Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

του Μιχάλη Δούναβη
μαθηματικού, δημ.συμβούλου


Στη συνέχεια προηγούμενου άρθρου μου που αναφερόμουν σε όσα δεν έκανε η Διοίκηση Παχατουρίδη απ αυτά που επανειλημμένα υποσχέθηκε, όσον αφορά τις κοινωνικές παροχές ,τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω και μερικά από τα έργα υποδομής ,αναψυχής και αναπνοής που είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος ότι ξεκινάνε αλλά ακόμη περιμένουμε.

¬ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΤΖΩΝ ΚΕΝΕΝΤΥ. Εμείς σας παραδώσαμε μελέτη με κολυμβητήριο, υπόγειο πάρκινκ για τους περιοίκους και τους επισκέπτες, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου με πυκνό πράσινο και φυσικά την υπάρχουσα Παιδική Χαρά. Η μελέτη αυτή στοίχησε στους Περιστεριώτες 60 εκατομμύρια δραχμές. Η Διοίκηση Παχατουρίδη δεν την χρησιμοποίησε, δημοπράτησε μόνο το κολυμβητήριο με μελέτη κατασκευή ,βγήκε ο Ανάδοχος, εγκαταστάθηκε, όμως το έργο δεν προχωρά για άγνωστους λόγους Αραγε τι περιμένουν να περάσει ό χρόνος ώστε να αυξάνεται και το κόστος?
¬ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (ΝΕΑ ΖΩΗ). Με τα λίγα χρήματα που μας εγκρίθηκαν λόγω σεισμών αναπλάσαμε ένα μικρό μέρος κατασκευάζοντας την Παιδική Χαρά μέσω ΑΣΔΑ. Το 2006 μας παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 69 στρέμματα και μαζί με τα 46 που είχαμε έγιναν 115 στρέμματα. Ο κ. Δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι θα επεκταθεί ή οδός Τεμπών διερχόμενη, από τον χώρο που ήδη κατέχουμε (στα σύνορα με το εναπομείναν στρατόπεδο). Έτσι θα υπήρχε απ ευθείας σύνδεση με το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για μας τους Περιστεριώτες αλλά και για τους κατοίκους Πετρούπολης, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων που περνώντας μέσα από την πόλη μεγαλώνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ο τεράστιος αυτός χώρος εφ όσον αναπλαστεί ήπια χωρίς κοπή δένδρων , θα γίνει πνεύμονας ζωής και αναψυχής για τους δημότες. Δεν χρειάζονται πλακοστρώσεις , κτήρια κ.λ.π. παρά μόνον πέργκολες, καθιστικά, φωτισμός και εκεί που υπάρχουν ανοικτοί χώροι να γίνουν μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις για μη οργανωμένες ομάδες ,αλλά για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γυμναστούν τις ελεύθερες ώρες μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον.
¬ ΣΠΑΣΤΗΡΑΣ Αλήθεια ο χώρος που έχει αναπλαστεί μεταξύ Πελασγίας και Πελοπίδα γιατί παραμελήθηκε? Γιατί δεν αγοράστηκε ο δίπλα χώρος ώστε μεταξύ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ και ΕΚΑΤΟΔΕΝΔΡΩΝ να υπάρχει χώρος αναψυχής?
¬ Λ. ΘΗΒΩΝ .Ως δημότες βλέπουμε την βελτίωση (πλακόστρωση και δενδροφύτευση ) της διαχωριστικής λωρίδας της Λεωφόρου ΘΗΒΩΝ μέσα από πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ενωσης . Καλή η επέμβαση ,όμως το κυρίαρχο στη Λ. ΘΗΒΏΝ είναι η μη ύπαρξη πεζοδρομίων κυρίως από Πελασγίας μέχρι Αναπαύσεως και η κατάληψή τους από μηχανές και αυτοκίνητα καταστημάτων που τα εμπορεύονται. Είναι εικόνα δρόμου Περιστερίου αυτή,πυκνής κυκλοφοριακής φόρτισης όπου διέρχονται κάτοικοι από όλο το λεκανοπέδιο? Ετσι αλλάζει το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ?
¬ Οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ καθυστερούν κάτι για το οποίο εσείς δεν φταίτε ,ούτε όμως έχετε μερίδιο και στην κατασκευή τους που προσπαθείτε με τις ταμπέλες που βάζετε να προσπορηθείτε την κατασκευή τους όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το έργο είναι κρατικό.
¬ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ .Τελείωσε εδώ και 1,5 χρόνο,εσείς το εγκαινιάσατε ,μοιράσατε την ημέρα αυτή και 300.000 κλειδιά για να μπαίνουν οι δημότες ,αλλά οι υπηρεσίες ακόμη δεν λειτουργούν πλην ελαχίστων .Περιμένετε άραγε τις παραμονές των εκλογών για να κάνετε νέα φιέστα ,κάτι για το οποίο σας παραδέχομαι ,αλλά παρακαλώ μην ξοδέψετε άλλα χρήματα ,φτάνει πιά γιατί αφού το χρέος μας 70 εκατομμύρια ευρώ είναι ο μισός Πραγματικός Προϋπολογισμός του Δήμου, φοβάμαι μήπως οι δημότες εκτός από τους αυξημένους φόρους που πληρώνουν στην Πολιτεία για τις σπατάλες και ρεμούλες άλλων (Υπουργών και Κυβερνήσεων )τους επιβάλλετε και εσείς πρόσθετους Δημοτικούς φόρους για την κάλυψη των δανείων που έχετε κάνει. ΠΡΟΣΟΧΗ κ..Δήμαρχε στα οικονομικά οι πολίτες δεν θα αντέξουν άλλα μέτρα από όπου και αν προέλθουν.
¬ κ.Δήμαρχε ζούμε σε μια πόλη της αταξίας.
Ο κεντρικός πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως είναι επικίνδυνος γιατί όπως καλά γνωρίζετε κυκλοφορούν πολλά μηχανάκια και τα βράδια αυτοκίνητα.
Η Αιμιλίου Βεάκη παρά τις τοπικές παρεμβάσεις είναι επικίνδυνη ,αφού πετάγονται κυβόλιθοι και ένας υπεύθυνος δεν στάλθηκε στον Εισαγγελέα .
Ο κάθε κατασκευαστής που φτιάχνει πολυκατοικία ή διώροφη οικοδομή, κρατά όλη την πρόσοψη του κτηρίου για είσοδο –έξοδο αυτοκινήτων πράγμα παράνομο ,αρκετοί δημότες τοποθετούν γλάστρες, ντενεκέδες, καρέκλες και άλλα εμπόδια για να κρατήσουν θέσεις πάρκινγκ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στάθμευσης ..Αλήθεια την Δημοτική Αστυνομία γιατί την έχετε? Μήπως για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια? ή μήπως δεν θέλετε να στενοχωρήσετε τους παράνομους ,αδιαφορώντας για τους νομοταγείς? Μήπως η επιβολή της νομιμότητας σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες έχει πολιτικό κόστος (χάσιμο ψήφων)?
Για να ξεχωρίσετε κ. Δήμαρχε πρέπει και να βελτιώσετε την ζωή των πολιτών έστω και κατελάχιστο , αυτό θα μείνει και οι επόμενοι θα προσθέσουν ότι μπορέσουν.
Ήταν και αυτές λίγες σκέψεις σύντομες για την ανάδειξη μερικών προβλημάτων ,ώστε να γίνει καλύτερη η Πόλη που κατοικούμε, η Πόλη που αγαπάμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου