Κυριακή 19 Ιουλίου 2009
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων μίλησαν με πολύ καλά λόγια για το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα σημαντικό έργο και όλοι το καμαρώνουμε.
Τι κάνουμε όμως για τον πολιτισμό στο Περιστέρι;
Το Περιστέρι, ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας, δεν έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να βρεί στέγη για την μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης του!!!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργούσε στο Περιστέρι από τη δεκαετία του εβδομήντα ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο και αργότερα εντάχθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο Δημήτρης Φωλόπουλος αρχικά και στη συνέχεια ο Θεόδωρος Δημητρακόπουλος έδωσαν μεγάλη σημασία στη σωστή λειτουργία της Βιβλιοθήκης και φρόντιζαν πάντα να εμπλουτίζεται με νέα βιβλία.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στο υπόγειο του παλιού Δημαρχείου, μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 που κατεδαφίστηκε. Από τότε δεν ξαναλειτούργησε.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου ρίχνει όλο το βάρος της στις φιέστες και τον εντυπωσιασμό και όχι στην πραγματική και ουσιαστική πολιτιστική ανάπτυξή
Η Βιβλιοθήκη που φιλοξενούσε πολλούς τίτλους βιβλίων είχε φιλοξενήσει και πολλούς από εμάς ως αναγνώστες και αργότερα ως μέλη στο Δ.Σ., προκειμένου να δούμε πως καλύτερα μπορούν οι Περιστεριώτες να την χρησιμοποιήσουν. Είχε φιλοξενήσει όμως και παρέες, ιδέες, όνειρα για την πνευματική ανάπτυξη του τόπου και των δημοτών της και στο βάθος μια ελπίδα να γίνει μοχλός σύνδεσης των γενεών. Πρόσφατα η συγγραφέας Βούλα Μανή δώρισε 800 βιβλία και ο γνωστός δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης άλλα 700.
Το θέμα έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολύ κόσμο της πόλης και έχουν διατυπωθεί ανοικτά ερωτήματα. Παράδειγμα προς μίμηση ο μηχανολόγος μηχανικός Αντώνης Ζώτος , παλιός Περιστεριώτης, έχει πολλές φορές ζητήσει από τη διοίκηση του Δήμου την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25.6.2009 ζήτησα από τη διοίκηση να λειτουργήσει αμέσως η Δημοτική Βιβλιοθήκη, εξέφρασα την ανησυχία μου για πιθανή καταστροφή των βιβλίων στις αποθήκες που βρίσκονται σήμερα και ζήτησα να τα δώ. Πρότεινα ακόμα να μελετηθεί η λειτουργία της Βιβλιοθήκης στο Πέτρινο Δημοτικό.
Η απάντηση ότι βρίσκονται φυλαγμένα σε χώρο του Δήμου, αμπαλαρισμένα από τότε που γκρεμίστηκε το Δημαρχείο (2003) και ότι καταγράφονται εδώ και μήνες, όχι μόνο δεν ικανοποιεί κανέναν μας αλλά εντείνει και την ανησυχία μας για την κατάσταση των βιβλίων.
Το Περιστέρι έχει ανάγκη μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη η οποία πρέπει να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν.
Κώστας Καράμπελας
Οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Βιβλιοθήκη στο Περιστέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο υπόγειο του παληού Δημαρχείου.
Ύστερα στα παληά Δημοτικά Ιατρεία δίπλα στο Δημαρχείο...
Τι τα κάνατε μωρέ τα βιβλία;
Τι έγιναν οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης;
Τι έγιναν οι άλλες δραστηριότητες;
Τι θα κάνει ο πτυχιούχος του κολλεγίου ΤΡΙΚΟΛΑ
γι αυτό;
Σας παρακαλώ να φτιάξετε μια δημοτική βοβλιοθήκη στο Περιστέρι!!!!!!!!!!!! Είναι απαράδεχτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαράδεκτο το "σύνχρονο" Περιστέρι να μην έχει βιβλιοθήκη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νοείται ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οπως είναι του Περιστερίου, να μην έχει τη δικιά του Δημοτική Βιβλιοθήκη.
ΑπάντησηΔιαγραφή