Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Υπουλο χτύπημα στις προοδευτικές δυνάμεις Περιστερίου. Μαϊμού δημοσκοπήσεις επιχειρούν να παραπλανήσουν τον Περιστεριώτικο λαό

Προσπάθεια παραπλάνησης των προοδευτικών δυνάμεων του Περιστερίου βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με το πρόσχημα των δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ Περιστερίου, δέχονται τηλεφωνήματα – κυρίως στα κινητά τους – και ρωτώνται για τον δήμαρχο που θα επιθυμούσαν να αναδειχτεί από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για δημοσκοπήσεις «μαϊμού» καθώς δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας, ενώ η ερώτηση γίνεται μόνο για δύο υποψήφιους δημάρχους.

Ενημερώνουμε τους Περιστεριώτες ότι αυτό είναι παράνομο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Όπως ορίζει ο νόμος, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιούν ποιοτικές έρευνες τηλεφωνικά, αρχίζουν τη συνέντευξη λέγοντας την ταυτότητά τους. Δηλαδή το όνομα και τα στοιχεία της εταιρείας. Στη συνέχεια κάνουν τις ερωτήσεις, εφόσον ο πολίτης που καλείται να πάρει μέρος στην έρευνα δέχεται να απαντήσει.

Στις δημοσκοπήσεις, στην πρώτη φάση η ερώτηση αφορά όλους του υποψήφιους των παρατάξεων. Στη συνέχεια, καταγράφεται η δημοφιλία των υποψηφίων και μετά ενδέχεται, οι ερωτήσεις να αφορούν τους δυο κυριότερους αντίπαλους.

Δημοσκόπηση χωρίς ταυτότητα εταιρείας, δεν είναι δημοσκόπηση. Άρα, τα τηλεφωνήματα στοχεύουν στην παραπλάνηση του προοδευτικού κόσμου της πόλης μας και δεν προέρχονται από επίσημες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Επίσης, το γεγονός ότι τα τηλεφωνήματα γίνονται μόνο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί την βεβαιότητα ότι ο οποιοσδήποτε εμπνευστής του αφελούς αυτού εγχειρήματος έχει σκοπό την δημιουργία σύγχυσης στον χώρο της παράταξής μας αλλά και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας.

Βέβαια είναι απορίας άξιο, πως οι δήθεν δημοσκοπήσεις διενεργούνται μετά το ηχηρό μήνυμα του γραμματέα του κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη, σε όσους εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και σε όσους ψευδώς διαδίδουν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα.

Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε, ότι δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή των υποψήφιων δημάρχων.

Εκ παραλλήλου, ενημερώνουμε τους αφελείς - εμπνευστές του προβοκατόρικου σχεδίου ότι οι διαδικασίες δεν μπορούν να αρχίσουν, δοθέντος ότι δεν έχουν οριστεί οι νέοι δήμοι που θα προκύψουν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Προειδοποιούμε τους κουτοπόνηρους που επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσουν τα ύπουλα χτυπήματά τους και τα σχέδια που εξυφαίνουν σε βάρος των Περιστεριωτών και του κινήματός μας, να διακόψουν άμεσα κάθε προβοκατόρικη ενέργεια. Η αναπαραγωγή της αναχρονιστικής, παλαιοκομματικής πονηριάς, μόνο τους ίδιους μπορεί να βλάψει.

Οι ίδιοι κύκλοι παλιότερα μιλούσαν για το νέο που έρχεται. Υποστήριζαν ότι έκλεισε ο κύκλος των δυο μεγάλων κομμάτων και την ίδια ώρα ξεδιάντροπα απηύθυναν κάλεσμα - ελεημοσύνη να τους στηρίξουν. Τελείως απολίτικα, ζητούσαν βοήθεια είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ. Αυτοί είναι. Πως θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση για την πόλη μας ένας πολιτικά ζητιάνος; Ποιος θα εμπιστευτεί κάποιον που έρχεται από το που θενά και δεν ξέρει που πάει;

Η παράταξή μας «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» παρακολουθεί τις προβοκατόρικες ενέργειες των κύκλων που διαρρέουν ανακρίβειες στους Περιστεριώτες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου θα δώσουν ξεκάθαρη απάντηση, τόσο σε εκείνους που κινούνται στο παρασκήνιο γιατί δεν έχουν προτάσεις για να είναι στο προσκήνιο, όσο και στη συντηρητική πολιτική του δημάρχου.

1 σχόλιο:

  1. Ηθελα νάξερα βρε Κώστα ποιός άνθρωπος θέλει στήριξη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή