Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Δίκτυο Υγείας 150 Δήμων Απουσιάζει το Περιστέρι

Μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να ακουστεί το ενδιαφέρον της διοίκησης Παχατουρίδη για την υγεία των Περιστεριωτών. Ο δήμος Περιστερίου, είναι απών, ακόμη και από την προσπάθεια που κάνουν περίπου 150 δήμοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την υγεία των δημοτών τους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα μπορούσε να συμμετέχει στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης των 150 δήμων αλλά επιλέγει την ικανοποίηση των αιτημάτων της ιδιωτικής υγείας, από το να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι σε μια αξιέπαινη προσπάθεια που αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον πολίτη και δεν λειτουργεί ως φορομπηχτικός μηχανισμός.

Οι δήμοι, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λειτουργούν επαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες και πρόληψης, δημιούργησαν το «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ». Σε αυτό, ήδη συμμετέχουν όμοροι δήμοι. Μόνο το Περιστέρι απουσιάζει από το σημαντικό εγχείρημα.

Βασικός στόχος του δικτύου, είναι η συνένωση των δυνάμεων στον τομέα της πρόληψης για τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους. Σκοπός, είναι η παροχή στους δημότες και τους κατοίκους των δήμων – μελών, των απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων αλλά και υπηρεσιών πρόληψης για τη διατήρηση της υγείας τους. Επίσης οι 150 δήμοι, συνεργάζονται και σε επίπεδο διεκδίκησης πόρων. Τόσο κρατικών, όσο και ευρωπαϊκών. Μπορεί ο δήμαρχος να απαντήσει στους Περιστεριώτες τι έχει κάνει στον τομέα υγείας; Μπορεί να μας πει το κονδύλι που διεκδίκησε; Γιατί δεν συμμετέχει στην προσπάθεια των 150 δήμων; Τόσο στο θέμα αυτό, όσο και σε μια σειρά άλλων θεμάτων, η απάντηση είναι γνωστή. Ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια δεν συμμετέχει. Η απουσία είναι συνειδητή, γιατί ο μαρασμός της πόλης είναι επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου