κόλαφο» για τους μηνυτές της Ι.Μονής και αποδεικνύει ότι τα Ελληνικά δικαστήρια αποδίδουν δικαιοσύνη

Άλλα 5.000.000 ευρώ δάνειο!!! Ξεπερνά πλέον τα 52.000.000 ευρώ ο δανεισμός του Δήμου Περιστερίου !!!!


Άλλα 5.000.000 ευρώ δάνειο ψήφισε τον Απρίλιο του 2009 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου. Και με ποια αιτιολογία; Δεν έχουν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων!! Σε τέτοιο σημείο έφθασαν το Δήμο με τις αλόγιστες σπατάλες τους.
Στη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δάνειο, ύστερα από επίμονες ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, αποκαλύφθηκε και το συνολικό μέγεθος του σημερινού δανεισμού του Δήμου Περιστερίου.
Τα δάνεια του Δήμου Περιστερίου ξεπερνούν τα 52.000.000 ευρώ!!!
Αν προσθέσουμε και τους τόκους που δεν πληρώνει ο Δήμος Περιστερίου και κεφαλαιοποιούνται , ο συνολικός δανεισμός είναι ακόμα πιο μεγάλος.
Ο Δήμος Περιστερίου είναι πλέον ένας υπερχρεωμένος Δήμος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει υποθήκευση του μέλλοντος, αφού οι επόμενες γενιές της πόλης θα κληθούν να πληρώσουν τα δάνεια της σημερινής διοίκησης που αφορούν καταναλωτικές δαπάνες και όχι επενδύσεις. Σημαίνει ακόμα ότι Δήμος πρέπει να πληρώνει τεράστια ποσά σε τόκους, ώστε να μην μπορεί να κάνει έργα η να αγοράζει ακίνητα.
Στην συζήτηση για το δάνειο ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί πιά ο Δήμος να κάνει το παραμικρό έργο μόνος του και ότι μόνο μέσω των προγραμμάτων μπορεί να γίνει έργο στο Περιστέρι. Όμως τα προγράμματα κάποια στιγμή θα σταματήσουν, και να πούμε επίσης, ότι επί Παχατουρίδη ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους τελευταίους στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
Τα αποτελέσματα της αλόγιστης σπατάλης και του υπερδανεισμού είναι πλέον φανερά στο Περιστέρι. Από τους επίσημους Ισολογισμούς του Δήμου προκύπτει ότι το 2007 και το 2008 δεν αγοράστηκε ούτε ένα μέτρο γης. Το Περιστέρι έχει μεγάλη ανάγκη από πράσινο και από διανοίξεις δρόμων για το κυκλοφοριακό. Γι αυτό οι προηγούμενοι Δήμαρχοι και κυρίως ο Φωλόπουλος και ο Δημητρακόπουλος έριχναν το κύριο βάρος τους στις υποδομές και ειδικά στις αγορές ακινήτων και λιγότερο στις φιέστες.
Αντιθέτως ο Παχατουρίδης ρίχνει το βάρος στον εντυπωσιασμό και στις φιέστες και όχι στις υποδομές. Αυτό εντυπωσίασε τους πολίτες, οι οποίοι φυσικά δεν γνώριζαν τις μελλοντικές συνέπειες και τον επανεξέλεξαν με υψηλά μάλιστα ποσοστά. Όμως ήδη φαίνονται τα άσχημα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής και οι επόμενη γενιά θα το καταλάβει καλά αφού θα αποπληρώνει τα σημερινά δάνεια και δεν θα μπορεί να κάνει έργα για το καλό της πόλης.
‘Οσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι αλήθεια. Όλη την παρούσα τετραετία και μέρος της προηγούμενης ο Δήμος Περιστερίου δεν πληρώνει δόσεις για την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των δανείων, ούτε και τόκους οι οποίοι κεφαλαιοποιούνται και ανατοκίζονται
Όταν παρέλαβε το Δήμο την 1.1.2003 ο σημερινός Δήμαρχος το δάνεια ήταν 10.000.000 ευρώ. Σήμερα ξεπερνούν τα 52.000.000 ευρώ.
Αύξησαν το δανεισμό κατά 420 % σε έξι χρόνια
Παρέλαβαν ένα νοικοκυρεμένο Δήμο και τον υπερχρέωσαν, χωρίς τουλάχιστον τα χρήματα να πάνε σε έργα υποδομής. Από τα στοιχεία του Δήμου προκύπτει ότι ο Δημητρακόπουλος αγόραζε κατά μέσο όρο 8 στρέμματα γης το χρόνο για πράσινο, ενώ ο Παχατουρίδης μηδέν!!
Συνεπώς μπορούμε δίκαια να συμφωνήσουμε ότι:
52.000.000 ευρώ δάνεια,
Είναι πολλά ……. Πάρα πολλά,
Για τόσο λίγο έργο.

Κώστας Καράμπελας
Οικονομολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Αγαπητοί φίλοι, Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες,


Εύχομαι στον καθένα από εσάς η Ανάσταση του Χριστού να φέρει Ανάσταση στις καρδιές και τις ελπίδες. Ενωμένοι, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των Περιστεριωτών θα αγωνιστούμε για να κάνουμε το όραμα πράξη για την πόλη που αγαπάμε, για τους θεσμούς, τις αξίες και την κοινωνία που θέλουμε. Ολοι μαζί μπορούμε να αναστήσουμε τα όνειρά μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Με εκτίμηση

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ
Υπ. δήμαρχος

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Τα διάφορα Του Δ. Καρδαράκου Dip.M.A. inEd Διαμερισματικού συμβούλου

Η πολιτική στην παιδεία

Ο σπουδαιότερος πολιτικός σκοπός της δημόσιας εκπαίδευσης στις σύγχρονες κοινωνίες είναι η παροχή παιδείας του μελλοντικού πολίτη. Αυτή η παραδοχή, βέβαια, σημαίνει διαφορετικά πράγματα που εξαρτώνται από την πολιτική οργάνωση κάθε κράτους. Για παράδειγμα στην τότε ναζιστική Γερμανία της δεκαετίας του 1930 το σχολείο έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στη γενική εκστρατεία για τη διαμόρφωση ενός πολίτη, που θα πίστευε στην υπεροχή της γερμανικής φυλής, θα στήριζε το φασισμό και θα ήταν έτοιμος να θυσιαστεί, εκτελώντας διαταγές του Χίτλερ.
Αν πάμε στην Αμερικάνικη πραγματικότητα, βλέπουμε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά την επανάσταση, οι συζητήσεις για τη δημόσια παιδεία περιστρέφονταν γύρω από τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης των μελλοντικών ηγετών. Οι ηγέτες που θα απάρτιζαν δημοκρατικές κυβερνήσεις έπρεπε να σπουδάζουν σύμφωνα με τον Benjamin Rush σε ένα εθνικό πανεπιστήμιο και όλοι οι κυβερνητικοί επίσημοι θα έπρεπε να κατέχουν ένα τίτλο αυτού του ιδρύματος.
Ο ίδιος υποστήριζε ότι όπως δεν θα επιτρεπόταν να ασκεί ιατρική ένας κομπογιαννίτης, έτσι δεν θα έπρεπε να κατέχει κυβερνητική θέση ένας τσαρλατάνος πολιτικός.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ουάσινγκτον πρότεινε την ίδρυση ενός τέτοιου ιδρύματος κάτω από την εποπτεία του κογκρέσου, για την κοινή εκπαίδευση πολιτικών ηγετών, φέροντας φοιτητές από όλες τις περιοχές της χώρας. Αυτές οι προτάσεις, βέβαια, προσέκρουσαν στην αντίληψη ότι επρόκειτο να θεσπιστεί μια ελιτίστικη εκπαίδευση και ότι οι εκπαιδευμένοι αυτοί ηγέτες θα θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως καλύτερους και σπουδαιότερους από το γενικό πληθυσμό και δεν ήταν βέβαιο ότι θα αντιπροσώπευαν αναγκαστικά τα ενδιαφέροντα και τις προσδοκίες του λαού.
Συζητήσεις και ντιμπαίητς έλαβαν χώρα στην τότε Αμερική κατά τα τέλη κυρίως του 19ου αιώνα, αλλά παρέμενε πάντα ανοιχτό το θέμα, γιατί μεταξύ ταλαντούχου δημοκράτη και εκπαιδευμένου ηγέτη υπάρχει διαφορά.
Σπουδαίες τοποθετήσεις για την παιδεία έκανε ο Θωμάς Τζέφερσον ο οποίος πρότεινε δωρεάν εκπαίδευση, για την εξάλειψη της αγραμματοσύνης σε σχολεία για όλα τα παιδιά του λαού. Πίστευε ότι η μόρφωση θα οδηγούσε το λαό στην λήψη σωστών και κοινώς αποδεχτών πολιτικών αποφάσεων. Πρότεινε όλα τα παιδιά να διδάσκονται Ελληνική, Ρωμαϊκή. Αγγλική και Αμερικάνικη ιστορία. Από το άλλο μέρος ο Χόρεης Μάν, που επονομάστηκε πατέρας της Αμερικάνικης εκπαίδευσης
πίστευε ότι σε μια εποχή με πολιτικές εντάσεις και την καθιέρωση του δικαιώματος της καθολικής ψηφοφορίας ο λαός πρέπει να αποκτήσει δημοκρατική παιδεία με κοινά σχολικά προγράμματα. Χωρίς δημοκρατική παιδεία η κοινωνία ήταν καταδικασμένη σε ένα πολιτικό χάος. Πίστευε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα θα στήριζαν μια παιδεία, που θα δίδασκε κοινές δημοκρατικές αξίες και το δικαίωμα να επιλέγει ο καθένας τους πολιτικούς ηγέτες που τον εκφράζουν. Η παιδεία θα ήταν ο προστάτης της κοινωνικής ομαλότητας σε μια δημοκρατική χώρα. Θεωρητικά όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά ποιος αφήνει μακριά την παιδεία από τις κομματικά ρεύματα, που αναδεικνύονται κάθε φορά σε κυβερνήσεις ή από ολοκληρωτικά καθεστώτα; Η παιδεία πρέπει πάντα να παραμένει υπερκομματική και να καλλιεργεί την κριτική σκέψη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν καλά, καλύτερα ή και χειρότερα εκπαιδευτικά πράγματα σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη του πλανήτη μας.
Η παιδεία πρέπει να ωθεί την κοινωνία μπροστά και όχι να την έλκει. Αυτό θα συμβεί αν καλλιεργεί την δημιουργική και κριτική νόηση των μαθητών, ώστε να προσαρμόζονται ομαλά στις εκάστοτε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Να γίνονται δημιουργικότεροι από τις προηγούμενες γενιές και να μη χάνονται στην πολυπλοκότητα των νέων δεδομένων.

*Κάπου κάτι διάβασα και μου έμεινε
Η παιδεία δεν πρέπει να χάνει ποτέ τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Η αλήθεια για τους οίκους ανοχής στο Περιστέρι




Καθολική η αντίδραση κατοίκων και αντιπολίτευσης

Εκθετος ο δήμαρχος, παραπληροφορεί την κοινή γνώμη


Το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου είναι πολύ γνωστό. Αναφέρεται στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης , αλλά παλιότερης εποχής. Ο στίχος του τραγουδιού «τόσα δίνω, πόσα θές…» προφανώς επικαιροποιήθηκε από τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.
Η διοίκηση Παχατουρίδη φέρνει στο Περιστέρι γεύση και ουσία από τα Λαδάδικα της εποχής στην οποία αναφέρεται το τραγούδι, γράφοντας μαύρες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία του Περιστερίου. Συγκεκριμένα, με εισήγησή της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 3 Μαρτίου, προώθησε την ίδρυση 2 οίκων ανοχής στην περιοχή Τσαλαβούτα. Πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή, στους κατοίκους της οποίας, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί αναβάθμιση. Σε βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί προεκλογικά μάλιστα, τον απαθανάτισε ο φακός της φωτογραφικής μηχανής με γαλότσες, μέσα στα νερά να δίνει υποσχέσεις. Και ιδού η αναβάθμιση. Εισήγηση για 2 μπορντέλα. Η υποβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ότι ήταν συνειδητή επιλογή του δημάρχου, με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες υποδοχής των οίκων ανοχής. Η κάθε επιχείρηση διέπεται από τη νομοθεσία του κράτους και οι νόμοι του κράτους είναι σεβαστοί. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι παραπάνω δραστηριότητες δεν μπορούν να συνυπάρξουν με δυο εκκλησίες, τρία σχολεία και δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και πάντως όχι μέσα στον αστικό ιστό. Αντιλαμβάνεται άραγε ο δήμαρχος τις επιπτώσεις από τις παράπλευρες δράσεις;[ διακίνηση, χρήση, προστάτες, νονοί κλπ]. Καταγγέλουμε τον κ.Παχατουρίδη διότι με έναν ουσιαστικά ανενεργό νόμο του 1999 [2734/5.8.1999], τον οποίο «ανακάλυψε» μετά 10 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα χωρίς να υπάρχει; ανάλογο αίτημα όπως απάντησε σε ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης Κώστα Λαλένη-εκτός και αν το αποκρύπτει- ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της πόλης μας στην λειτουργία οίκων ανοχής. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, η πλειονότητα κατοίκων της περιοχής, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές, καθηγητές ,δάσκαλοι και φορείς της πόλης με δυναμικό παρόν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασαν με αγανάκτηση την αντίθεσή τους ζητώντας παράλληλα δράσεις για την αναβάθμιση της περιοχής. Ο δήμαρχος όμως ήταν ανένδοτος. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία η λειτουργία των οίκων ανοχής είναι στην διακριτική ευχέρεια του δημάρχου. Τα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Λαλένης στον δήμαρχο και έμειναν αναπάντητα είναι: 1.Γιατί «ενεργοποίησε» τον νόμο μετά από 10 χρόνια και μάλιστα χωρίς σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έχει ανάλογο αίτημα; 2.Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί δεν ενημέρωσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το διαμερισματικό συμβούλιο της περιοχής; 3. Γιατί άσκησε πρωτοφανή πίεση στο δημοτικό συμβούλιο να αποδεχθεί την πρότασή του; 4.Γιατί υποβάθμισε την περιοχή Τσαλαβούτα ώστε να είναι πρόσφορη σε ζήτηση οίκων ανοχής; 5.Συνδέεται η τωρινή απόφασή του με ανάλογη προ τριετίας απόφαση την οποία ακυρώσαμε με δυναμικές παρεμβάσεις για δημιουργία μικρών ξενοδοχείων «ολιγόωρης διαμονής»; Και προσέξετε κύριε δήμαρχε γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα…..» Θα συνιστούσα στον κ.δήμαρχο να διαβάσει το εξαιρετικό βιβλίο του καθηγητή της εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.Αντώνη Μαγγανά με τίτλο «τα εκδιδόμενα άτομα» στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα δίνονται πιο πολλές άδειες για «σπίτια»,γιατί έτσι βάζουν στην τσέπη τους μεγαλύτερα κέρδη οι υπεύθυνοι που δίνουν τις άδειες.» Ο δήμαρχος περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι ψεύδεται λέγοντες ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα οίκο ανοχής στο Περιστέρι και ιδού η απόδειξη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 3/3/2009. Σε ότι αφορά την «θριαμβολογία» του ότι υπήρχε οίκος ανοχής στην παρακηφίσια ζώνη από την μεριά της Αθήνας[δίπλα στον σταθμό των λεωφορείων],από το 1966 τον οποίο εκείνος «ανακάλυψε» στο τέλος του 2006, οφείλει να μας εξηγήσει γιατί ενώ ανέλαβε δήμαρχος τον Ιανουάριο του 2003 χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για αυτή του την «ανακάλυψη» και μάλιστα μετά από έγγραφο των αστυνομικών αρχών! Αυτά κ.δήμαρχε για να μην δημιουργείτε εντυπώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να καλύψετε την απόφασή σας .Είσαστε έκθετος! Εμείς, είμαστε αντίθετοι με αυτή την απόφαση και διερμηνεύοντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής θα αγωνιστούμε για την κατάργησή της. Και αυτό όχι γιατί διακατεχόμαστε από κανενός είδους ρατσισμό για τα εκδιδόμενα άτομα, των οποίων σεβόμαστε το δικαίωμα στην εργασία, αλλά διότι είναι αδιανόητο όσο και επικίνδυνο αυτές οι δραστηριότητες να ασκούνται μέσα στον αστικό και κοινωνικό ιστό της πόλης. Και όπως γνωρίζετε κ. δήμαρχε τέτοιου είδους άδειες δεν έχουν εκδώσει ούτε o δήμαρχος Κηφισιάς, ούτε το Μαρούσι, ούτε το Χαλάνδρι, ούτε η Γλυφάδα, ούτε ο δήμος όπου η κατοικίας σας, ούτε τα λοιπά «ευγενή» προάστια. Είναι τυχαίο; Περιμένουμε απάντηση στα ερωτήματά μας.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ο αθλητισμός που μας πληγώνει


Του δημοτ.συμβούλου Περιστερίου Iωσήφ Ξυπνητού

Στον αθλητισμό ο χρόνος είναι εκείνος που αναδεικνύει και αποκαλύπτει την αλήθεια χωρίς φτιασίδια και επικοινωνιακά τρικ. Ο αθλητισμός είναι σαν το μικρό παιδί που αντιλαμβάνεται αν στο σπίτι εμφανίζεται διαφορετικός ο στοργικός γονιός από ότι στην πλατεία.
Τα έργα γίνονται με τόση προσπάθεια κάθε φορά που δεν αξίζει να μηδενίζονται. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση του κυρίου Παχατουρίδη είχε το προνόμιο να παραλάβει πολλές και μεγάλες εγκαταστάσεις από την διοίκηση Δημητρακόπουλου. Καλώς ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν πολλές από αυτές. Όμως σήμερα, δυστυχώς για του συμπολίτες μας, έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί μερικώς ή γενικώς η επαρκής διαχείριση και συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΑΦΑΣ Στο κολυμβητήριο της Χωράφας, εμφανίζεται ελλιπής παρακολούθηση και συντήρηση του νερού της πισίνας με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των αθλουμένων, στην πλειονότητά τους παιδικής ηλικίας. Το συχνό κλείσιμο της πισίνας δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Η εικόνα εγκατάλειψης ή προβληματικής συντήρησης ολοκληρώνεται με μία επίσκεψη στα αποδυτήρια όπου υπάρχουν σπασμένες πόρτες και τζάμια, ξηλωμένες ντουζιέρες κ.λ.π. Το πρόβλημα πολλών Δήμων είναι η κατασκευή Κολυμβητηρίου. Εμείς που το διαθέτουμε αδυνατούμε να κάνουμε τα λιγοστά, δηλαδή να το συντηρήσουμε με τον πιο στοιχειώδη τρόπο. ΚΛΕΙΣΤΟ «ΜΑΖΑΡΑΚΗ» Οι εγκαταστάσεις στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο «Μαζαράκη» παραμένουν εδώ και πέντε χρόνια ερμητικά κλειστές για την νεολαία της πόλης μας. Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της διοίκησης Παχατουρίδη, σύλλογοι που εξακολουθούν την προσπάθεια να κάνουν αθλητισμό με τις ευαίσθητες ηλικίες 5 έως 15 ετών, το κάνουν σε ανοιχτά γήπεδα μέσα στη βροχή και στο κρύο, ενώ θα μπορούσαν να στεγάζονται στο κλειστό «Μαζαράκη» σε ανθρώπινες συνθήκες. Το ερώτημα που προκύπτει και εδώ είναι προφανές. Τι στοιχίζει περισσότερο; Η συντήρηση των κλειστών εγκαταστάσεων στο Μαζαράκη, ή μήπως οι τραυματισμοί των παιδιών που αθλούνται σε ανοιχτές εγκαταστάσεις; ΓΗΠΕΔΟ ΙΕΡΟΘΕΟΥ Το γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου παραμένει ουσιαστικά εγκαταλειμμένο. Τα τελευταία 6 χρόνια καμία προσπάθεια βελτίωσης των εγκαταστάσεων, καμία αναβάθμιση, καμία φροντίδα για ένα γήπεδο που μεγάλωσε γενιές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της πόλης. Παλαιότερα υπήρχαν δηλώσεις από τον δήμαρχο για βελτίωση και δημιουργία σύγχρονου γηπέδου όμως τώρα, που έρχεται πλησίον το μετρό, δεν βλέπω καμία δράση καμία διεκδίκηση και όλα έχουν αφεθεί στην ΕΘΕΛ. Επίσης προκύπτει απορία, αν άλλοι δήμοι είχαν την πολυτέλεια παρόμοιων χώρων σε αυτή την κατάσταση, θα τους είχαν αφήσει χωρίς ουσιαστική διεκδίκηση; ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ Το γήπεδο του Ομίλου Περιστερίου, στο χώρο ΕΠΑΣ, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, ο τάπητας χρειάζεται πλήρη ανακατασκευή. Είναι παράδοξο να πρέπει οι δημότες της πόλης μας, σε μία δύσκολη συγκυρία, να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες € για ένα έργο που έπρεπε να έχει πολλαπλάσιο χρόνο ζωής, αλλά που έγιναν τόσες πολλές κακοτεχνίες ώστε τώρα να είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων. Όμως παρ’ ότι δεν εφαρμόστηκε εξολοκλήρου η αρχική μελέτη κατασκευής εξαντλήθηκε όλο το κονδύλι της χρηματοδότησης του έργου, αναδεικνύοντας τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο έγινε. ΚΛΕΙΣΤΟ «Ά .ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Άλλο ένα δείγμα της ανεπάρκειάς σας κύριε δήμαρχε, είναι το γεγονός ότι εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια λειτουργεί το κυλικείο στο κλειστό Α. Παπανδρέου, χωρίς καμία σύμβαση με τον Δήμο χωρίς δηλαδή να εμφανίζεται ότι πληρώνει ενοίκιο κανείς, σε κανένα. Είναι ένα γεγονός πρωτάκουστο και Ποιος άραγε έχει αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια των εσόδων αυτών και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν σημειωθεί οποιοδήποτε περιστατικό υγειονομικής παράβασης που θα στοιχίσει στην υγεία ενός από τους επισκέπτες της εγκατάστασης; Που διοχετεύονται τα χρήματα της μίσθωσης. Πόσα είναι τελικά; Σε ποιόν προϋπολογισμό περιλαμβάνονται; ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Τα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού, τα χρηματοδοτούμενα από την Γ.Γ.Α αυτά δηλαδή που απευθύνονται σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού είναι ένας τομέας που παραμένουμε σταθερά ουραγοί, σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους, τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που είχα επισημάνει και πέρυσι στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην μελέτη για τον αθλητισμό που είχα παρουσιάσει. Ποιος θα απαντήσει γιατί δεν συμμετέχουμε και δεν λειτουργούμε ουσιαστικά τα προγράμματα αυτά; Πως ήμασταν παρόντες το 2004 που τα φώτα ήταν πάνω σε πρωτοβουλίες μαζικού αθλητισμού και εξαφανισμένοι τις επόμενες χρονιές; ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Τέλος οι χρηματικές επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία είναι σε σχέση με το μέγεθος της πόλης ελάχιστες. Ο δήμος έχει την δυνατότητα να δίνει δεκαπλάσιες συνολικά. Όμως προφανώς βρισκόμαστε μακριά από την επίμαχη προεκλογική περίοδο. ΣΥΝΟΛΙΚΑ, Παρότι χρησιμοποιείται ως αιχμή επιτυχίας η κατάσταση του αθλητισμού στην πόλη μας, σήμερα υπάρχει η εικόνα της κακοσυντήρησης και κακοδιαχείρισης. Για ποια ανάπτυξη του αθλητισμού μιλάμε όταν διατίθενται χρήματα ουσιαστικά για την κάλυψη των απαραίτητων λειτουργικών δαπανών και ελάχιστα χρήματα για την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού; Κύριοι Της Διοίκησης του δήμου, μετά τα φώτα της δημοσιότητας και της επικοινωνίας η Κοινωνία της πόλης βλέπει ότι η υποχρηματοδότηση του αθλητισμού οδηγεί σε κακή διαχείριση-συντήρηση. Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν από την τσέπη του δημότη φορολογούμενου, που πλήρωσε με δάνεια και βαρύ τοκισμό ο Περιστεριώτης. Πρόκειται για την «περιουσία» που πρέπει να βρούν τα παιδιά μας. Είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας και παράλληλα τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την προσφορά

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστέρι 31.3.2009



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κο Αλέξιο Σταυρούλια.

[Να αναγνωσθεί πριν την έναρξη της συζήτησης και να κατατεθεί στα πρακτικά]


Κύριε πρόεδρε,

Πριν από τρείς μήνες με ικανοποίηση δεχθήκαμε την υπόδειξή σας στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Με την ελπίδα ότι θα αναβαθμίζατε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, την οποία απαξίωσε τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Παχατουρίδη, υπερψηφίσαμε την υποψηφιότητά σας.
Δυστυχώς οι τελευταίες ενέργειές σας διαψεύδουν τις ελπίδες μας!
Πρίν από δέκα ημέρες με μία πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά της πόλης μας πρωτοβουλία σας, ζητήσατε από το σώμα να καταδικάσει δράση πολιτικού κόμματος που στηλίτευε τις πολιτικές του δημάρχου σας για τους οίκους ανοχής .Αυτή σας η ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης σκοτεινές εποχές που όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί , αποδοκιμάστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Σήμερα με μια επίσης πρωτοφανή ενέργειά σας, ορίζετε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το πολύ σοβαρό θέμα του εμπορικού συλλόγου της πόλης, την οποία σας την επέβαλε η αντιπολίτευση στο σύνολό της, στις τρείς το μεσημέρι σε ώρα δηλαδή που γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν να παρευρεθούν λόγω εργασίας, αλλά και αρκετοί από τους εμπόρους για τον ίδιο λόγο.
Επί έξη χρόνια η διοίκησή σας έχει εγκαταλείψει τον εμπορικό κόσμο της πόλης στην «τύχη του» και σήμερα που θα έπρεπε να διευκολύνετε τους συναδέλφους και τους εμπόρους να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση που είναι από τις πιο κρίσιμες της περιόδου προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις που θα δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα, επιλέξατε προφανώς κατ εντολή του δημάρχου σας να υποβαθμίσετε την συνεδρίαση, διότι δεν αντέχετε την κριτική, δεν αντέχετε την παρουσία των δημοτών και βέβαια δεν θέλετε να δώσετε ουσιαστικές λύσεις.
Για τις ενέργειές σας αυτές βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω στο δημοτικό συμβούλιο και στον λαό του Περιστερίου και να σας υπενθυμίσω ότι από την θέση σας πρέπει να υπηρετείτε το δημοτικό συμβούλιο και την πόλη . Είσαστε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Παχατουρίδη.
Ο προκάτοχός σας κ. Βλάσσης σεβόμενος το αξίωμα και υπακούοντας στην συνείδησή του όταν του ζητήθηκε να τα παραβιάσει,προς τιμή του, παραιτήθηκε.
Θέλω να πιστεύω ότι θα επανορθώσετε σύντομα και ότι σεβασθείτε τον θεσμό.
Σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση μας σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Κώστας Λαλένης